Kuivakakkujen ohjeita
Elikkäs kaipailisin erilaisia kuivakakkujen ohjeita.esim tiikerikakku jne. mitä kakkuja joulun aikaan syödään.?Kiitos paljon!!
Kommentit (4)
Halvatun hyvä suklaakakku
(10 annosta)
200 g Flora Leivontaa
2 dl sokeria (1dl=85g)
3 kpl kananmunaa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 dl mantelirouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta
100 g halvaa
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi ja ilmavaksi massaksi.
2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkaamista jonkin aikaa.
3. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
4. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
5. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
6. Lisää taikinaan.
7. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
8. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
9. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
10. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
11. Lisää taikinaan.
12. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
13. Lisää varovasti sekoittaen kuutioitu halva.
14. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
15. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 150 °C:n lämpötilassa noin 1 tunti.
16. Jäähdytä kakkua hetki ennen kumoamista.
17. Sirota päälle tomusokeria tai kookoshiutaleita.
Appelsiinikakku (helppo)
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa 50 min.
Taatelikakku
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g Valio voita
2 munaa
1 dl (100 g) Valio kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi.
2. Lisää sokeri.
3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
4. Lisää kaikki loput aineet.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.
Suklaa-banaani kuivakakku
2,4 dl sokeria
120 g voita
3 banaania
1 muna
3,6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
n. 2 dl suklaarouhetta (itse rouhin Fazerin sinistä)
1. Hiero voi ja sokeri yhteen, lisää muna ja murskatut banaanit.
2. Sekoita yhteen jauhot ja sooda ja lisää taikinaan, sekoita.
3. Lisää loput aineet, kaneli ja sokeri.
4. Sekoita.
5. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
6. Paista 175 ast. n. 1 h. alatasolla.
Piimäinen maustekakku
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää
1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti
Daim-kakku
200 g margariinia/ voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss daim-rakeita
1/2 dl maitoa
1. Vaahdota sokeri ja vanilliinisokeri sekä pehmeä voi vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe ja kaakao.
4. Lisää maito taikinaan.
5. Lisää viimeiseksi daim-rakeet kevyesti sekoittaen.
6. Paista kakkua korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa n. 40-60 min.
Paholaisenkakku
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria (itse laitan 2,5 dl, ei tule niin kauhean makea)
1 dl kaakaota
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl van. sokeria
2 munaa
1,5 dl voisulaa
2 dl maitoa
1. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää munat, maito ja voisula.
3. Paista 175 asteessa 50-60 min.
Muuta:
Kakkuvuoka pyöreä tms. vastaava. Voit myös laittaa esim. ananasmurskaa, suklaata yms. taikinaan ja puoli desiä mehua. Voi tehdä myös muffinsseja, mutta muista jättää kohoamisvara ja paistoaika on noin 10-15 minuuttia.
Paholaisen suklaakakku
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 rkl kaakaota
150 g sulatettua margariinia
1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
3. Lisää munavaahtoon vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Lisää lopuksi sulatettu margariini.
5. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
6. Paista 15-20 min 200 C asteessa.
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kuumaa kahvia
1. Aineet sekoitetaan keskenään.
2. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.
3. Kakku nautitaan vatkatun Creme vaniljan kanssa.
Amerikkalainen rusinakakku (mukavan jouluinen)
200 g margariinia
3 dl rusinoita
kiehautetaan
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
lisätään edelliseen
3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 munaa
lisätään edelliseen
4½ dl jauhoja
1½ tl soodaa
lisätään viimeisenä
1. Kaadetaan jauhotettuun vuokaan.
2. Paistetaan 175 asteessa 45-50 min.
Seeprakakku 1
250 g voita t. margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Lakuraitoihin:
1/3 kakkutaikinasta
1 ½ dl valmista lakritsakastiketta
1/4 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa sokeri ja rasva keskenään.
2. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
3. Kääntele lopuksi kuivat aineet taikinaan.
4. Ota n. kolmannes taikinasta erikseen.
5. Lisää lakukastike ja vehnäjauhot.
6. Kaada taikinat kerroksittain kakkuvuokaan.
7. Vedä taikinaa sieltä täältä haarukalla pohjasta pintaan päin.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 50 min.
Seeprakakku 2
25-30 palaa
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl murukahvijauhetta + 1 rkl kiehuvaa vettä
1/2 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
1 tl murukahvijauhetta
n. 2 rkl kylmää vettä
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen.
3. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita joukkoon.
4. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon sitruunamehu.
5. Lisää lopun taikinan joukkoon kiehuvaan veteen liuotettu murukahvi- ja kaakaojauhe.
6. Voitele ja korppujauhota 2 litran kahvikakkuvuoka.
7. Pane puolet tummasta taikinasta ensin vuokaan.
8. Levitä vaalea taikina sen päälle.
9. Lisää loput tummasta taikinasta.
10. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
11. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Tee kuorrutus.
12. Sekoita kuorrutusaineet ja levitä kakulle.
Daim Dream -suklaakakku
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
0,3 dl perunajauhoja
0,5 dl O¿Boy-kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
150 g voita
150 g MARABOU-maitosuklaata
Kuorrutus:
2 kpl Daim- patukoita tai yksi Dubbel Daim- patukka tai Daim- rakeita 1/2 pussia tai vastaava määrä murskattuja Daim-paloja
200 g Marabou tummaa suklaata
2 rkl voita
1. Sulata voi, jäähdytä.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
5. Siivilöi jauhoseos muna-sokeri-vaahdon joukkoon, nostele, älä vatkaa.
6. Sekoita sula suklaa ja jäähdytetty voi edellisiin, vältä turhaa vatkaamista.
7. Kaada valmis kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, minkä pohjalle on leikattu pyöreä leivinpaperi.
8. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
9. Varmista kypsyys hammastikulla.
10. Kakun tulee olla keskeltä mehevä, ei kuiva.
11. Reunat ovat kuohkeat ja rapeat, eivät kuitenkaan kuivat tai palaneet.
12. Kumoa kypsä kakku.
13. Sulata kuorrutuksen aineet vesihauteessa (kokonaista DAJMia käytettäessä tulee se kuitenkin ensin hienontaa) ja levitä kakun päälle.
14. Koristeluun voit käyttää esim. kermavaahtoa.
After Eight-kakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl kuivattua minttua
0,5 dl maitoa
Kuorrutus:
Kuuman kakun päälle After Eight -levyjä.
1. Vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisätään munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
4. Parhaiten käy suorakaiteen muotoinen vuoka.
5. Myös rengasvuoka käy.
6. Voidellaan vuoka ja jauhotetaan.
7. Paistetaan 175 asteessa n.1h.
8. Kuuman kakun päälle After Eight-levyjä joka puolelle.
9. Suklaa sulaa kauniisti kakulle.
Arabialainen maustekakku
200 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
¾ tl muskottipähkinää
1tl vanilliinisokeria
(3 rkl kaakaojauhetta)
2 dl kermamaitoa
½- 1 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää
1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.
5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min.
Arabialainen kahvikakku
3 kpl munaa
3,75 dl sokeria
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaota
200 g voita sulatettuna
3 rkl voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl kahvia kuumana
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa tunnin verran.
7. Kumoa ja anna jäähtyä.
8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.
Joulun paras luumukakku
200 g kuivattuja luumuja
1 dl rommia
200 g voita tai margariinia
2 dl tummaa sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 Leivonta Kultamunaa
1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi.
2. Kaada suikaleiden päälle rommi.
3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
4. Vaahdota rasva ja sokerit.
5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen.
6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos.
7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175° C:ssa tunnin verran.
Allin kakku
200 g voita
3 munaa
3 3/4 dl sokeria
5 dl jauhoja
½ tl soodaa
1/4 dl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
½ sitruunan mehu
2 rkl kaakaota
1. Kaikki sekaisin ja vuokaan
2. 175 asteessa tunti
kuorrutus
75 g voita
1 keltuainen
1 pkt tomusokeria
1 rkl kaakaota
1 tl kanelia
2 rkl kahvia
1. Sulata kattilassa voi
2. Kuorruta kakun päälle.
Jogurttikakku
3 dl sokeria
2 munaa
2 dl jogurttia
125 g sulatettua rasvaa
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Lisää jogurtti.
3. Sulata rasva ja lisää se vaahtoon.
4. Sekoita sooda, suola, kardemumma ja vehnäjauhot sekaisin.
5. Lisää taikinaan.
6. Paista 175 asteessa n. 50 min.
Helppo sitruuna-omenakakku
10-12 Palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5 dl hienosokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 omenaa
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää muna, sitruunakuori ja lopuksi jauhot.
