Ai että paistettu kesäkurpitsa on ihanaa!
Kommentit (16)
Yksikseen mäkin sen saan syödä, ei haittaa.
Mitä mausteita käytät?
Laitoin kasviksia uunivuokaan ja kesäkurpitsaakin on mukana, maustoin italian yrteillä ja pistin tomaattikastiketta päälle. Mietin tässä laittaisinko kypsennyksen loppuvaiheessa päälle juustoraastetta .
Minä vuolin tänään kesäkurpitsaa lihakastikkeen sekaan, ai jai :P
Paistan öljyssä viipaleet, suolaa ja mustapippuria. Hyvää sellaisenaan, tänään oli laittaa vähän sinihomejuustomurusia päälle.
Kesäkurpitsa on myös mun suosikki. Paistan usein ruuan lisukkeeksi paprikan kanssa tai laitan siivutettua kesäkurpitsaa ja tomaattia uunivuokaan ja juustoa päälle. Nam!
Kesäkurpitsa ja parmesaani, siinä ihan paras yhdistelmä.
Miten sä teet ton, paistamalla vai uunissa?
[quote author="Vierailija" time="18.08.2013 klo 18:15"]
Paistan öljyssä viipaleet, suolaa ja mustapippuria. Hyvää sellaisenaan, tänään oli laittaa vähän sinihomejuustomurusia päälle.
[/quote]
Mä laitan tuohon vielä tomaattiviipaleita sekaan. Sitten se on mun ja meidän teinien herkkua.
Minä suikaloin kesäkurpitsaa pannulle ja laitan mausteeksi sipulijauhetta, mustapippuria ja suolaa. On tosi hyvää!
Voi kun oppisin tykkäämään siitä. Olen varmaan 20 kertaa ostanut ja tehnyt - juuri noin kuin sinä ja myös niin kuin moni tässä ketjussa kertoi, mutta ei, aina se sama epämiellyttävä ummehtunut ominaismaku, josta en opi pitämään. Harmi! Helppoa, edullista ja kevyttä syötävää, mutta kun ei niin ei.
Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin kahtia, ja sitten vielä kahtia, että saat neljä pitkulaista viipaletta. Leikkaa keskikohdan pehmeä osa pitkittäin veitsellä ja heitä se pois (tai syö sellaisenaan, jos maistuu!). Kun pilkot ruoan sekaan vain kesäkurpitsan kiinteän osan, ruoka ei vety eikä kesäkurpitsa muhjaannu ikävästi.
Pari omaa klassikkoreseptiäni:
1) Paista pannulla sipulia, kesäkurpitsaa ja (herkku)sieniä. Lisää soijaa ja kermaa, rouhi mustapippuria päälle. Ihana lisuke esim. grilliruoalle.
2) Paista maustamattomia kanasuikaleita, lisää sipuli ja parin millin paksuisiksi kuutioitu porkkana, saman kokoiseksi pienitty kesäkurpitsa ja viipaloitu paprika. Tässä järjestyksessä. Lisää pari rkl osterikastiketta, soijaa ja mausteita, mm. currya, inkivääriä. Tarjoile riisin kanssa.
Tilli on tosi hyvä kesäkurpitsan mauste.
Laitan sipulia ja kk:aa ja tuoretta tilliä, ripaus suolaa ja mustapippuria, parasta ihan pannulla paistettuna!
Mä tykkään kanssa, että pitää paitaa pannulla, molempien puolien pitää saada väriä. Kesäkurpitsa minusta on siitä hauska, että se nimenomaan ei vety, vaan se rapsakka rakenne säilyy, vaikka kuinka paistais.
No joo, mäkin mielellään syöttäisin sitä perheelle, vaan kukaan ei kuulemma tykkää.