Mitä ruuaksi tänään?
Kommentit (21)
Lähdetään kohta brunssille joten päiväruokaa ei tarvita. Illalla tehdään varmaan joku helppo pasta.
lohi uuniin. Päälle oliiviöljyä ja merisuolaa. Uunissa 200 astettta noin 30 min (riippuu miten paksu lohi on). Lisukkeeksi salaattia ja ehkä uunivihanneksia.
Tee uunikalaa ja perunamuussia. Tai
lihaperunalaatikkoa
kasvislasagnea
nakkikeittoa
tonnikalarisottoa
spagettia ja pastakastike sienistä
vuohenjuustosalaatti
pizza kinkusta tai jääkaappikoosteista
kasvissosekeitto ja sämpylöitä
Miksi ihmeessä öljyä jo valmiiksi rasvaisen kalan päälle??
Jos maku syynä niin sitä saa siihen muutenkin kuin lisäämällä lisää rasvaa kys kalaan, sehän oikein tursuaa rasvaa jo muutenkin kun sen ottaa kypsennyksen jälk uunista ulos.
[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 10:19"]
lohi uuniin. Päälle oliiviöljyä ja merisuolaa. Uunissa 200 astettta noin 30 min (riippuu miten paksu lohi on). Lisukkeeksi salaattia ja ehkä uunivihanneksia.
[/quote]
Meillä jotain niinkin tylsää, kuin kuoripotut, kalapuikkoja, tilli-kermaviilikastike, sitruunalohkoja, salaattia. On työpäivä, joten ei nyt inspiroi kokkailla pitkän kaavan mukaan.
Lohta ei todellakaan tarvitse öljytä enää lisää :O Se muuten kannattaa paistaa ensin 10min nahkapuoli ylöspäin. Sen jälkeen nahka rullataan pois haarukan ympärille kieputtamalla. Lisätään mausteet ja mahdollinen kuorrutus ja paistetaan vielä 20min.
Kuoreksi voi muuten kokeilla hapankorppu-pestoseosta.
painonhallintapirtelö aamiaiseksi ja lounaaksi töissä pari isoa juustosämpylää. päivälliseksi jumpan jälkeen: siideri ja proteiinipatukka.
Lapsella on synttärit ja sai päättää mitä syödään. Halusi pizzaa, eli sitä luvassa iltapäivällä. Illalla teen varmaan vielä salaattia tms.
Linssi-porkkanakeittoa ja sämpylöitä
Kaaliwokkia, jossa on siis kaalia, sipulia, pistaasipähkinöitä, ituja ja seesaminsiemeniä. Mausteena inkivääriä, hunajaa, sitruunankuorta ja -mehua, soijakastiketta ja valkosipulia.
Syötiin eilen libanonilaisia ruokia ja niitä jäi tälle päivälle:
- artisokan sydämiä, oliiveja, dolmadesia
- itsetehtyjä falafeleja (taivaallisia) ja lammaspullia
- kasvisbulguria
- tzazikia, paprikakastiketta ja hummusta
- sipuli "pizza"
NAM
[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 11:30"]
Kaaliwokkia, jossa on siis kaalia, sipulia, pistaasipähkinöitä, ituja ja seesaminsiemeniä. Mausteena inkivääriä, hunajaa, sitruunankuorta ja -mehua, soijakastiketta ja valkosipulia.
[/quote]
Kuulostaa ihanalta! Mitä kaalia käytät?? Saisko reseptin?
14
nyt sain idiksen kuskusista. Oisko reseptiä siihen millä maustatte ja mitä seuraksi?
En ole koskaan kuskusia tehnyt.
ap
Meillä madekeittoa ja ruisleipää. Eilen sisäfilepihvejä ja valkosipulikermaperunoita sekä babyporkkanoita ja parsakaalia.
[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 11:45"]nyt sain idiksen kuskusista. Oisko reseptiä siihen millä maustatte ja mitä seuraksi?
En ole koskaan kuskusia tehnyt.
ap
[/quote]
Tällainen uppoaa meillä:
http://turuntilda.blogspot.com/2013/10/tyttojen-ilta-by-myself.html
:-)
Pannulla paistettuja lihapullia, bataatti-perunasosetta, appelsiini-hunajameloni-porkkanaraastetta, höyrytettyä parsakaalia. Jälkiruoaksi join ison kupin vihreää teetä ;)
[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 11:44"]
[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 11:30"]
Kaaliwokkia, jossa on siis kaalia, sipulia, pistaasipähkinöitä, ituja ja seesaminsiemeniä. Mausteena inkivääriä, hunajaa, sitruunankuorta ja -mehua, soijakastiketta ja valkosipulia.
[/quote]
Kuulostaa ihanalta! Mitä kaalia käytät?? Saisko reseptin?
14
[/quote]
Sori, lähdin heti pois, kun olin kirjoittanut tuon. Tuo wokki on mukaelma Hesarin ruokasivuilla ehkä vuosi sitten olleesta reseptistä, löytynee haulla. Käytän valkokaalia.
Vokki on hellpo tehdä. Kaali ja sipuli pilkotaan ja niitä freesataan vokissa, kunnes ne hieman pehmenevät. Raastettu inkivääri ja sitruunankuori sekä valkosipuli kuullotetaan kevyesti ja sekoitetaan kaaliin. Lisätään kuumaa vettä, hunajaa, soijakastiketta ja sitruunan mehu. Reseptissä seesaminsiemenet kuullotetaan pannulla ennen kaalia ja kaadetaan lautaselle odottamaan. Saman voi tehdä pistaaseille, ne ei kuulu reseptiin, tai sitten molemmat voi lisätä ilman kuullotustakin. Viimeiseksi idut, niitä ei tarvitse kuumentaa. Syötiin basmatiriisiä vokin kanssa.
Minä teen sämpylöitä ja kaalikeittoa jos on kaupat auki