Onko teillä kokemuksia keraamisesta tiskialtaasta ja puutasoista keittiössä?
Päädyimme nyt siihen, että emme lähde omastamme mihinkään ja päätin, että nyt tartutaan niihin asioihin, jotka omassa tällä hetkellä harmittaa.
Unelmissa olisi täyspuutasot keittiöön ja keraaminen tiskiallas (Ikea?). Onko teillä kokemuksia, että miten kestävät keittiössä lapsiperheessä? Ikean yhden altaan allas olisi siitä hyvä, että siinä on korkeat reunat, jolloin vesi ei pääse roiskumaan pöytäpinnalle.
Onko allas vaikea pitää puhtaana, tummuuko ja naarmuuntuuko nopeasti? Entäs tasot...kuinka usein joudutte öljyämään? Säilyykö hyvän näköisenä ja voiko käsitellä jollain muulla kuin öljyllä, jotta tulisi vähän kestävämpi pinta?
Kommentit (9)
Keraamista allasta en ottaisi, koska lasit hajoavat helpommin, kun kaatuvat altaassa tai kolhaisee esim. viinilasin altaan reunaan.
En tule vaihtamaan muuhun. Jos muutan, hankin kivitasot /graniittia, mahdollisimman kovaa kiveä. Huokoinen vaalea kivi helpommin imaisee esim. punaviinilasin renkaan pintaansa.
NIIN ihana kuin se olisikin. Imee kaiken itseensä, ei kestä kosteutta, kaikki lika, märkä pyyhittävä heti, ja silti taso pitää huoltaa perusteellisesti säännöllisin väliajoin. Lisäksi esim puukon jäljet... ei meiä´llä lapset ainakaan usko kaikkea mitä sanon, ja puukko/ muut terävät osuu helposti tasoon.
Melaniimitasot on tylsät, mutta käytännölliset, ja kivi tietty ikuista (ja kallista ja itse asentaen aika haastavaa..).
meillä pysyneet tosi siisteinä vuodelta 2001 peräisin olevat puutasot. Meillä tosin lapset vasta 2 ja 4, joten eivät itse leikkaa veitsillä eivätkä laita ruokaa liedellä.
Tänään juuri ajattelin, että meille kyllä tulee jatkossakin puutasot. Hyvänä ovat pysyneet, vaikka öljytään niitä tosi harvoin. Paras on että heti asennettaessa öljyää ne tosi perusteellisesti, sitten pysyy hyvänä pitkään.
Muutama asia on kyllä syytä pitää mielessä, kun on puutasot. Ei mitään kuumaa, muuten tulee tumma jälki, mutta niin tulee varmasti moniin muihin pintoihin. Isommat nesteroiskeet kannattaa pyyhkäistä pois eikä esim. kuorittua sipulia kannata säilyttää tason päällä, haju tarttuu.
Otettiin ne aivan ulkonäkösyistä. Päivääkään en ole katunut. Vuodessa öljyän ne 4 kertaa ja sillä on pysyneet tosi kauniina. Öljyäminen ei mun mielestä ole iso homma, aikaa siihen menee 20min. Ja ulkonäkösyistä en ikinä ottaisi kivitasoa enkä mitään muovihässäkkää.
Lapset 5 ja 3v, kolmas tulossa joten kulutusta varten meillä on myös tasot laitettu. Uskon että kestää.
ja se keraaminen allas ja keittiö muuttui aivan unelmaksi!
Otimme amerikanpähkinätasot, jotka vedin värittämällä Osmo Colorilla kahteen kertaan ennen asentamista ja kolmannen kerran vielä asennuksen jälkeen päältä. Nyt tasolle tuleva vesi jää helmeilemään puun päälle eikä siis todellakaan imeydy. Suosittelen tuota ainetta todella! Haju on heti levityksen jälkeen kyllä kamala, joten kannattaa ensin vetää aine ja sitten hävitä maisemista joksikin aikaa :)
Keraaminen allas vaikuttaa myös hyvältä...ihanan suuri ja harjalla saa vedettyä reunoja puhtaaksi. Mutta saapa nähdä, että jos lasi putoaa, niin kumpi hajoaa: lasi vaiko allas...
Tuota Osco Color vahaa saa vielä suihkepullossa, joten ostan vielä sitä eli jos tulee joku naarmu, niin sen saa "paikattua" tuolla vahalla.
Lapset meillä ovat 6 ja 3...eivät vielä kovastikaan touhua veitsillä, mutta pitää sitten opettaa leikkaamaan leikkuulaudoilla.
Hyvä huomio tuosta sipulista! Pitää muistaa...
Ja vinkkinä remontoijille ja rakentajille: tulee ehdottomasti halvemmaksi ottaa kerralla ne unelmamateriaalit kuin alkaa tehdä muutoksia muutamien vuosien päästä. En rakennusvaiheessa uskaltanut edes ajatella puisia tasoja hinnan vuoksi ja siksi, että äitini haukkui täysin puutasot ja meille oli juuri lapsi syntymässä. Nyt tiedän, että meillä voidaan kyllä elää noiden puisten kanssa ja naarmuisenakin ovat ihanammat kuin ne meidän vanhat puujäljitelmätasot.
