Oletko tiennyt että jätskissä on kananmunia???
ihan uusi juttu minulle. luulin että tehdään kermasta tai maidosta.
entä pähkinät sitten. kasvaa maassa, kuin perunat. luulin että pensaissa.
maailmassa monta ihmeellistä asiaa.. :)
Kommentit (41)
Kotona tehty jäätelö, kermasta ja kananmunista, on vain niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää........ Ei kyllä tee enää mieli ostaa kaupasta kun kotona voi tehdä ihan mitä tahansa huvittaa =D
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 22:26"]
Suomalaiset ja ruottalaiset jätskit eivät sisällä. Täällä käytettään nelisenkymmentä erillaista säilöntäainetta. Eurooppalaiset jäätelöt sisältävät kananmunaa eikä säilöntäaineita koska se on sen kanamunan tehtävä. Muutenkin kanamunajäätelö on herkullisempaa.
[/quote]
Pikkasen liioittelun makua 40kpl hah.
http://www.pingviini.fi/tuotteet/irtojaatelot/valiojaatelo_vanilja
Tsorry mutta niitä on nelisenkymmentä erillaista. Kaikkia ei ole samassa jäätelössä samaan aikaan mutta hyvin montaa kuitenkin. Kanamuna säilöö tuotteen ja on siis vanhanaikainen säilöntäaine. Plussat jälleen keskieurooppalaisille.
Se mitä noi valmistajat ilmoittaa on heidän oma asia. totuus on kuitenkin hyvin erillainen mutta se ei kuulu sinulle eikä minulle.
Itse käytän kyllä kotitekosieen jäätelöön ihan samoja lisäaineita kuin jäätelövalmistajatkin käyttävät, jos uskon reseptin siitä hyötyvän. En ole mikään lisäainehysteerikko.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:22"]
Itse käytän kyllä kotitekosieen jäätelöön ihan samoja lisäaineita kuin jäätelövalmistajatkin käyttävät, jos uskon reseptin siitä hyötyvän. En ole mikään lisäainehysteerikko.
[/quote]
Se on hyvä se! Ei ikuista elämää ole olemassakaan ja vaikka se lyhyeksi jääkin kiitos kaikelle keinotekoiselle paskalle niin voit ikuista kehoa saada. Eiks ne niin väitä? Ei sitten mätäne millään.
Ei kai sentään raakaa munaa? Korjatkaa jos olen väärässä. Itse olen aina kotijäätelöissä kuumentanut reseptien mukaan muna-kerma-seoksen.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:06"]
Tsorry mutta niitä on nelisenkymmentä erillaista. Kaikkia ei ole samassa jäätelössä samaan aikaan mutta hyvin montaa kuitenkin. Kanamuna säilöö tuotteen ja on siis vanhanaikainen säilöntäaine. Plussat jälleen keskieurooppalaisille.
[/quote]
Kanamuna ei säilö tuotetta. Tuotteen säilyvyys johtuu pakastamisesta ei kananmunan käyttämisestä.
Jäätelö yksinkertaisimmillaan sisältää maitoa/kermamaitoa/kermaa, sokeria, keltuaisia, makuainetta (nimeä antava aine). Keltuainen saostaa jäätelömassan massaa kypsennettäessä. Massaan sekoitetaan ilmaa jäähdyttämisen ja jäädyttämisen aikana ja se saa kuohkean rakenteensa.
Olen valmistanut jäätelöitä satoja litroja. Massan lämpötila nostetaan +84 asteeseen joten sitä on turvallista syödä. Kanamuna ei ole raakaa.
entinen kylmäkkö
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:33"]
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:22"]
Itse käytän kyllä kotitekosieen jäätelöön ihan samoja lisäaineita kuin jäätelövalmistajatkin käyttävät, jos uskon reseptin siitä hyötyvän. En ole mikään lisäainehysteerikko.
[/quote]
Se on hyvä se! Ei ikuista elämää ole olemassakaan ja vaikka se lyhyeksi jääkin kiitos kaikelle keinotekoiselle paskalle niin voit ikuista kehoa saada. Eiks ne niin väitä? Ei sitten mätäne millään.
[/quote]
Kerrotko vielä, mitä ihmiselle vahingollista guarkumissa on?
Luoja, kunpa nämä foliohattuidootit olisivat olleet koulussa hereillä.
Opin kantapään kautta lapsena "joulutorilla" ostaessani jäätelöä ja sitten mentiinkin sairaalaan...
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 19:12"]
Luulin todella että jätskissä kermaa, en ole todellakaan tiennyt että kananmunia.
[/quote]
Kyllä, nämä sulkevat pois toisensa.
Onko siis nyt niin että.. että olemme taas löytäneet kaupasta... onnistuneet löytämään kaupasta saatavan maitotuotteen... maitotuotteen joka on
H-U-I-J-A-U-S !!!1!!!
Se on HUIJAUS! Se pitää sisällään aineita jotka on lueteltu tuoteselosteessa... se on siis HUIJAUS!!!
Suomi on suomi vaikka voissa paistais. Kovin nuori kulttuuri ja harva ymmärtää mistään mitään. Haukuta kyllä osataan. Heh heh. Tässä teille ihan vaan wikipediaa luettavaksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Emulgointiaine
Emulgointiaineiden avulla elintarvikkeessa pystytään säilyttämään nämä ominaisuudet kuljetuksen ja varastoinnin aikana
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kananmuna
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 22:26"]
Suomalaiset ja ruottalaiset jätskit eivät sisällä. Täällä käytettään nelisenkymmentä erillaista säilöntäainetta. Eurooppalaiset jäätelöt sisältävät kananmunaa eikä säilöntäaineita koska se on sen kanamunan tehtävä. Muutenkin kanamunajäätelö on herkullisempaa.
[/quote] Ei ole olemassa sellaista kuin kanamuna. Se on kananmuna. Ala päteä vasta kun osaat kirjoittaa.
Tiesittekö että jäätelössä on myös paperinvalmistuksessa käytettävää ainetta CMC:tä?
[quote author="Vierailija" time="22.02.2014 klo 00:07"]
Onko siis nyt niin että.. että olemme taas löytäneet kaupasta... onnistuneet löytämään kaupasta saatavan maitotuotteen... maitotuotteen joka on
H-U-I-J-A-U-S !!!1!!!
Se on HUIJAUS! Se pitää sisällään aineita jotka on lueteltu tuoteselosteessa... se on siis HUIJAUS!!!
[/quote]Kyllä minäkin niin mieleni pahoitin ja heti iltapäivälehdille soitin, miten kuluttajaa JOHDETAAN TAHALLAAN HARHAAN!
[quote author="Vierailija" time="22.02.2014 klo 00:51"]
Tiesittekö että jäätelössä on myös paperinvalmistuksessa käytettävää ainetta CMC:tä?
[/quote]
Samaa ainetta on myös sinapeissa.
Suomalaiset ja ruottalaiset jätskit eivät sisällä. Täällä käytettään nelisenkymmentä erillaista säilöntäainetta. Eurooppalaiset jäätelöt sisältävät kananmunaa eikä säilöntäaineita koska se on sen kanamunan tehtävä. Muutenkin kanamunajäätelö on herkullisempaa.