Graavilohi jouluaatoksi, koska ostat fileen, milloin suolaan?
Milloin ostaisit lohipalan ja milloin laittaisit suolat yms. pintaan?
Kommentit (9)
Laittakaa se pakastimeen suolaantumaan, ei haittaa vaikka on kuinka monta pv. siitä on helppo leikata ohuita siivuja kun on jäässä.
Pakastaminen heikentää tässä tapauksessa tuotteen makua ja laatua niin, etten halua sitä tehdä.
Otsikon perusteella siis oletat minun ostavan fileen ja sinä suolaisit? Kuka sen sitten söisi, perheet yhdessäkö?
[quote author="Vierailija" time="17.12.2013 klo 16:51"]
Pakastaminen heikentää tässä tapauksessa tuotteen makua ja laatua niin, etten halua sitä tehdä.
[/quote]
Aika usein kauppojen graavikalat on olleet pakkasessa...
[quote author="Vierailija" time="17.12.2013 klo 16:52"]
Otsikon perusteella siis oletat minun ostavan fileen ja sinä suolaisit? Kuka sen sitten söisi, perheet yhdessäkö?
[/quote]No se olisi kyllä mukavaa :D
[quote author="Vierailija" time="17.12.2013 klo 16:52"]
Otsikon perusteella siis oletat minun ostavan fileen ja sinä suolaisit? Kuka sen sitten söisi, perheet yhdessäkö?
[/quote]
Tikahdun. :D
Kävisikö teille , jos söisimme sen yhdessä?
Terv. ap, joka lähtee opettelemaan lauserakenteita ja kielioppisääntöjä
Niin että kala olisi suolassa 2 vrk ennen syömistä. Ja kalaa ei pidä säilytellä yhtään kauempaa kuin on pakko, eli suolataan ostopäivänä ja pidetään koko ajan lähellä 0-astetta.
Vähintään 24h ennen käyttöä ä(ohuelle fileelle jopa 12h) riittää graavamiseen, jolloin suola sopivasti tasaantunut, näin voi optimoida mahdollisimman pitkän käyttöajan. Nyt kyllä vähän haastava vuosi. Sunnuntaina jos ostat lohen, niin saatkohan aivan tuoretta. Ja maanantaina laittamalla ehtii nippa nappa aatoksi, mutta on parempaa joulupäivänä.