Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tekisin jauhenlihasta

Vierailija
11.05.2015 |

Meillä on myös kuvio makarooneja, ranskan perunoita ja grilli makkaraa. Eilen syötiin makaroni laatikkoa.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulia renkaina ja voita kevyesti kuulottaen paistinpannussa ja sivuun odottamaan. Lämpötilaa korkemmaksi, jauhelihat ja kananmuna sekaisin ja pannuun pihveinä paistumaan 1,5-2 min per puoli. Suolaa, mustaa pippuria ja pehmeät sipulirenkaat pihvien päälle. Hampurilaispihvit ovat valmiit, mutta voi hauduttaakin vähän aikaa jäähtyvässä pannussa, kun kokoat muita aineksia hampurilaisiasi varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:22"]Sipulia renkaina ja voita kevyesti kuulottaen paistinpannussa ja sivuun odottamaan. Lämpötilaa korkemmaksi, jauhelihat ja kananmuna sekaisin ja pannuun pihveinä paistumaan 1,5-2 min per puoli. Suolaa, mustaa pippuria ja pehmeät sipulirenkaat pihvien päälle. Hampurilaispihvit ovat valmiit, mutta voi hauduttaakin vähän aikaa jäähtyvässä pannussa, kun kokoat muita aineksia hampurilaisiasi varten.
[/quote]
Kiitos ohjeesta! Siis vain jauhen liha ja kanan munat = pihvit?

Vierailija
4/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika alle viivattua tuo ap:n elämäm koululaisuus...

Vierailija
5/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.

Vierailija
6/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Yksi kananmuna ja jauhelihat 400 g sekaisin ja taputtelet käsin pannuun pihveiksi. Annat jauhelihan lämmitä puoli tuntia huoneenlämmössä tätä ennen. Mausteksi riittää tosiaan suola ja mustapippuri, kun tekee hampurilaisia ja sipulirenkaita maun mukaan. Lapsille voi riitttää jo pannuun tarttunut sipulinmaku, joka siirtyy pihveihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:25"]Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.
[/quote]

Kyllä foliot pitää säästää hattukäyttöön, ei kannata tuhlata sellaiseen eläimeen kuin jauhen.

Vierailija
8/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:25"]Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.
[/quote]

:D Onkohan jauhen kaukaista sukua joutsenelle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee vaikka yhdys sana keit toa.

Vierailija
10/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola ja pippuri vasta paistetun pihvin pinnalle ripoteltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:25"]Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.
[/quote]
Jauhen on pakastettu. Taidan sulattaa sen ja katsoa miten käy. On ammuttu viime viikon loppuna.

Vierailija
12/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:27"][quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:25"]Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.
[/quote]

:D Onkohan jauhen kaukaista sukua joutsenelle?
[/quote]
Kyllä, jauhen on joutsenen kaltainen, mutta muistuttaa metsä kaurista.
Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:29"][quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:27"][quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 12:25"]Onko jauhen tuore vai pakastettu? Jos jauhen on juuri ammuttu ja ns tuore jauhen, laittaisin uunin grilliin aluksi foliolla päällystettynä ja lopuksi ilman.
[/quote]

:D Onkohan jauhen kaukaista sukua joutsenelle?
[/quote]
Kyllä, jauhen on joutsenen kaltainen, mutta muistuttaa metsä kaurista.
Ap
[/quote]

Sama kuin jalo peura siis?

Vierailija
14/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt jauhen on otettu sulamaan. Täällä vipellän fleese aamu takissani.
Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen oikea kodin hengetär!!! :-----)
Ap

Vierailija
16/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko sulla myös golitzi housut? Ajattelitko tehdä jauhen liha pihvejä myös kevään juhloihin?

Vierailija
17/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä en syö jauhen lihaa, koska se liha on keeni manipuloitu. Lukekaa itse paketista että siinä lukee sika nauta jauhen liha. Jauhen on sian ja lehmän risteytys! En tiedä miksi on nauta jauhen liha. Tietääkö joku?

Vierailija
18/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään on vaikea löytää hyvää jauhenta kaupoista kohtuuhinnalla, mistä ap ostit omasi?

Vierailija
19/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naapuri tarjosi viikonloppuna Sambuusia, oli todella hyvää. Se tehdään vehnäjauhotaikinasta, johon sekoitetaan vettä, öljyä ja suolaa. Taikina taitellaan kolmiomaiseksi tuutiksi ja täytetään jauhelihasta ja sipulista tehdyllä seoksella.

Kuori500g vehnäjauhoja, 2,5 dl vettä, 3 rkl öljyä, suolaa.

Täyte 500 g naudan jauhelihaa 2 -3 sipulia 4 rlk öljyä, 2 tl kuminaa, 2 tl paprikajauhetta, suolaa

Ainekset sekoitetaan ja annetaan seistä huoneen lämmössä 20 minuuttia.Taikinasta pyöritellään parillinen määrä pieniä kämmeneen sopivia palloja, jotka taputellaan tasaisiksi levyiksi. Levy voidellaan päältä öljyllä ja toinen levy painetaan sen päälle. Levyt kaulitaan hyvin ohuiksi ja kuivataan uunissa 100 asteen lämmössä muutaman minuutin, mutta niin etteivät ne ruskistu

Taikina leikataan kolmioksi, jossa kolmioiden sivut ovat 15-20 senttiä. Lopuksi yhteen kaulitut palaset irroitetaan toisistaan. Toivottavasti olit voidellut taikinalevyt huolellisesti!

Paista täyte pannulla kunnes neste on haihtunut ja anna sitten jäähtyä. Taittele kolmiot tuutin muotoon, täytä ja sulje. Liimaa kolmiot vesi-vehnäjauhoseoksella. Uppopaista täytetyt sambuusit kultaisen ruskeiksi.

Vierailija
20/29 |
11.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2015 klo 13:14"]Nykyään on vaikea löytää hyvää jauhenta kaupoista kohtuuhinnalla, mistä ap ostit omasi?
[/quote]
Mieheni ampui sen itse. Täältäpäin ei kaupoista löydy. Saamme tänään herkullista ilta palaa. Saimme tänä keväänä monta jauhen kaato lupaa. Yksi vain on löytynyt.
Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kaksi