Mitä juustoja saa syödä raskaana?
Saako Goudaa syödä tai Gruyereä? Nehän on kovia. Onko kiellettyjen listalla vain löllöt juustot? Mites feta? Mistä tietää, jos on saanut listerian?
Kommentit (6)
ovat sallittuja.
Täältä löytyy asiasta hieman tarkemmin:
http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;9878;10024;10156;10165;…
Kiellettyjä ovat tuorejuustot, homejuustot ja feta. Näitäkin voi syödä kuumennettuna.
Listerian saamista ei tiedä oikein mistään. Voi olla ihan oireeton tai muistuttaa flunssaa.
PrinsessaFiona:
Kiellettyjä ovat tuorejuustot, homejuustot ja feta. Näitäkin voi syödä kuumennettuna.
Miksihän tuorejuustot ja feta ovat mielestäsi kiellettyjen listalla? Ainakin minä olen syönyt hyvillä mielin sekä tuorejuustoja että fetaa, kun olen tarkistanut, että ne on tehty pastöroidusta maidosta, mitä useimmat ovatkin.
Homejuustoja olen syönyt kuumennettuna.
Toisaalta oma terveydenhoitaja on suositellut välttämään kaikkia tuorejuustoja sen takia, että pilaantuvat helposti. Eli mielellään ne pastöroidusta maidostakin tehdyt juustot olisi hyvä käyttää heti avaamisen jälkeen tai kuumentaa.
sparven:
Miksihän tuorejuustot ja feta ovat mielestäsi kiellettyjen listalla? Ainakin minä olen syönyt hyvillä mielin sekä tuorejuustoja että fetaa, kun olen tarkistanut, että ne on tehty pastöroidusta maidosta, mitä useimmat ovatkin.Homejuustoja olen syönyt kuumennettuna.
Itse tiedustelin alkuraskaudessa juustoista (lähinnä Mustaleimasta) suoraan Valiolta, ja tässä osa heidän vastauksestaan:
" Kaikki Valion valmistamat tuotteet on valmistettu pastöroidusta maidosta.
Osassa valmistamistamme emmental juustoista, myös mustaleima emmental, käytetään ns. termisointia, joka on pastörointia hieman lievempi lämpökäsittely. Kyseiset juustot ovat kovia ja pitkään kypsytettyjä ja sellaisena turvallisia.Valikoimassa on muutamia tuontijuustoja, jotka valmistetaan pastöroimattomasta maidosta eli raakamaidosta. Nämä ovat Roquefort n.1,4 kg sinihomejuusto (Ranska) ja Parmigiano Reggiano kokonainen n. 2 kg sekä lisäksi tuorepakatut Appenzeller, Morbier AOC ja Comte, jotka myydään itsepalvelutuotteina (ei palvelutiskistä)."
Vastauksesta ymmärsin siis, että kaikkia koviakaan juustoja ei tulisi noin vain syödä, joten olenkin itse välttänyt mm. Parmesaania. Ainakin hyvin varustetuissa ruokakaupoissa (esim. Stockmann) henkilökuntaan kuuluu varmasti myös juustoasiantuntija, joka osaa kertoa mitkä juustot on valmistettu pastöroidusta maidosta ja mitkä taas ei. Näin ainakin Jyväskylän Mestarinherkussa.
syönyt pastöroitua fetaa, sinihomejuustoa(pitsan päällä) ja pastöroituja tuorejuustoja ihan hyvillä mielin. eihän nuo ns. kovat juustot ole kiellettyjen listalla? muita homejuustoja en oo syönyt, kun kerran vähän maistoin valkohomejuustoa ja olin koko seuraavan yön ihan maha kuralla...