Ruokia jonka maku muuttunut
Oletteko huomanneet, että jonkin kaupasta ostetun elintarvikkeen maku on muuttunut? Valmistajienhan ei tarvitse erikseen mainostaa jos ovat muuttaneet tekotapaa tai alkaneet käyttää vaikka jotain halvempaa ainetta valmistuksessa. Suurin osa ei varmaan huomaa eroa tai jos huomaavat, ajattelevat vain että se on omaa kuvitelmaa ja jatkavat saman elintarvikkeen nauttimisesta vanhasta tottumuksesta.
Kommentit (24)
Ei tule näin äkisti mieleen, mutta päinvastoin; mä taas kuvittelen että suurin osa ihmisistä on maistavinaan eron, mutta oikeesti vaan aika kultaa muistot. Ennen oli kaikki paremmin, suklaakin maistui paremmalta. Ja jäätelö. Ja leipä. Ja ihan kaikki. Mutta oikeesti se ei olekaan niin.
Hedelmä aakkoset on pilattu täydellisesti.
R-kioskin kahvista on tullut hyvin kitkerää ja pahaa. Ennen join sitä mielellään.
[quote author="Vierailija" time="24.06.2015 klo 19:06"]
Ei tule näin äkisti mieleen, mutta päinvastoin; mä taas kuvittelen että suurin osa ihmisistä on maistavinaan eron, mutta oikeesti vaan aika kultaa muistot. Ennen oli kaikki paremmin, suklaakin maistui paremmalta. Ja jäätelö. Ja leipä. Ja ihan kaikki. Mutta oikeesti se ei olekaan niin.
[/quote]
Kyllähän tuotantotavat muuttuu ja varmasti makuunkin vaikuttaa. Vaikea uskoa, että kymmeniä vuosia pysyisi ihan täsmälleen saman makuisena joku elintarvike vaikka tuontatotapa olisi muuttuneet monta kertaa siinä matkanvarrella.
Todella monet karkit, Budapest ekana.
Suklaakonvehtien rasva on ainakin vaihdettu halvempaan, joten edes Geisha-konvehdit eivät enää maistu hyvältä, muista puhumattakaan. Ja ennen oli jotain oikeasti hyvää maksalaatikkoa, jossa oli naudanmaksaa, mutta sitten se vaihdettiin sianmaksaan ja laatikosta tuli kitkerää ja pahaa.
[quote author="Vierailija" time="24.06.2015 klo 19:09"]Todella monet karkit, Budapest ekana.
[/quote]
Budapestit on aina ollu pahoja.
Sukulaku ainakin on muuttunut.
Royal, Tupla ja monet muut suklaat
Pullava leivotaan nykyään rypsiöljyllä. :x
Arnoldsin tonnikalabagel, ennen suurta herkkua, nyt YÄK :(
[quote author="Vierailija" time="24.06.2015 klo 19:09"]R-kioskin kahvista on tullut hyvin kitkerää ja pahaa. Ennen join sitä mielellään.
[/quote]
Ärrällä myyjät keittää ihan itse ne kahvit, että se maku kyllä vaihtelee ihan sen mukaan kuka sen on keittänyt. :D nimim. Entinen ärräläinen
Tuoreet herkkusienet on jalostettu täysin mauttomiksi, koviksi, valkoisiksi möykyiksi. Ennen ne maistui joltain, eikö maistuneetkin? Ostan nykyisin aina ruskeita herkkusieniä, jos niitä satun jostain löytämään, niissä on sentään jotain maun tapaista jäljellä.
Lauantaipussin kun avaa, niin sieltä pelmahtaa paskan haju.
[quote author="Vierailija" time="24.06.2015 klo 19:16"][quote author="Vierailija" time="24.06.2015 klo 19:09"]R-kioskin kahvista on tullut hyvin kitkerää ja pahaa. Ennen join sitä mielellään.
[/quote]
Ärrällä myyjät keittää ihan itse ne kahvit, että se maku kyllä vaihtelee ihan sen mukaan kuka sen on keittänyt. :D nimim. Entinen ärräläinen
[/quote]
Olen itsekin ärräläinen ja siis ne kahvipurut on muuttunut. Sitä tarkoitin tuolla. Sen nyt tiedänkin, että joissain kioskeissa seisotetaan samaa kahvia neljäkin tuntia. Mutta jos itsekeittämä tuore kahvi puhtaaseen pannuun saman ohjeen mukaan kuin aina ennenkin maistuu erilaiselta, niin silloin täytyy ongelman olla nuo kahvipurut.
Joo Tupla-patukasta on tullut todella oudon makuista. Harmittaa, kun ennen oli suosikkina. Samoin Wienernougat pilattu.
Nämä "elintarvikkeet" nyt jostain syystä tuli muille ainoina mieleen :)
Piltti esim se missä on ruusumarjaa oli ennen parempaa enään ei ruusumarjaa enään paljoa maista.. no bonassa vielä maistuu
Mangopiltti. Nykyään laimeaa ja vetistä.