Hei Viola!
Hankitteko nimenomaan Ikeasta sen keraamisen altaan ja entäs ne puutasot?
Me ollaan remontoimassa vanhaa keittiötä ja haluan ehdottomasti säilyttää talon alkuperäiset 50-luvulta peräisin olevat ihanan turkoosit keittiökaapit,mutta tasot pitäisi uusia sekä tiskiallas.
Minäkin olen katsellut sitä Ikean kaksiosaista allasta ja haluan siihen sellaisen vanhanmallisen hanan.:)
Asennistteko tasot itse vai oliko teillä ihan ammattilainen hommissa?
Entäpä,onko teillä kuiten astianpesukone vai tiskaatteko kaikki astiat käsin?
Kun minä en oo ihan varma haluanko konetta vaikka järki kyllä sanoo että onhan se kätevä! Ja saahan astianpesukoneen asennettua piiloonkin,kun en sitä näkösälle halua...
Ainoa kodinkone joka saa reilusti olla näkösällä,on se ihana Smegin 50-luvun tyyliin muotoiltu jääkaappi ja mielellään pastellinsinisenä;)
Kiva jos viitsisit Viola vastata! :)
Allas oli 60 cm Ikeasta. Eli yksi allas on tässä. Lisäksi ostimme Ikean kaarevan suuren hanan, jossa on pesukoneelle liitäntä. Mielestäni keittiössä on todella hankala vanhanmallinen hana, jossa erikseen kuuma ja kylmä...harkitse tarkkaan, jos sellaiseen päädyt. Mutta tämä meidän sopii erinomaisesti altaaseen ja sitä on helppo käyttää vain yhdellä kädellä.
JOS päädyt ottamaan Ikean altaan, niin suosittelen myös allaskaapin hankkimista Ikeasta tai rakennatte itse puusta, kun saatte altaan haettua. Nimittäin se oli aika kinkkinen laittaa Puustellin runkokaapin päälle...Ikealla on ihan omat standardinsa. Altaassa on ihan hyvät asennusohjeet ja näppärä tosiaan rakentelee vaikka kaapinkin itse.
Meillä on ihan astianpesukone ja siitä en kahden lapsen äitinä suostuisi luopumaan...ilman lapsia menee ilman astianpesukonetta, mutta sitten ei enää...Astianpesukone on meillä valkoinen ja altaan vieressä...mielestäni näyttää ihan kivalta eli ei tarvitse piilotella. Mutta tiskikaapista me kaiken uudistuksen keskellä luovuimme ja nyt altaan yläpuolella on ihan tavalliset vitriiniovikaapit (huurrelasilla) ja altaan oikealla puolella on ihana vanhanajan metallinen astiankuivausteline (Adalmiinan helmestä). Tiskaamme käsin vain harvoin joitakin kulhoja ja isompia kattiloita, joten isoa tiskikaappia käytettiin oikeastaan kuitenkin vain astioiden säilytykseen.
Puutasot tulivat paikallisesta keittiöliikkeestä ja kilpailutimme parista paikasta. Meille tuli tasoa aika pitkät pätkät n. 6 m yhteensä, joten arvokkaaksi tuli. Kalleimman ja halvimmat tarjouksen välissä oli 500 e. Mies asensi nämä naapurin kanssa ja vaikeinta oli vanhojen tasojen irrottaminen, kun ne oli silikoonilla liimattu tosi tiukkaan kiinni. Meillä jäi vanhat kaakelit...
Ennen tasojen asentamista olin käsitellyt tosiaan puulevyt Osmocolorilla pariin kertaan - myös alapuolelta.
Kuulostaa teidän keittiö sellaiselta, että ehdottomasti kannattaisi vanhat kaapit säilyttää (maalaatte vaikka uusiksi ja uudet vetimet tarvittaessa) ja sitten vain uudet tasot ja tarvittaessa astianpesukone yms.
Himoitsemasi jääkaappi kuulostaa aivan mahtavalta. Ne on NIIN kauniita. Meillä on käytännöllinen, mutta vähän tylsä Huurre-kaappi. Valittiin siksi, että paljon kylmäsäilytystilaa + suuri pakastinosa (tosi paljon hyödynnetään marjoja, leipää yms. pakkasesta) ja alalaatikot löytyy lihatuotteille ja kasviksille. Tämä kyllä toimii arjessa siis loistavasti, mutta nuo SMEG-kaapit ovat kyllä upeita.
Pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä! Sitä nuo keittiörempat vaativat etenkin, kun on pakko pyörittää arkielämää siinä sivussa jotenkin...meilläkin avattiin vuorotellen eri puolet keittiöstä, että homma saatiin jotenkin toimimaan.
EN suosittele kenellekään paitsi jollekin pedantille sairaanhoitajatyypille. Kun puu on huokoista ja imee kaiken mahdollisen.
Kivitasot on ainoat jotka huolin enää koskaan mihinkään maksoi mitä maksoi.