Voikohan suolakurkkuja tehdä itse?
Kommentit (17)
[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 19:25"]Meillä ainakin äiti teki aikoinaan itse säilöttyjä avomaankurkkuja syksyisin. Kurkut viipaleiksi (voisi varmaan kokonaisenakin laittaa) ja maustettuun etikkaliemeen. Näin kahdenkymmenen vuoden kuluessa muisti on vähän hatara, mutta mausteliemessä oli ainakin suolaa, sokeria, sinapinsiemeniä, tilliä ja musteherukan lehtiä. Niitä kurkkuja sitten syötiin pitkin vuotta. Toisinaan äiti teki pikaetikkakurkkuja: tavallista kurkkua siivuiksi, etikka-vesiseokseen, sekaan suolaa ja sokeria, paino päälle ja jääkaappiin. Parin tunnin päästä valmista. Hätäsemmät voi syödä aiemmin. En muista, että meille olisi koskaan ostettu kaupasta suola- tai maustekurkkuja.
Vai mimmosia suolakurkkuja tarkotat?
[/quote]
Meillä tehtiin aikas samanlaisesti (;
[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 20:03"]
Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.
[/quote]
Olenkin ihmetellyt miksi isoissa kaupoissa on suolakurkut, maustekurkut ja valkosipulikurkut.
Tässä hyvä aloitusohje linkkeineen:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/79911/Marjatan%20Suolakurkut/
Tosiaan, suolakurkut ja maustekurkut ja etikkakurkut ovat ihan eri asioita. Kunnon suolakurkut ovat suolaisia ja se happoisuus tulee maitohappokäymisestä, ei lisätystä etikasta tms.
[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 20:03"]
Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.
[/quote]
ASIANTUNTIJA. Itsekin kaikkia valmistaneena, enemmän tai vähemmän onnistuen. Makuja on monenlaisia ja itsekin haluan vaihtelua. Mausteita, etikkaa, sokeria, vettä vaihdellen saa todella erilaisia makuja aikaan. Kun alkaa kokeilla, kannattaa ensimmäiseksi vähentää etikkaa, ja reilusti. Parhaat maut tulee esille kun etikka ei peitä niitä.
No eiköhän joku niitä oo ennenkin tehnyt? Eihän ne nyt ihan uus keksintö ole:-)
??Siis kysytkö ihan tosissaan...tietenkin voi ja lopputulos huomattavasti parempia kuin kaupan!
Mitä tarkoitat? Onko suolakurkut mielestäsi tehdastuotantoa made in China?
Meillä ainakin äiti teki aikoinaan itse säilöttyjä avomaankurkkuja syksyisin. Kurkut viipaleiksi (voisi varmaan kokonaisenakin laittaa) ja maustettuun etikkaliemeen. Näin kahdenkymmenen vuoden kuluessa muisti on vähän hatara, mutta mausteliemessä oli ainakin suolaa, sokeria, sinapinsiemeniä, tilliä ja musteherukan lehtiä. Niitä kurkkuja sitten syötiin pitkin vuotta. Toisinaan äiti teki pikaetikkakurkkuja: tavallista kurkkua siivuiksi, etikka-vesiseokseen, sekaan suolaa ja sokeria, paino päälle ja jääkaappiin. Parin tunnin päästä valmista. Hätäsemmät voi syödä aiemmin. En muista, että meille olisi koskaan ostettu kaupasta suola- tai maustekurkkuja.
Vai mimmosia suolakurkkuja tarkotat?
Suolakurkuthan kasvavat sellaisinaan suolakurkkupensaissa. Eli ei voi tehdä itse, kasvattaa voi. Minulla oli tänä vuonna hyvä sato, oikein suolaisia.
Ainakin mun vanhemmat tekevät. On muuten todella hyviä. Niin ja lisään nyt tämänkin ennenkuin tulee lisäaivoituksia, niin tekevät myös itse etikkapunajuuriakin (ihan samoja mitä myydään kaupassa).
5, aivan samoin teki oma äitini ja teen itse. Maailman parhaat suolakurkut!
Jahans, massa-alapeukuttaja iski taas. Mikähän näissä vastauksissa nyt oli niin kauheen paha??
Voi, mutta löytyykö kaupasta enää avomaankurkkuja?
[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 19:38"]
Voi, mutta löytyykö kaupasta enää avomaankurkkuja?
[/quote]
Ainakin torilta löytyy.
Tiesittekö muuten, että suolakurkku on virallisesti maitohappokäymisellä valmistettu kurkku, eikä ole säilötty etikka-sokeriliemeen (esimerkkinä ns. venälaiset suolakurkut). Ne sokeri-etikkaliemeen säilötyt kurkut ovat sitten jotain muuta, esim. maustekurkkuja. Ihan vain pienenä nippelitietona. Molemmat ovat hyviä, ja molempia voi valmistaa itse. Tuo etikka-sokeriliemisysteemi lienee helpompi.
Meillä äitini ja äitini kaveri tekevät suolakurkkuja joka vuosi (: