Jos korvaa kakussa rypsiöljyn voilla, onko...
...sillä vaikutusta johonkin, esim. paistoaikaan, leivinjauheen määrään tai muuhun?
En ole mikään leipuri, mutta nyt pitäisi saada erään reseptin mukainen kakku juhliin. Unohdin kaupassa käydessäni rypsiöljyn (sitä ei muuten käytetä meillä mihinkään) mutta jääkaapissa olisi voita. Käytänkö sen vai lähdenkö takaisin kauppaan?
Kommentit (14)
Ei vaikuta mihinkään muuhun kuin makuun! (Ja tietenkin pikkaisen epäterveellisempi kakku tulee)
Kiitos! Taidan käyttää siis voita :-)
Ap
Sulata voi ensin niin että vähäinenkin neste haihtuu ja mittaa sitten saman verran kuin öljyä. Näin siksi, että öljy on 100 € rasvaa, voi ei ole.
Voi olla, että tulee parempi.
Voissa saattaa olla suolaa, rypsiöljyssä taas ei. Suola taas maistuu. Itse olen korvannut noi ihan ilman mitään, mutta joku herkkämakuaistisempi saattaisi vähentää muuta suolaa taikinasta.
[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:04"]Ei vaikuta mihinkään muuhun kuin makuun! (Ja tietenkin pikkaisen epäterveellisempi kakku tulee)
[/quote]
Heh, voi on itseasiassa kymmenen kertaa terveellisempää kuin rypsiöljy.
Nyt alkoi jo vähän ällöttämään ajatus rypsiöljykakusta. Pakko sanoa, ettei sellaista reseptia ole tullut vastaan, vaikka leipurina tulee paljonkin reseptejä plärättyä.. vai onko mulla sisään asennettu, etten näe sellaisia reseptejä.
[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:37"]
Nyt alkoi jo vähän ällöttämään ajatus rypsiöljykakusta. Pakko sanoa, ettei sellaista reseptia ole tullut vastaan, vaikka leipurina tulee paljonkin reseptejä plärättyä.. vai onko mulla sisään asennettu, etten näe sellaisia reseptejä.
[/quote]Paholaisen (suklaa)kakku on ihan perinteinen rypsiöljykakku
Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee
[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:44"]
Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee
[/quote]
Kirnutaan lehmän takapuolesta?
Voi voi jos tietäisit mistä rypsiöljy tehdään...
Voihin tehty kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön reilusti ennen tarjoamista, sillä jääkaappikylmänä on usein kuivaa. Tämä koska voi jähmettyy jääkaappilämpötiloissa öljyn ollessa nestemäistä. Muuten korvattavuudessa ei ole ongelmia. :)
[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:49"][quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:44"]
Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee
[/quote]
Kirnutaan lehmän takapuolesta?
[/quote]
Ei vaan eritteestä joka kiskotaan lehmän tisseistä
[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:53"]Voi voi jos tietäisit mistä rypsiöljy tehdään...
[/quote]
Tiedän maalaistyttönä senkin
Muusta en osaa sanoa, mutta paremman makuisen kakun ainakin saat voita käyttämällä!