Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua joululeivän tekoon kädettömälle!

Vierailija
23.11.2014 |

Pitäisi myyjäisiin leipoa leipää enkä ole ikinä moista leiponut (vaikka ikää jo päälle 40...)

Olisiko esim. tällainen suht' helppo? Mikä on pahin moka, mitä tuossa voi tehdä? 

http://www.kotivinkki.fi/reseptit/saaristolaisleipa

Muitakin helppoja reseptejä otetaan kiitollisuudella vastaan! :)

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hetken jo kävi mielessäni, että sinulta puuttuu kädet ja tarvitsen leipuria sinne.

Vierailija
2/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan samalla tavalla se leipä varmaan jaloilla leivottunakin onnistuu. Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos sulta kädet puuttuu, niin kannattaa varmaan jollain koneella sit vaivata taikina.

Vierailija
4/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleisin moka tuollasessa on liian kylmä tai kuuma neste-> hiiva ei toimi.

Vierailija
5/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hankalaa se varmaan on ilman käsiä. :/

Vierailija
6/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole paljoa helpompaa leivontaa kuin leivänteko, mutta en aloittaisi harjoittelemaan vuokaleivällä, koska sen kypsyyttä et pysty kuin kokemuksella toteamaan. Leivässä on kaksi vaihetta jotka voi mennä pieleen, jos osaa mitata oikein, kohottaminen ja paisto. 

Kohottamisen saat kuivahiivoilla kohdalleen, kun lämmität veden/nesteen suurinpiirtein niin kuumaksi, että käsi ei ihan pala. Hiivan sekoitan aina muutamaan desiin jauhoja, jotka kaadan veteen tai nesteeseen. Kun olet kunnolla vaivannut taikinan (nyrkeillä), laita uunin yläpuolelle vajaa tunniksi liinan alle, uuni lämpenemään samalla. Sen jälkeen vaivaa vielä hetki ja laita sitten pellille reiluksi puoleksi tunniksi jotta se lähtee nousemaan vielä ennen uunia.

paistossa suurin osa leivistä paistuu vajaassa 200:ssa alatasolla puolessa tunnissa. Leipä on valmis, kun pohja alkaa vähän tummua (pohjassa enemmän väriä kuin pinnassa). Vuokaleivässä et pääse tarkistamaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikävä nauraa näille näsäviisaille kommenteille :'D

Vierailija
8/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä välttämättä tuntia uunissa. Tarkista tikulla 45-50 min kohdalla, varsinkin jos leivät pienehköjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 22:20"]

Yleisin moka tuollasessa on liian kylmä tai kuuma neste-> hiiva ei toimi.

[/quote]

tuorehiivalla lämpö ei saa olla liian korkea, kuivahiivalla harva lämmittää nestettä riittävästi. Kuivahiiva vaatii 42- 45 astetta, joka tuntuu jo kädelle polttavalta. Kun vesi ei ole kuumaa ja sinne lisätään tilavuuttaan enemmän huoneenlämpöisiä jauhoja, se on äkkiä liian viileä, jolloin lämpimmässäkin saa odottaa hiivan käynnistymistä.

Vierailija
10/10 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 22:28"]Eikä välttämättä tuntia uunissa. Tarkista tikulla 45-50 min kohdalla, varsinkin jos leivät pienehköjä...
[/quote]

Ja olen paistanut ihan keskitasolla. Helppo ohje milestäni.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi seitsemän