Tallinnassa oli hotellin aamiaisella hyvää puuroa. Mistäköhän se oli tehty?
Se oli ihan valkoista (eli ei mitään kaurapuuron tms. väristä) ja pehmeää, mitään ryynejä ei näkynyt eikä tuntunut. Maistui hillon kanssa hyvältä. Tietäisikö kukaan?
Kommentit (46)
Meillä samettipuuro maustettiin vaniljalla, päälle marjoja, kiisseliä tai hilloa. Nam
[quote author="Vierailija" time="28.06.2015 klo 22:26"]
Ei ollut maitokiisseli?
[/quote]
Ei ollut yhtään kiisselimäistä, vaan lämmintä puuroa. Maitokiisseli maistuukin erilaiselta.
ap.
Olisiko ollut hirssipuuroa. Se on maitoon keitettynä kuvailemasi puuron kaltaista. Esikypsytettyjä hirssisuurimoita saa Suomestakin ja puuron valmistusohje on pussin kyljessä.
Voi se olla hyvin keitettyä oikein rasvaiseen maitoon keitettyä kaurapuuroakin, samettipuuroa tehdässä kannattaa olla vahvat ranteet ja nopea vispaus että tulee tasaista.
[quote author="Vierailija" time="28.06.2015 klo 18:29"]
Tattari?
[/quote]
Tattaripuuro ei ole ihan valkoista ja siinä näkyy se tattari.
Keränneet sissijuustoa ja miksanneet maitoon että tulee tasaista
Olisin tunnistanut mannapuuron maun. Tehdäänkö vehnäjauhostakin puuroa? Tosin maku ei ollut "jauhoinen".
ap.
Sekoita sulatettua voita ja jauhoja kattilassa. Sitten lisäät ohuena nauhana maitoa siihen. Sitten keitä kunnes se on kypsää ja lisäät vähän sokeria. Jos haluat tehdä suklaista niin lisää kaakaota
Velliä? Virossa (ja monessa muussa maassa) ruuat yleenä maistuvat suomailaiseen suuhun hyviltä koska niihin on käytettyä oikeita ruoka-aineita, eikä, kuten suomessa, kevennetty esim. kevytmaidolla. Eli uskon etät mitä puuroa sitten olikin, niin on keitetty täysmaitoon ja suolattu/sokeroitu kunnolla.
Olisiko ollut riisijauhoista tehtyä?
Virossa syödään ohrapuuroa, on kyllä hyvää!
Mannapuuro = vehnäpuuro.
Saattoi olla ohrapuuroa syömäsi puuro.
[quote author="Vierailija" time="28.06.2015 klo 18:33"]Sekoita sulatettua voita ja jauhoja kattilassa. Sitten lisäät ohuena nauhana maitoa siihen. Sitten keitä kunnes se on kypsää ja lisäät vähän sokeria. Jos haluat tehdä suklaista niin lisää kaakaota
[/quote]
Meillä tätä äiti teki aina kun teki ruokaa johon tuli valkokastiketta. Keitti ison kattilallisen ja otti siitä sitten sivuun puuroa varten ja sokeroi. Sitten loput ohensi valkokastikkeeksi ja maustoi. Tuota puuroa tulee hyvää kun laittaa marjakiisseliä päälle ja jäähdyttää jääkaapissa
Ohrapuuroa taisi olla! Ainakin itse olen syönyt Virossa tosi hyvää ohrapuuroa.
Tiedän kyllä, miltä maitoon tyhty kaurapuuro maistuu. Se ei ollut sitä.
ap.