Karpit! mites munakoiso ja bataatti?
Ja minkälaisia keittoja te teette ja jälkiruokia?
Kiitos!
Kommentit (15)
Siinä on niin paljon kuitua, että GI on tosi alhainen.
ja mistä saa tietoon miten missäkin on hiilareita? onko jossain taulukko?
Kiitos tosi paljon!
-ap
taulukot sadoista ruoka-aineista ja niiden GI:sta sekä ravintoarvoista.
ruoka-aineiden hiilareita, mutta hiilarimäärät sellaisinaan ei kerro paljonkaan.
näitä Montignac-oppeja keskenään - normikarppaaja ei kyllä tasan takuulla syö bataattia eikä meloneita! Munakoiso on asia erikseen, siinä on alhaiset hh.
Vierailija:
lisäksi sekin on huonopuoli, että tuottajamaa on Israel)
vaikka homejuustokemaviilikastikkeen kanssa, tai tuorejuustotäytteellä.
Munakoisoa syödään myös. Moussaka ja tulisella jauhelihamössöllä täytetyt munakoisot on hyviä arkiruokia.
Keitoista suosikeita ovat tomaattikeitto, tulinen kookosmaitopohjainen thaikeitto ja borssi.
Jälkkärinä meillä on esim. kiisseleitä, hedelmäsalaattia, suklaamoussea (min. 70% kaakaovoita sisältävä suklaa sopii karpeillekin), juustokakkuja, karppimuffinsseja, itse tehtyä jätskiä (meillä on siis sellainen jäätelökone), vadelmavaahtoa, sorbetteja (myös ite tehtyjä)... Mitä vaan ikinä keksitään.
Jos mieli tekee leipoa tai syödä viljaa, niin kinoa (tai kvinoa tai quinoa) on sellainen riisinsukuinen viljakasvi, jonka GI on tosi alhainen. Sitä saa esim. jauhoina, hiutaleina ja riisintyylisinä suurimoina, ja sitä käytetään normaalien suomalaisten viljojen tyyliin. Maku on hyvä, riisin ja pähkinän väliltä.
kiitos ihanista vinkeistä! Laittakaahan lisää myös grillivinekkejä mennään viikonloppuna mökille.. Kiitos!
-ap
Käsitelläänkö tota bataattia samanlailla kuin perunaa eli yhtäkauan uunissa tms?
t: uusiokarppi
Ei tarvi välttämättä kuoria jos tekee esim. uunibataattia tai venebataatteja. Sosetta varten toki kuoritaan.
Bataatti kypsyy ehkä vähän nopeammin kuin peruna ja keitettäessä menee helpommin muusiksi.
Ainoa huono puoli bataatissa on sen järkyttävä hinta perunoihin verrattuna.
Munakoisossa sen sijaan on todella vähän hiilareita, muistaakseni n 3,5%
bataatissa on sitten aika paljon, joten taidan jättää hyllyyn.. (hinnan lisäksi sekin on huonopuoli, että tuottajamaa on Israel) vaikka hyvää onkin : (
T. ap
ja miten nuo hedelmät? Itse olen vältellyt, mitä saa syödä kohtuudella?
Se pelkkä hiilihydraattimäärä ei kerro paljonkaan siitä, mikä määrä hiilareita loppujen lopuksi imeytyy, vaan asiaan vaikuttaa esim. kuidun määrä. GI kertoo tarkemmin sen, miten ko. ruoka-aine sopii karppaavalle.
Bataatin GI on alhainen.
Meloneissa sekin hyvä puoli, että poistavat nesteitä todella tehokkaasti, samoin kuin kesäkurpitsa ja kurkkukin.
Omenassa muistaakseni jotain 8,5g/100g IMEYTYVIÄ hiilareita. Eli ei se 1 omena päivässä vielä ihan koko karppausta kaada, etenkin jos hyväkarppaa.