Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko risotto (se oikeaoppinen) oikea pääruoka?

Vierailija
21.02.2014 |

Haluan tehdä oikeaa sienirisottoa ensimmäistä kertaa koskaan. Jamie Oliverin reseptiä käytän, mutta mietin kun risotto on vaan risotto, hailakanharmaa mössö..

Onko se ihan oikea pääruoka?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annoskoko ratkaisee syötkö sitä alku - vai pääruoaksi.

 

Ohjeessa lienee sieniä ja juustoa. Riittävän ruokaisaa.

Vierailija
2/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

Itse voisin tarjota oikean risoton lisäkkeenä esim. kalan tai lihan sekä vihannesten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa risotto on aina alkuruoka, ja sen päälle syödään sitten lihaa tai kalaa vihanneslisäkkeen kanssa...

 

Mutta voihan noita soveltaa... Jos itse laittaisin risottoa pääruoaksi niin ainakin laittaisin alkuun jonkun salaatin ja päälle jälkkärin. Pelkkää risottoa iso pääruokalautasellinen on aika tylsä ruoka. 

Vierailija
4/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:09"]

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

 

[/quote]

 

Klassisesti noin, mutta käytännössä kiireisessä nykymaailmassa, jossa monet tekee istumatyötäkin eivätkä kuluta paljoa kaloreita, Italiassakin monet syö niin että syö lounaalla sen entisen alkuruoan (pasta, risotto, keitto) ja sitten päivällisellä sen pääruoan eli lihaa tai kalaa ja kasviksia. Eli yhden aterian pääruoka -ja ainoa ruoka- voi olla risotto pelkästään.

 

Vierailija
5/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:12"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:09"]

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

 

[/quote]

 

Klassisesti noin, mutta käytännössä kiireisessä nykymaailmassa, jossa monet tekee istumatyötäkin eivätkä kuluta paljoa kaloreita, Italiassakin monet syö niin että syö lounaalla sen entisen alkuruoan (pasta, risotto, keitto) ja sitten päivällisellä sen pääruoan eli lihaa tai kalaa ja kasviksia. Eli yhden aterian pääruoka -ja ainoa ruoka- voi olla risotto pelkästään.

 

[/quote] Italisssa ei muuten syödä päivällistä. Risotto on primo piatto, eli EI alkutuoka, vaan ensimäinen ruokalaji niinkuin pastatkIn. Eli tee joku kiva alkuruona, tai ihana kasvislisäke ja sitten risottoa. 

Vierailija
6/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:15"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:12"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:09"]

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

 

[/quote]

 

Klassisesti noin, mutta käytännössä kiireisessä nykymaailmassa, jossa monet tekee istumatyötäkin eivätkä kuluta paljoa kaloreita, Italiassakin monet syö niin että syö lounaalla sen entisen alkuruoan (pasta, risotto, keitto) ja sitten päivällisellä sen pääruoan eli lihaa tai kalaa ja kasviksia. Eli yhden aterian pääruoka -ja ainoa ruoka- voi olla risotto pelkästään.

 

[/quote] Italisssa ei muuten syödä päivällistä. Risotto on primo piatto, eli EI alkutuoka, vaan ensimäinen ruokalaji niinkuin pastatkIn. Eli tee joku kiva alkuruona, tai ihana kasvislisäke ja sitten risottoa. 

[/quote]

Väännätkö mulle vielä rautalangasta sen (italialaisen) alkuruoan/kasvislisäkkeen ohjeen?

Risotto tosiaan kokeilussa, mutta siihen samoin tein ihan oikeat ohjeet vaikkapa siihen alkuruokaan ja lisäkkeeseen..=)

- ap

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:15"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:12"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:09"]

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

 

[/quote]

 

Klassisesti noin, mutta käytännössä kiireisessä nykymaailmassa, jossa monet tekee istumatyötäkin eivätkä kuluta paljoa kaloreita, Italiassakin monet syö niin että syö lounaalla sen entisen alkuruoan (pasta, risotto, keitto) ja sitten päivällisellä sen pääruoan eli lihaa tai kalaa ja kasviksia. Eli yhden aterian pääruoka -ja ainoa ruoka- voi olla risotto pelkästään.

