Voiko ruokakermasta leipoa
Menossa vanhaksi valio 2dl ruokakerma ja kaappi täynnä ruokaa joten mietin voiko ruokakermaa hyödyntää leipomisessa? Vinkkejä ja kokemuksia?
Kommentit (38)
Tosi hyvää sämpylätaikinan nesteeksi, sinne vaan. Tai suolaiseen piirakkaan, kuten joku neuvoi.
miksi käytät värjättyä ja lisäaineita täynnä olevaa "kermaa"?
muffineihin joskus laitoin tuota taikinaan.
[quote author="Vierailija" time="11.07.2014 klo 20:44"]
miksi käytät värjättyä ja lisäaineita täynnä olevaa "kermaa"?
[/quote]
Aika harvalla kaupunkilaisella on omaa lehmää, joten joutuu ostamaan jollain lailla käsiteltyjä maitotuotteita. Joskus (suunnilleen) sata vuotta sitten, kun äidin vanhemmat oli elossa ja niillä oli vielä maatilallaan lehmiä, meille tarjottiin ihan itse lypsetystä maidosta tehtyjä ruokia. Olin vaan niin nuori, ettei paljoa jäänyt mieleen. Semmoinen ihme kermakuori siinä maidon pinnalla ainakin.
ei minullakaan ole oma lehmää, mutta käytän vain kuohukermaa se on aidointa on mitä kaupasta voi saada, kaikki muu on värjättyä ja lisäaineilla sakeutettua vettä
t. 5
Jotkut ostavat mieluummin 'halvalla' vedellä laimennettua kermaa kuin sitä oikeaa kermaa. Hyi helevetti ja niin tyhmääkin vielä. Kauppiaalle paremmat katteet, mutta itselle laimennettua kamaa.
joo eipä suurinta osaa kiinnosta mitä niiden ruoka sisältää.
Valio 10% ruokakerma ainesosat: Kerma, vesi, muunnettu maissi- ja tapiokatärkkelys, siitä vähän geenimuunneltua maissitärkkelystä kitusiin
Valio kuohukerma ainesosat: kerma
:D
Miksi ne jotka haluavat laimennettua kermaa, eivät lisää oikeaan kermaan vettä?
miksi helvetissä kermaa pitää laimentaa?! Kuohukermaa riittää loraus, ruokakermaa saa laittaa purkkitolkulla saman tuloksen saamiseksi ja silti siitä ei saa oikean kermaista koska siinä on juuri tommosta paskaa. Jos haluaa oikein laimeaa värjättyä vettä ostaa sitten rasvatonta maitoa
Eikö ruokakerma ole sitä kasvirasvasontaa? Täynnä transrasvaa eikä pelota yhtään käyttää ihmisravinnoksi? Ihmismieli on kummallinen.
[quote author="Vierailija" time="11.07.2014 klo 21:42"]
Jotkut ostavat mieluummin 'halvalla' vedellä laimennettua kermaa kuin sitä oikeaa kermaa. Hyi helevetti ja niin tyhmääkin vielä. Kauppiaalle paremmat katteet, mutta itselle laimennettua kamaa.
[/quote]
"Kauppiaalle paremmat katteet", no ihan varmaan joo :D
kaikista paras on tämä ihana floran kevyt ja paksu <3
vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kirnumaito, muunnettu tärkkelys, kasvirasva, kasviöljy, stabilointiaineet(ksantaanikumi, metyyliselluloosa), emulgointiaine (polysorbaatti 60), aromi, väri (betakaroteeni)
Tsiisus mitä paskaa?!
[quote author="Vierailija" time="11.07.2014 klo 23:26"]
Miksi ne jotka haluavat laimennettua kermaa, eivät lisää oikeaan kermaan vettä?
[/quote]
Eihän noi kermakkeet ole laimennettua kermaa, vaan ihan jotain muuta :)
Taikasana niissä ruokakermoissa on: kevyt :)
Ei mitään väliä, mitä sontaa suuhunsa laittaa, kunhan on kevyttä :)
Pitäähän tärkkelystä - läskin alkuainetta - saada joka ruuasta mitä syö.
[quote author="Vierailija" time="11.07.2014 klo 23:49"]
[quote author="Vierailija" time="11.07.2014 klo 21:42"]
Jotkut ostavat mieluummin 'halvalla' vedellä laimennettua kermaa kuin sitä oikeaa kermaa. Hyi helevetti ja niin tyhmääkin vielä. Kauppiaalle paremmat katteet, mutta itselle laimennettua kamaa.
[/quote]
"Kauppiaalle paremmat katteet", no ihan varmaan joo :D
[/quote]
Sori, minä ymmärrän liiketoiminnasta aika paljon, sinä tuskin näköjään ymmärrät. Kevyttuotteet eli vedellä, tärkkelyksellä ja lisäaineilla laimennettujen tuotteiden myynti on kannattavaa valmistajalle ja kauppiaalle. Hinta on Vähän halvempi kuin aidossa, mutta ei kuitenkaan Niin paljon halvempi kuin mitä vedellä laimennus edellyttäisi. Siitä se ero kauppiaan ja valmistajan hyväksi.
Kai juotte raakamaitoa, noi kauppojen käsitellyt maidot ei kelpaa edes kukkien kasteluun.
Suolaisen piirakan täytteeseen