5. Sekoita hyvin.
6. Levitä taikina vuokaan.
7. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
8. Leikkaa omenat ohuiksi kauniiksi lohkoiksi.
9. Asettele ne kauniisti taikinan pinnalle.
10. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
11. Anna jäähtyä ritilällä.
12. Vispikerma, vaniljasokerilla maustettuna, maistuu hyvältä kakun päällä ja tuoreen kahvin kanssa.
Kardemummakakku
10-12 palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl hienosokeria
3 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl maitoa
2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista)
½ dl mantelirouhetta
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
4. Lisää voi nokareina.
5. Sekoita haarukalla tai sormin.
6. Lisää hienosokeri ja kardemumma.
7. Kaada maito joukkoon.
8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella)
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun kokeilet tikulla sen kypsyyttä.
12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
13. Jäähdytä ritilällä.
14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa.
Mutakakku
10-12 palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.
Kentuckylainen kakku
200 g margariinia
4dl sokeria vaahdotetaan
3 munaa lisätään yksitellen hyvin vatkaten
6,5 dl vehnäjauhoja. + 2 tl leivinjauhoa.
2,5 dl kermamaitoa lisätään vuorotellen jauhot + neste
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rusinoita pienittynä
1,5 dl mantelirouhetta lisätään edellisiin
1. Paistetaan 175 asteessa noin yksi tunti.
Kuorrutus:
1 dl kermaa
100 g voita
2 dl sokeria
300 g pölysokeria
2. Kerma ja voi kiehautetaan kattilassa.
3. Sokeri paahdetaan tummaksi ja lisätään kerma-rasva-seokseen.
4. Seos kaadetaan vähitellen siivilöidyn pölysokerin joukkoon.
5. Vatkataan kiiltäväksi ja tasaiseksi.
6. Levitetään kakun päälle veitsen avulla nopeasti.
7. Koristellaan mantelilastuilla.
Pätkiskakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
3. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat.
4. Lisää vielä kuivat aineet.
5. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
6. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Paista n.45 minuuttia 175 asteessa.
Kuorrutus:
170 g suklaata
100 g voita
1. Sulata aineet varovasti liedellä.
2. Valuttele jäähtyneen kakun päälle.
3. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Englantilainen hedelmäkakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1-2 dl kirsikoita paloiteltuna
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1 dl rusinoita
1 dl luumuja suikaleina
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja hedelmät ja lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 asteessa reilu tunti.
Sahramikakku
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
50 gr voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
0,5 gr (1 pss) sahramia
1 dl rusinoita tai korintteja
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kermaviili, voisula ja vehnäjauho-soodaseos.
3. Lisää kuumaan maitotilkkaan liuotettu sahrami ja rusinat.
4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175ºC:ssa noin 50 min.
6. Kakku maistuu erinomaisesti teen kanssa.
Kahvikakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita vaahtoon vanilliinisokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 asteen lämmössä 50-60 minuuttia.
Mansikkakakku
2 munaa
3 dl sokeria
125 g sulaa margariinia
½ dl kermaa
2 dl jogurttia
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Vaahdota muna ja sokeri.
2. Sekoita jogurtti ja ruokasooda keskenään.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään sopivankokoiseen kulhoon.
4. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Maustekakku
1 muna
1 dl siirappia
½ rkl pomeranssinkuorta
2 tl inkivääriä
½ tl mausteneilikkaa
1 rl soodaa
½ dl kermaa
2 dl graham- tai ruisjauhoja
1. Voitele vuoka voilla ja jauhota se hyvin.
2. Kuumenna uuni miedoksi 175 asteessa.
3. Vatkaa muna vaahdoksi.
4. Sekoita mausteet ja siirappi munavaahtoon.
5. Sekoita sooda ensin kermaan, se munavaahtoon ja lopuksi jauhot taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku miedossa lämmössä kypsäksi.
7. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä kahvileipänä.
Helppo piimäkakku
3 dl talouspiimää
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl hien. neilikkaa
2 tl hien. kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
(2 dl rusinoita)
1. Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään.
2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
3. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa.
4. Kypsymisaika on noin tunti.
Pehmeä rahkakakku
2 munaa
2 dl sokeria
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl voisulaa
250 g maitorahkaa
1 ½ tl soodaa
4 dl karkeita vehnäjauhoja
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää voisula, maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Toscakakku
3 munaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 sitruunan mehu (laimennettuna vedellä 1 dl:ksi)
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
100 g mantelilastuja
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1. Vatkaa muna ja sokeri.
