Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos korvaa kakussa rypsiöljyn voilla, onko...

Vierailija
29.06.2014 |

...sillä vaikutusta johonkin, esim. paistoaikaan, leivinjauheen määrään tai muuhun?

En ole mikään leipuri, mutta nyt pitäisi saada erään reseptin mukainen kakku juhliin. Unohdin kaupassa käydessäni rypsiöljyn (sitä ei muuten käytetä meillä mihinkään) mutta jääkaapissa olisi voita. Käytänkö sen vai lähdenkö takaisin kauppaan?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muusta en osaa sanoa, mutta paremman makuisen kakun ainakin saat voita käyttämällä!

Vierailija
2/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vaikuta mihinkään muuhun kuin makuun! (Ja tietenkin pikkaisen epäterveellisempi kakku tulee)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos! Taidan käyttää siis voita :-)

Ap

Vierailija
4/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulata voi ensin niin että vähäinenkin neste haihtuu ja mittaa sitten saman verran kuin öljyä. Näin siksi, että öljy on 100 € rasvaa, voi ei ole.

 

Voi olla, että tulee parempi.

Vierailija
5/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voissa saattaa olla suolaa, rypsiöljyssä taas ei. Suola taas maistuu. Itse olen korvannut noi ihan ilman mitään, mutta joku herkkämakuaistisempi saattaisi vähentää muuta suolaa taikinasta.

Vierailija
6/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:04"]Ei vaikuta mihinkään muuhun kuin makuun! (Ja tietenkin pikkaisen epäterveellisempi kakku tulee)

[/quote]

Heh, voi on itseasiassa kymmenen kertaa terveellisempää kuin rypsiöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt alkoi jo vähän ällöttämään ajatus rypsiöljykakusta. Pakko sanoa, ettei sellaista reseptia ole tullut vastaan, vaikka leipurina tulee paljonkin reseptejä plärättyä.. vai onko mulla sisään asennettu, etten näe sellaisia reseptejä.

Vierailija
8/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:37"]

Nyt alkoi jo vähän ällöttämään ajatus rypsiöljykakusta. Pakko sanoa, ettei sellaista reseptia ole tullut vastaan, vaikka leipurina tulee paljonkin reseptejä plärättyä.. vai onko mulla sisään asennettu, etten näe sellaisia reseptejä.

[/quote]Paholaisen (suklaa)kakku on ihan perinteinen rypsiöljykakku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee

Vierailija
10/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:44"]

Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee

[/quote]

Kirnutaan lehmän takapuolesta? 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi voi jos tietäisit mistä rypsiöljy tehdään...

Vierailija
12/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihin tehty kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön reilusti ennen tarjoamista, sillä jääkaappikylmänä on usein kuivaa. Tämä koska voi jähmettyy jääkaappilämpötiloissa öljyn ollessa nestemäistä. Muuten korvattavuudessa ei ole ongelmia. :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:49"][quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:44"]

Makuasia. Minusta voi maistuu ja haisee ällöttävälle. Ehkä.siksi että maalaistyttönä olen nähnyt mistä se tulee

[/quote]

Kirnutaan lehmän takapuolesta? 

 

[/quote]

Ei vaan eritteestä joka kiskotaan lehmän tisseistä

Vierailija
14/14 |
29.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.06.2014 klo 20:53"]Voi voi jos tietäisit mistä rypsiöljy tehdään...

[/quote]

Tiedän maalaistyttönä senkin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä yksi