Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hoi blinimestarit!

Vierailija
31.07.2013 |

Söin viikonloppuna  yhdessä helsinkiläisessä ravintolassa alkupaloiksi blinejä ja ihastuin niihin aivan suunnattomasti. Nyt haluaisin opetella itse niiden tekoa, koska paikkakunnallani ei ole ravintolaa, josta kyseisiä herkkuja saisi.

 

Haluaisin nyt tietää, että mistä aloittaa niiden kanssa. Olen kyllä netissä reseptejä jo katsellut. Alkajaisiksi haluaisin kuulla vinkkejä blinipannun ostamiseen. Tai tarvitseeko siihen olla juuri tietynlainen pannu, vai käykö esimerkiksi pikkulettupannu?

 

Olisin kiitollinen, mikäli joku auttaisi aloittelijaa :).

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pikkulettupannu käy hyvin. Blinit ovat ihania! :)

Vierailija
2/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksestasi. Niin ovat :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
4/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuota on suositeltu muuallakin, eli sen täytyy olla  hyvä. Kokeilen varmasti. Kiitos!

Vierailija
5/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinit ovat vaan niin ihania herkkuja, etenkin kun ilmat viilenevät!

 

Teen pieniä bliniversioita neljän pikkuletun pannulla, koska niitä on kätevä syödä suupaloina. Syödään sitä mukaan pannulta kun valmistuvat että ovat rapeita eikä sitkeitä. Bliniohjeita löytyy netistä, käytämme yleensä sellaista ohjetta jossa mukana on ykkösolutta, koska se tuo kivan viljaisen vivahteen tattarin kera, ja kuohkeutta munanvalkuaisen lisäksi :) Taikinajuuren (maito, hiiva, vehnäjauho, tattarijauho) kannattaa antaa käydä ja turvota yön yli, yleensä teen taikinan edellisenä iltana, jätän taikinakulhon hellan viereen ja peitän keittiöpyyhkeellä.

 

Alkuruokana meillä yleensä venäläisiä suolakurkkuja joita dipataan smetana-hunajaseokseen. Siinä vaiheessa otetaan myös jääkylmät vodkasnapsit. Blinit kannattaa paistaa voissa koska niistä tulee rapeampia mutta voi kannattaa kirkastaa ensin eli sulattaa pikkukattilassa ja kuoria siitä valkoinen heravaahto pois jotta blinit eivät käryä paistettaessa. Minulle on aikoinaan opetettu niiden paistaminen niin että pariin kertaa käännetään per puoli ja lisätään pikkasen voita välillä.

 

Blinien päällisenä meillä on smetanaa, ja muikun tai siian mätiä, siian mäti on vähän edullisempaa, helpommin saatavilla ja mielestäni sopii paremmin blineille pienen lisäsuolaisuutensa vuoksi ja pidän sen vaalean oranssista sävystä. Punasipulia ihan pieneksi silputtuna, sekä kylmäsavulohta pieninä paloina, joskus sekoitan lohen ja sipulin valmiiksi keskenään jotta seos saadaan nopeammin blinin päälle, sitten vielä teelusikallinen smetanaa ja mäti siihen päälle, ja eikun rullaksi ja ääntä kohti. Juomaksi sopii parhaiten aito shamppanja joka korostaa kalan makuja, ne Alkon parinkympin shamppanjat ovat erinoimaisia tähän tarkoitukseen. Jääkylmä olut tai kuiva valkoviini sopii myös.

 

Ei muuta kuin herkuttelemisiin :)

Vierailija
6/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautainen lettupannu toimii erinomaisesti. Itse olen käyttänyt jotakin tattarijauhopaketin ohjetta (merkkiä en muista) iät kaikki, ja hyvää on tullut. 

 

Ah, tulisipa jo syksy, niin voisi tehdä blinejä (ja olisinpa jo synnyttänyt, että voisi syödä niiden kanssa kylmäsavulohta ja juoda kuohuviiniä)..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.07.2013 klo 23:08"]

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/blinit/

[/quote]

 

venäläiset ei laita taikinaan kermaviiliä tietääkseni, ranskankerma tai smetana tulee vasta blinin päälle kun tarjotaan.

Vierailija
8/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sienisalaatti myös hyvää blinien päällä, jos ei pidä kalasta tai voi syödä sitä muista syistä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
31.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi kiitos vielä ihanista vinkeistä!

 

- AP vesikielellä :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kaksi