Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voikohan suolakurkkuja tehdä itse?

Vierailija
10.10.2014 |

Tulipa vaan mieleen.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä äitini ja äitini kaveri tekevät suolakurkkuja joka vuosi (:

Vierailija
2/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 19:25"]Meillä ainakin äiti teki aikoinaan itse säilöttyjä avomaankurkkuja syksyisin. Kurkut viipaleiksi (voisi varmaan kokonaisenakin laittaa) ja maustettuun etikkaliemeen. Näin kahdenkymmenen vuoden kuluessa muisti on vähän hatara, mutta mausteliemessä oli ainakin suolaa, sokeria, sinapinsiemeniä, tilliä ja musteherukan lehtiä. Niitä kurkkuja sitten syötiin pitkin vuotta. Toisinaan äiti teki pikaetikkakurkkuja: tavallista kurkkua siivuiksi, etikka-vesiseokseen, sekaan suolaa ja sokeria, paino päälle ja jääkaappiin. Parin tunnin päästä valmista. Hätäsemmät voi syödä aiemmin. En muista, että meille olisi koskaan ostettu kaupasta suola- tai maustekurkkuja.

Vai mimmosia suolakurkkuja tarkotat?
[/quote]

Meillä tehtiin aikas samanlaisesti (;

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 20:03"]

Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.

[/quote]

Olenkin ihmetellyt miksi isoissa kaupoissa on suolakurkut, maustekurkut ja valkosipulikurkut.

Vierailija
4/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä hyvä aloitusohje linkkeineen:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/79911/Marjatan%20Suolakurkut/

 

Tosiaan, suolakurkut ja maustekurkut ja etikkakurkut ovat ihan eri asioita. Kunnon suolakurkut ovat suolaisia ja se happoisuus tulee maitohappokäymisestä, ei lisätystä etikasta tms. 

 

 

Vierailija
5/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 20:03"]

Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.

[/quote]

ASIANTUNTIJA. Itsekin kaikkia valmistaneena, enemmän tai vähemmän onnistuen. Makuja on monenlaisia ja itsekin haluan vaihtelua. Mausteita, etikkaa, sokeria, vettä vaihdellen saa todella erilaisia makuja aikaan. Kun alkaa kokeilla, kannattaa ensimmäiseksi vähentää etikkaa, ja reilusti. Parhaat maut tulee esille kun etikka ei peitä niitä.

Vierailija
6/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eiköhän joku niitä oo ennenkin tehnyt? Eihän ne nyt ihan uus keksintö ole:-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

??Siis kysytkö ihan tosissaan...tietenkin voi ja lopputulos huomattavasti parempia kuin kaupan!

Vierailija
8/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoitat? Onko suolakurkut mielestäsi tehdastuotantoa made in China?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ainakin äiti teki aikoinaan itse säilöttyjä avomaankurkkuja syksyisin. Kurkut viipaleiksi (voisi varmaan kokonaisenakin laittaa) ja maustettuun etikkaliemeen. Näin kahdenkymmenen vuoden kuluessa muisti on vähän hatara, mutta mausteliemessä oli ainakin suolaa, sokeria, sinapinsiemeniä, tilliä ja musteherukan lehtiä. Niitä kurkkuja sitten syötiin pitkin vuotta. Toisinaan äiti teki pikaetikkakurkkuja: tavallista kurkkua siivuiksi, etikka-vesiseokseen, sekaan suolaa ja sokeria, paino päälle ja jääkaappiin. Parin tunnin päästä valmista. Hätäsemmät voi syödä aiemmin. En muista, että meille olisi koskaan ostettu kaupasta suola- tai maustekurkkuja.

Vai mimmosia suolakurkkuja tarkotat?

Vierailija
10/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolakurkuthan kasvavat sellaisinaan suolakurkkupensaissa. Eli ei voi tehdä itse, kasvattaa voi. Minulla oli tänä vuonna hyvä sato, oikein suolaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin mun vanhemmat tekevät. On muuten todella hyviä. Niin ja lisään nyt tämänkin ennenkuin tulee lisäaivoituksia, niin tekevät myös itse etikkapunajuuriakin (ihan samoja mitä myydään kaupassa).

Vierailija
12/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

5, aivan samoin teki oma äitini ja teen itse. Maailman parhaat suolakurkut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jahans, massa-alapeukuttaja iski taas. Mikähän näissä vastauksissa nyt oli niin kauheen paha??

Vierailija
14/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, mutta löytyykö kaupasta enää avomaankurkkuja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 19:38"]

Voi, mutta löytyykö kaupasta enää avomaankurkkuja?

[/quote]

Ainakin torilta löytyy.

Vierailija
16/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.

Vierailija
17/17 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kaksi