apua, tuleeko meille nyt salmonella tai
Tänään pääs käymään niin, että tein ruokaa johon paistettiin kanan fileepihvejä. En kattonu paistoaikaa, mut lopetin pannulla paistamisen sen jälkeen kun kana meni poikki ja pihvin keskellä ei enää näkyny sitä reippAasti raakaa lihaa. Vaan oli tasasen värinen. Kana oli syödessä tavallista mehukkaampaa ja kosteampaa, jota sitten yhdessä ihmeteltin, mut syötiin kumminki. 1-Vuotiaalle annoin vaan reunuksia, en "pihvin keskilihaa". Jätin lihaa pienen möykyn, ja kun siivosin hetken kuluttua pöytää, se lihapala oli toosi hailakka, mut tunnistettava vaaleanpunainen. Outs. Jos siinä lihassa oli salmonellaa niin saako sen tollei?? Mitä mun pitää tehä?
Kommentit (4)
Sun pitää kakata purkkiin ja rukoilla.
Kana kypsennetään pääsääntöisesti liian kuivaksi, todennäköisesti söitte nyt kypsää ja mehukasta kanaa, huoli pois. :)
Suomessa salmonella on erittäin harvinainen broilerissa. Ei tuosta teille tule mitään.
On harvinaista, että siinä olisi salmonellaa. Mutta raa'asta lihasta se tulee. Tuossa sun tapauksessa se on mahdollinen, mutta todennäköisyys on hyvin pieni.