Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nyt on leipomistaidotkin ihan jäässä! Apua!

03.11.2005 |

Ja leipomisasiat kaikin puolin.



Kuinka kauan ennen juhlia voi/kannattaa kuivakakut leipoa etukäteen, ennen juhlia? Toiset kai ihan paranee ajan kanssa?



Miten esim. tiikerikakku, paraneeko vai kuivuuko? Jos sunnuntaina leipoo ja keskiviikkona tarjoaa, niin onko hyvää vielä?



Entä kermaviilipiirakat (esim. mamman marjapiirakka) ja suolaiset täytetyt piiraat, kestävätkö hyvin pakastamisen? Kokemuksia/tietoa kellään?



Kiitos!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen ainakin aina tehnyt paria päivää ennen juhlia. Käärin (äidiltä perintönä tulleen ohjeen mukaan) ensin kevyesti leivinpaperin sisälle ja sen jälkeen muovipussiin. Hyvin on säilynyt.

Rahkapiirakat ym. olen tehnyt suosiolla edellisenä päivänä, joten kokemusta esim. pakastimen kautta käyttämisestä ei ole.

Vierailija
2/4 |
04.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin itse tekisin kuivakakut pakkaseen. Viinaksia käytettäessä kakut yleensä paranevat " vanhetessaan," mutta samaa en kyllä ole huomannut esim tiikerikakkujen kohdalla. Suolaiset piirakat voit kyllä myös pakastaa, ja vaikka joku sanoisi, että kermaviilikuorrutteisetkin, niin itse en kyllä laittaisi. Ja useinhan nuo kermaviilipiirakat ovat niin nopeita valmistaa, että jos mitenkään mahdollsita, tekisin senkin tarjoiluaamuna.

Itse en ole innostunut pakastamaan ylipäätään mitään kypsää ja valmista, järjestän itse asiat aina juhlia varten niin, että juhlia edeltävä päivä menee täysin keittiön puolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
04.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

sehän olisikin mukavaa, jos olisi mahdollisuus häärätä koko päivä keitiössä. Vaan kun ei aika millään riitä, kun näitäkin juhlia juhlitaan neljässä eri porukassa l neljänä eri iltana ... puuh. Töissäkin on käytävä! Siksipä juuri kyselin näitä apuvinkkejä, millä helpottaisin leipomis- ja valmistelupuuhia.



Tosiaan, voinhan laittaa kuivakakut pakkaseen. Niin mun on varmaan osalle kakuista tehtävä, vaikka sitten harmittaa, kun mahdollisia " jämiä" ei voi pakastaa.



Eilen sain muuten porkkanapiirakkaa, joka oli ollut pakkasessa täytteineen kaikkineen. Edes ulkonäkö ei ollut juuri kärsinyt! Eli ehkäpä väsään sitä sitten myös ..



Kiitos neuvoista, kummallekin!

Vierailija
4/4 |
04.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän mikä stressi on järkätä monet juhlat, itse pidin monet vuodet kolmet juhlat peräkkäisinä päivinä. Kun yhdet vieraat oli lähteny, siivosin jäljet ja aloitin leivontakierroksen alusta. Illalla sitten koti kuntoon ja yöllä pöydän kattamista jne. Siinä sitä sitten menikin aina koko viikonloppu. Nyt pidämme enää vaan kahdet juhlat/lapsi, mutta niitäkin kertyy, kun lapsia on neljä=) niin, ja sitten lasten pitämät pikkujoulut jne kavereille.



Juustokakut ja vastaavat ovat tosi nopeita ja helppotekoisia. Itse helpotan tekemisiäni sillä, että pääosassa on maku, koristeluun en käytä paljon aikaa. Ja joka juhliin kokeilen jotain, jota en ole koskaan ennen tehnyt.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä seitsemän