Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Makkarakastike ja sen taika.

Vierailija
26.11.2014 |

Tein juuri tuossa illalla mielestäni parhaan makkarakastikkeen, mitä oon ikinä tehnyt!:)

Ruskistin makkaran palat, lisäsin jauhoja, sitten vettä ja sekoitin hyvin, ettei tule paakkuja. Sitten lisäilin ketsuppia, sinappia, soijakastiketta, worcestershire kastiketta, oreganoa, suolaa, mustapippuria, sekä rosmariinia.

Tiedän, että tuo ruoka on niin perusruokaa, kun voi olla, mutta tykkään siitä silti. Ja nyt se oli maailman parasta, onnistu mausteet just oikein.:)

 

Miten te teette makkarakastikkeen?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
26.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nokare voita, lisään siihen jauhoja ja ruskistan. Sen jälkeen lisään vettä ja mausteet (valkosipuli, mustapippuri, ym..) joskus vähän sinappia :)

Vierailija
2/17 |
26.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkarakastikehan on oikein perinteisten kotiruokien aatelia :) Näin sen äidiltäni opin tekemään:

Kuullotetaan pieneksi silputtu sipuli mieluiten voissa (tosin itse nykyiisin käytän mieluummin tilkan öljyä). lisätään makkaran palaset, HK blööö on se oikea tähän. Annetaan ruskistua hiukan. Lisätään jauhoja ja sekoitetaan. Lisätään vesi ja sekoitellaan huolellisesti. Lisätään mausteet - en osaa luetella, koska itse käytän vähän maun ja fiiliksen mukaan. Äiti käytti lihaliemikuutiota ja sinappia. Voi viimeistellä tilkalla kermaa, muttei todellakaan tarvitse. 

Turhan harvoin tulee tehtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
26.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

3:

Olen samaa mieltä. Mä oon ihan pienestä asti tykännyt siitä ja teen ehkä liiankin usein, nyt kun omillani asun.:D

Mä varmaan muuten aloittaisin samoin, mut kun oon sipulivammainen. En vaan voi syödä.:P Voisi joskus kokeilla tuota voin ja jauhojen ruskistusta ensin..

Vierailija
4/17 |
26.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras makkarakastike on se perinteinen. Ensin paistetaan makkarat paistinpannulla. Laitetaan sipulia, suolaa, musta- ja valkopippuria, paprikamaustetta. Sen jälkeen kaadetaan ne kasariin. Voita paistinpannulle ja jauhoja. Ruskistetaan ne ja lisätään vesi ja suola ja roiskautetaan ketsuppia. Kiehautetaan kunnes paakut ovat hävinneet ja kaadetaan kasariin, jossa kaikki taas kiehautetaan.
Monesti teen makkarakastikkeen helpomman kautta, mutta tuo on kaikista paras.

Vierailija
5/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkarakastike on parasta kotiruokaa ja kelpaa hienommillekin päivällisille. Esimerkiksi valtiovierailun ruokatarjoiluna perunamuusin kanssa.

Vierailija
6/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistit makkaranpalat ja sitten lisäsit jauhot?!??!??!?!?!?!?!??!!??

Ruskea kastike tehdään aina ensin voihin ja sitten ruskistetut makkaranpalat lisätän ruskeaan kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyl sen voi niinkin tehdä

 

Vierailija
8/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maukasta,

Paistinpannulle voita, annetaan sulaa ja siihen mausteet, mustapippurijauhetta,paprikajaihetta ja ripaus suolaa, lisätään jauhoja ja sitten makkaranpalaset, sekotellaan, jauhoseos ruskistuu ja makkarat myös kevyesti, lisätään kuuma vesi, ( TÄRKEÄÄ! Veden tulee olla kuumaa) ja sekotellaan tasainen kastike, annetaan kypsyä tovin verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?

Vierailija
10/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?

22cm peenismakkaraa.

On valmiiksi ruskistettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista voissa.  Otan pois pannulta, reilu pala voita ja sopivasti jauhoja että jää löysäksi.  Ruskista, vettä ja lihaliemi. Keitän kunnes tasaisen kuplivaa, sitten makkarat.  Muhitus ja potunkuorintaan ja syömään.

Vierailija
12/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lenkkimakkara ja nakit roskaruokaa, kemikaalipläjäys ja liikaa suolaa

En osta, enkä syö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mitään vehnäjauhoja ja voita ole vuosikymmeniin käyttänyt kastikkeisiin, vaan esim. makkarakastikkeeseen tulee ruokakermaa ja tomaattipyrettä. Pyre myös saostaa kastiketta. Jos ei saosta tarpeeksi, niin sitten vähän Maizenaa myös joukkoon. Ja mausteita. Itse lisään myös yrttejä.

Vierailija
14/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lenkkimakkara ja nakit roskaruokaa, kemikaalipläjäys ja liikaa suolaa

En osta, enkä syö

Jassoo, ole sitten syömättä, kun ei herkku kelpaa. Kyllä tiedetään minkälainen tyyppi olet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?

22cm peenismakkaraa.

On valmiiksi ruskistettu.

Tää on varmaan se perus-ohje, ku halutaan päästä helpolla eikä viititä itse ees ruskistaa. Muistaakseni Sebu oli oppinu tän joltain ruotsalaiselta masterilta ja nyt tiktokkaa sitä ohjetta koko ajan, ku on niin ihanan täyttävääki.

Vierailija
16/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän pelkästään suolaa ja kokonaisia maustepippureita ruskeassa kastikeessa. Ruskistan jauhot hitaasti, lisään veden ja siirrän kasariin sitten ruskistan makkarat ja sipulin, siirrän kastikkeeseen ja annan muhia 15 minuuttia. Ei tarvitse muita mausteita

Vierailija
17/17 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En mitään vehnäjauhoja ja voita ole vuosikymmeniin käyttänyt kastikkeisiin, vaan esim. makkarakastikkeeseen tulee ruokakermaa ja tomaattipyrettä. Pyre myös saostaa kastiketta. Jos ei saosta tarpeeksi, niin sitten vähän Maizenaa myös joukkoon. Ja mausteita. Itse lisään myös yrttejä.

 

Minä teen myös noin. En ole kastikkeita tehnyt enää vuosiin. Maizenaa en kyllä ole tarvinnut.