2. Lisää sulatettu voi tai margariini, sitruunan kuori ja mehu ja viimeksi jauho-leivinjauheseos.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivitettyyn tasapohjaiseen vuokaan.
5. Paista 25 minuuttia 175 asteessa.
6. Valmista kuorrutus kakun paistuessa: mittaa kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1-2 minuuttia.
7. Kun kakku on paistunut 25 minuuttia, ota se uunista ja käännä termostaattia 200 asteeseen.
8. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle.
9. Pane kakku uudelleen uuniin ja paista sitä vielä noin 10 minuuttia eli kunnes sen pinta on kullan ruskea.
Sitruunakakku
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehu
150 g voi- tai margariinisulaa
1 sitruuna, sen raastettu kuori
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
3. Lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.
4. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina rasvattuun kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
Sitruunakakku 2
n. 25 viipaletta
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl McCormick leivinjauhetta
1 1/2 rkl sitruunamehua
1/2 tl McCormick vanilja-aromia
1/2 tl McCormick sitruuna-aromia
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Sekoita viimeiseksi joukkoon sitruunamehu ja McCormick -aromit.
5. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
6. Paista 175 asteen lämmössä n. tunti.
Muuta:
Appelsiinikakku valmista kakku käyttämällä sitruunamehun sijaan appelsiinimehua ja sitruuna-aromin sijaan appelsiiniaromia!
Sitruunakakku 3
3 munaa
2 dl sokeria
150 g margariinia
1½ dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
1. Kiehauta vesi ja rasva.
2. Jäähdytä.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Lisää munavaahtoon vuorotellen rasvaseosta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita.
5. Paista 180°C, 45 minuuttia.
Banaani-sitruunakakku
10 annosta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
vajaa ½dl rypsiöljyä
½ dl ruoanvalmistusjogurttia
2 erittäin kypsää banaania soseena
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Sekoita vaahtoon sitruunankuori ja -mehu, öljy, jogurtti ja soseutettu banaani.
3. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe.
4. Kypsennä kakkua 170 asteessa 30-40 minuuttia.
Mangotuorejuustokakku
10-15:lle
1 pkt digestive keksejä
100 g voi- tai margariinisulaa
3 prk Piltti mangososetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
1. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sula rasva sekaan.
2. Kelmuta irtopohjavuoka ja painele digestivemassa vuoan pohjalle tasaisesti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja mangosose.
4. Lisää liotetut liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä ennen mango-kermaseoksen sekaan lisäystä.
5. Kaada seos vuokaan digestivelevyn päälle.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Porkkanakakku
(20 annosta)
4 kpl kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta
2 dl Bertolli Classico oliiviöljyä
Kuorrutus:
60 g Flora Leivontamargariinia
100 g Crème Bonjour maustamatonta
3,5 dl tomusokeria
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Muista ottaa rasva ja Crème Bonjour huoneenlämpöön.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
4. Raasta porkkanat.
5. Lisää muna-sokeri -vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä.
6. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
7. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
8. Paista 170 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.
9. Jäähdytä taikinalevy hyvin.
10. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan ja juustoon sokeri.
11. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
12. Levitä kuorrutus taikinalevyn päälle ohueksi kerrokseksi.
Amerikkalainen porkkanakakku
50-100 g saksanpähkinärouhetta
2-3 porkkanaa
3 dl sokeria (mielellään puolet fariinisokeria)
2 dl rypsiöljyä
3 keskikokoista munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta + 1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siivilöityä tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1. Voitele pyöreä kakkuvuoka ja kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
3. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
4. Vatkaa öljy ja sokeri ja sekoita joukkoon munat yksitellen.
5. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita.
6. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhoihin sekä suola ja kaneli.
7. Lisää ne kakkutaikinaan.
8. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
9. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia.
10. Anna jäähtyä.
11. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä täyte jäähtyneen kakun pinnalle.
Appelsiinisuklaakakku
10-12 palaa
pyöreä, irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
100 g tummaa appelsiinimakuista levysuklaata
100 g voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ rkl pikakahvijauhetta
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pane leivinpaperi vuoan pohjalle.
3. Pilko suklaa paloiksi ja sulata voin kanssa syvässä kulhossa kattilassa, jossa on kiehuvaa vettä.
4. Vatkaa munat ja sokeri.
5. Sekoita jauhot ja kahvijauhe joukkoon.
6. Lisää suklaavoiseosta munataikinaan vähän kerrallaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista keskellä uunia noin 20 minuuttia.
9. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
10. Kakku kannattaa laittaa jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
Helppo sitruunaomenakakku
10-12 palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5 dl hienosokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 omenaa
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää muna, sitruunakuori ja lopuksi jauhot.
5. Sekoita hyvin.
6. Levitä taikina vuokaan.
7. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
8. Leikkaa omenat ohuiksi kauniiksi lohkoiksi.
9. Asettele ne kauniisti taikinan pinnalle.
10. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
11. Anna jäähtyä ritilällä.
12. Vispikerma, vaniljasokerilla maustettuna, maistuu hyvältä kakun päällä ja tuoreen kahvin kanssa.
Kardemummakakku
10-12 palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl hienosokeria
3 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl maitoa
2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista)
½ dl mantelirouhetta
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
4. Lisää voi nokareina.
5. Sekoita haarukalla tai sormin.
6. Lisää hienosokeri ja kardemumma.
7. Kaada maito joukkoon.
8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella)
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun kokeilet tikulla sen kypsyyttä.
12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
13. Jäähdytä ritilällä.
14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa.
Pahoilaisen kakku
2 munaa
3 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
200 g sulatettua margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2-4 tl kaakaota (mieluiten tummaa kaakaota, mutta hyvää tulee tavallisestakin)
½ tl suolaa
Kaikki aineet yleiskoneen kulhoon, sitten sekoitus ja taikina voideltuun & korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paistoaika noin tunti ja uunissa asteita 175-200 C.
Hyvää ja nopeaa!
Savo-Laiskan suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
ripaus suolaa
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g) (unohdetaan se taloussuklaa!) (Loput levystä voi syödä odotellessa ;) -toim. huom.-)
Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa (isoon vuokaan tupla-annos taikinaa) 175 astetta n. 45 min-1 h. uunin mukaan. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä.
Jemmataan jääkaappiin muutamaksi päiväksi (helpommin sanottu kuin tehty -toim. huom.-) peitettynä (ettei pääse kuivamaan) ja nautitaan suurina palasina...
Hedelmäkakku
150 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl Myllärin Juhlavehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl omenamehua
1 dl kuivattuja hedelmäpaloja tai hyvin valutettuja
1. Pane uuni kuumenemaan 180 °C.
2. Voitele ja jauhota vuoka (noin 1,8 dl).
3. Vatkaa margariinia ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja seos taikinaan.
6. Lisää taikinaan mehu ja pieniksi kuutioiksi leikatut kuivatut hedelmät.
a. Huomaa, että valmiita hedelmäpaloja on kaupoissa kakkukoriste- tai maustehyllyssä.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Hieno tumma suklaakakku
(noin 10 annosta)
¾ rkl pikakahvijauhetta
3 rkl kuumaa vettä
280 g tummaa suklaata
40 g kaakaojauhetta
2 cl tummaa rommia
4 kpl kananmunia
80 g sokeria
1,5 dl kuohukermaa
1. Yhdistä vesihaudekattilassa pikakahvijauhe, kuuma vesi, suklaa, kaakaojauhe ja rommi.
2. Kuumenna varoen, kunnes suklaa on sulanut ja aineista on tullut tahna.
3. Poista liedeltä.
4. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
5. Lisää kerma nauhana vaahtoon.
6. Sekoita suklaamassa joukkoon.
7. Kypsennä vesihauteessa voidelluissa annosvuoissa tai isossa kakkuvuoassa noin 1,5 tuntia.
8. Kumoa jonkin verran jäähtyneinä.
9. Säilytä kylmässä hyvin kelmutettuna.
10. Tarjoa kylmänä, kevyesti vaahdotetun kerman kanssa.
Englantilainen kahvikakku
250 g voita
3 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliini/vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g rouhittua mantelia
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä kuiva-aineet keskenään.
4. Lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
5. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa vaivaamista.
6. Paista huolella voidellussa, vehnäjauhoilla jauhotetussa rengasvuoassa 170 asteessa kypsäksi noin 50 minuuttia.
7. Anna seisahtaa hetki ja kumoa jäähtymään.
8. Kiehauta 4 rkl fariinisokeria ja 1,3 dl kuohu/vispikermaa, lisää 4 rkl voita ja noin 1 pkt tomusokeria.
9. Kuorruta kakku lämpimällä massalla ja koristele mantelilastuilla.
10. Halutessasi voit pakastaa kakun ja kuorruttaa sen myöhemmin.
Hedelmäinen taatelikakku
(25 annosta)
1 pss (250 g) kivettömiä taateleita
1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja
1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita
200 g leivontamargariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (2 dl) vispikermaa
Vuokaan:
n. 1 dl kookoshiutaleita
1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.
