Makkarakastike ja sen taika.
Tein juuri tuossa illalla mielestäni parhaan makkarakastikkeen, mitä oon ikinä tehnyt!:)
Ruskistin makkaran palat, lisäsin jauhoja, sitten vettä ja sekoitin hyvin, ettei tule paakkuja. Sitten lisäilin ketsuppia, sinappia, soijakastiketta, worcestershire kastiketta, oreganoa, suolaa, mustapippuria, sekä rosmariinia.
Tiedän, että tuo ruoka on niin perusruokaa, kun voi olla, mutta tykkään siitä silti. Ja nyt se oli maailman parasta, onnistu mausteet just oikein.:)
Miten te teette makkarakastikkeen?
Kommentit (17)
Makkarakastikehan on oikein perinteisten kotiruokien aatelia :) Näin sen äidiltäni opin tekemään:
Kuullotetaan pieneksi silputtu sipuli mieluiten voissa (tosin itse nykyiisin käytän mieluummin tilkan öljyä). lisätään makkaran palaset, HK blööö on se oikea tähän. Annetaan ruskistua hiukan. Lisätään jauhoja ja sekoitetaan. Lisätään vesi ja sekoitellaan huolellisesti. Lisätään mausteet - en osaa luetella, koska itse käytän vähän maun ja fiiliksen mukaan. Äiti käytti lihaliemikuutiota ja sinappia. Voi viimeistellä tilkalla kermaa, muttei todellakaan tarvitse.
Turhan harvoin tulee tehtyä.
3:
Olen samaa mieltä. Mä oon ihan pienestä asti tykännyt siitä ja teen ehkä liiankin usein, nyt kun omillani asun.:D
Mä varmaan muuten aloittaisin samoin, mut kun oon sipulivammainen. En vaan voi syödä.:P Voisi joskus kokeilla tuota voin ja jauhojen ruskistusta ensin..
Paras makkarakastike on se perinteinen. Ensin paistetaan makkarat paistinpannulla. Laitetaan sipulia, suolaa, musta- ja valkopippuria, paprikamaustetta. Sen jälkeen kaadetaan ne kasariin. Voita paistinpannulle ja jauhoja. Ruskistetaan ne ja lisätään vesi ja suola ja roiskautetaan ketsuppia. Kiehautetaan kunnes paakut ovat hävinneet ja kaadetaan kasariin, jossa kaikki taas kiehautetaan.
Monesti teen makkarakastikkeen helpomman kautta, mutta tuo on kaikista paras.
Makkarakastike on parasta kotiruokaa ja kelpaa hienommillekin päivällisille. Esimerkiksi valtiovierailun ruokatarjoiluna perunamuusin kanssa.
Ruskistit makkaranpalat ja sitten lisäsit jauhot?!??!??!?!?!?!?!??!!??
Ruskea kastike tehdään aina ensin voihin ja sitten ruskistetut makkaranpalat lisätän ruskeaan kastikkeeseen.
Maukasta,
Paistinpannulle voita, annetaan sulaa ja siihen mausteet, mustapippurijauhetta,paprikajaihetta ja ripaus suolaa, lisätään jauhoja ja sitten makkaranpalaset, sekotellaan, jauhoseos ruskistuu ja makkarat myös kevyesti, lisätään kuuma vesi, ( TÄRKEÄÄ! Veden tulee olla kuumaa) ja sekotellaan tasainen kastike, annetaan kypsyä tovin verran.
Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?
Vierailija kirjoitti:
Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?
22cm peenismakkaraa.
On valmiiksi ruskistettu.
Ruskista voissa. Otan pois pannulta, reilu pala voita ja sopivasti jauhoja että jää löysäksi. Ruskista, vettä ja lihaliemi. Keitän kunnes tasaisen kuplivaa, sitten makkarat. Muhitus ja potunkuorintaan ja syömään.
Lenkkimakkara ja nakit roskaruokaa, kemikaalipläjäys ja liikaa suolaa
En osta, enkä syö
En mitään vehnäjauhoja ja voita ole vuosikymmeniin käyttänyt kastikkeisiin, vaan esim. makkarakastikkeeseen tulee ruokakermaa ja tomaattipyrettä. Pyre myös saostaa kastiketta. Jos ei saosta tarpeeksi, niin sitten vähän Maizenaa myös joukkoon. Ja mausteita. Itse lisään myös yrttejä.
Vierailija kirjoitti:
Lenkkimakkara ja nakit roskaruokaa, kemikaalipläjäys ja liikaa suolaa
En osta, enkä syö
Jassoo, ole sitten syömättä, kun ei herkku kelpaa. Kyllä tiedetään minkälainen tyyppi olet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs makkaraa mammat mieluiten laittaa makkarakastikkeeseen, sinistä lenkkiä?
22cm peenismakkaraa.
On valmiiksi ruskistettu.
Tää on varmaan se perus-ohje, ku halutaan päästä helpolla eikä viititä itse ees ruskistaa. Muistaakseni Sebu oli oppinu tän joltain ruotsalaiselta masterilta ja nyt tiktokkaa sitä ohjetta koko ajan, ku on niin ihanan täyttävääki.
Mä käytän pelkästään suolaa ja kokonaisia maustepippureita ruskeassa kastikeessa. Ruskistan jauhot hitaasti, lisään veden ja siirrän kasariin sitten ruskistan makkarat ja sipulin, siirrän kastikkeeseen ja annan muhia 15 minuuttia. Ei tarvitse muita mausteita
Vierailija kirjoitti:
En mitään vehnäjauhoja ja voita ole vuosikymmeniin käyttänyt kastikkeisiin, vaan esim. makkarakastikkeeseen tulee ruokakermaa ja tomaattipyrettä. Pyre myös saostaa kastiketta. Jos ei saosta tarpeeksi, niin sitten vähän Maizenaa myös joukkoon. Ja mausteita. Itse lisään myös yrttejä.
Minä teen myös noin. En ole kastikkeita tehnyt enää vuosiin. Maizenaa en kyllä ole tarvinnut.
Nokare voita, lisään siihen jauhoja ja ruskistan. Sen jälkeen lisään vettä ja mausteet (valkosipuli, mustapippuri, ym..) joskus vähän sinappia :)