 

[/quote] Italisssa ei muuten syödä päivällistä. Risotto on primo piatto, eli EI alkutuoka, vaan ensimäinen ruokalaji niinkuin pastatkIn. Eli tee joku kiva alkuruona, tai ihana kasvislisäke ja sitten risottoa. 

[/quote]

 

Ei syödä päivällistä? Onkohan kyse sitten siitä millä nimellä suomeksi haluat ateriaa kutsua, esim. illalliseksi päivällisen sijaan? Meillä kyllä ainakin syötiin se päivän tukevin ruoka siinä klo 20-21 aikaan, ja suomeksi minä kutsuisin sitä päivälliseksi. Useimmat aikuiset ei itse asiassa Italiassa syö mitään muita aterioita kuin lounaan ja päivällisen, ei aamupalaa eikä välipaloja.

 

Minusta myös primo piatti -ruokalajeja voi kutsua suomeksi hyvinkin alkuruoiksi, ja niitä ennen mahdollisesti (ei aina) syötäviä pikkuruokia alkupaloiksi. Näin siksi, että suomeksi ei ole oikein alkuruokaa sopivampaa sanaakaan ensimmäiselle ruokalajille. 

 

Vierailija
8/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:21"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:15"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:12"]

[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:09"]

Italiassa alkupalat, sitten pasta tai risotto, sitten pääruoka esim. pihvi, kala tms. ja sitten jälkkäri. Eli ei.

 

 

[/quote]

 

Klassisesti noin, mutta käytännössä kiireisessä nykymaailmassa, jossa monet tekee istumatyötäkin eivätkä kuluta paljoa kaloreita, Italiassakin monet syö niin että syö lounaalla sen entisen alkuruoan (pasta, risotto, keitto) ja sitten päivällisellä sen pääruoan eli lihaa tai kalaa ja kasviksia. Eli yhden aterian pääruoka -ja ainoa ruoka- voi olla risotto pelkästään.

 

[/quote] Italisssa ei muuten syödä päivällistä. Risotto on primo piatto, eli EI alkutuoka, vaan ensimäinen ruokalaji niinkuin pastatkIn. Eli tee joku kiva alkuruona, tai ihana kasvislisäke ja sitten risottoa. 

[/quote]

Väännätkö mulle vielä rautalangasta sen (italialaisen) alkuruoan/kasvislisäkkeen ohjeen?

Risotto tosiaan kokeilussa, mutta siihen samoin tein ihan oikeat ohjeet vaikkapa siihen alkuruokaan ja lisäkkeeseen..=)

- ap

 

[/quote] eli kasvislisäkkeenä voit esim tehdä pinaattia. Eli keität pinaatit ja sen jälkeen paistat oliiviölyssä, valkosipulissa ja hieman sitruunaa. Tai sitten teet salaatin sivuun ( koska risottohan on aika tuhtia niin salaatti raikastaa) 

jos teet alkupalan niin sehän voi olla mitä vain! Keitto yms.

mutta onko tulossa vieraita, vai teetkö omaksi iloksesi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
21.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta ei ole mitään syytä noudattaa klassista italialaista ateriarytmiä, jos ei erityisesti pidä jotain italialaisen ruoan teemakutsuja vaikka... 

 

Mutta jos nyt haluaa, niin se klassinen minimi on risottotyyppinen ruoka (tai pasta tai keitto) ja sen päälle proteiiniruoka + kasvislisäke. Sienirisoton jälkeen voisi tarjoilla vaikka jotain liha-tai kalaruokaa ja sen kanssa joko salaattia tai lämmintä kasvislisäkettä. Vaikka broileria sitruunakastikkeella ja sekasalaattia. Tai jotain hyvää pihviä ja perunalisäkettä (esim. yrttisiä perunoita ja tomaatteja uunissa). Tai jotain hyvää kalaa ja vaikka paistettua parsakaalia tai riisillä ja yrteillä täytettyjä tomatteja.

 

Erityisesti juhlavammissa tilaisuuksissa tai jos tulee vieraita usein tarjotaan lisäksi pieniä alkupaloja ja jälkiruoka näiden kahden ruokalajin lisäksi. Sienirisottoa ennen laittaisin alkupaloiksi leikkelelautasen vaikka, johon tulisi erilaisia leikkeleitä, pieni pala juustoa, leipää (tai leipätikkuja) ja oliviiöljyä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi yhdeksän