2. Jauhota se kookoshiutaleilla.
3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.
4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
5. Sulata margariini kattilassa.
6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.
7. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.
12. Kaada taikina vuokaan.
13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.
16. Säilyy viileässä useita päiviä.
17. Voidaan pakastaa.
Helppo minttusuklaakakku
(25 annosta)
150 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl vispikermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa
Kuorrutus:
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja
Koristeeksi:
Diva- kookoshiutaleita
1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla).
2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa.
4. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva.
5. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa.
10. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä.
11. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
12. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla.
Joulun hedelmäkakku
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl kevytkermaa
1 dl sulatettua voita
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl aprikooseja
2 dl rusinoita
½-1 dl sukaatteja
Voiteluun:
1 keltuainen
Päälle:
raesokeria
punaisia ja vihr. kirsikoita sokeriliemessä
1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.
2. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä pilkotut aprikoosit ja rusinat.
4. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
5. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
6. Voitele pinta keltuaisella.
7. Koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.
8. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
9. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
10. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy myös hyvin viileässä.
Luumu-konjakkikakku
150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.
Kirsikkainen taatelikakku
(12 annosta)
200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 pss (à 250 g) taateleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kahvijuomaa
Vuokaan
10 kpl punaista säilykekirsikkaa
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1. Voitele sydänvuoan reunat.
2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
3. Paloittele kirsikat.
4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.
5. Vaahdota margariini ja sokeri.
6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
7. Paloittele taatelit.
8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen.
10. Levitä taikina vuokaan.
11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.
Skottilainen viskikakku
(25 annosta)
200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä
1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.
5. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon.
6. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Pese kakkuvuoka.
10. Siirrä kakku takaisin vuokaan.
11. Kostuta kakku viskillä.
12. Anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa.
13. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Suklaakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
5. Paloittele minttusuklaapallot neljään osaan ja lisää taikinaan.
6. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti.
9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.
Suklaakakku ja kardemummavaahto
(8 annosta)
100 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
Kostutus:
1 dl maitoa
Kardemummavaahto:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
1. Voitele pienen sydänvuoan reunat hyvin.
2. Piirrä ja leikkaa vuoan pohjan kokoinen sydän leivinpaperista.
3. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle.
4. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
5. Vaahdota munat ja sokeri.
6. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
7. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahdon joukkoon.
8. Lisää sulatettu margariini ja maito taikinaan varovasti sekoittaen.
9. Kaada seos vuokaan.
10. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 - 35 minuuttia.
11. Älä kumoa kypsää kakkua, vaan pistele siihen reikiä.
12. Kaada maito kakun päälle vuokaan.
13. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se.
14. (Irrottele kakkua tarvittaessa reunoistaan esimerkiksi puisella veitsellä.)
15. Irrota leivinpaperi.
16. Kakku sopii tarjottavaksi hieman lämpimänä tai kylmänä.
17. Kylmän kakun koristeeksi käy tomusokeri.
18. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja kardemummalla.
19. Tarjoa suklaakakku kardemummavaahdon ja kahvin kanssa.
Ihannekakku
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl kanelia, sitruunamehua tai kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g margariinia
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla tai mantelirouheella rengasvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen rasva.
6. Lisää seos taikinaan.
7. Kaada taikina välittömästi vuokaan.
8. Kypsennä kakkua 25-30 minuuttia.
Murokakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 tl sitruunamehua
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
Piimäkakku 2
1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siirappia
2 dl piimää tai jogurttia
1 dl rypsiöljyä
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Pähkinäkakku
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
100 g pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Tiikerikakku
250 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.
5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.
6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.
7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.
8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.
9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Tiikerikakku 2
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl kaakaota jauhettuna
3 rkl kermaa
1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.
5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.
6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.
Tiikerikakku 3
3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.
4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.
5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.
7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.
Syksyinen kakku
1 prk maitorahkaa
0,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssin kuorta
2 dl rusinoita
200 g meijerivoita
1,5 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.
2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.
3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.
4. Sekoita sooda jauhoihin.
5. Kaada jauhot tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin tunti.
8. Kumoa jäähtyneenä.
9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.