Rehellinen mielipide meidän tämän päivän lounaasta?
Meillä on tänään spagethia ja lihapullia tähän tapaan:
Lihapullataikina: naudan jauhelihaa, sipulia, uoretta basilikaa ja persiljaa, tuoretta tomaattia, parmesaanraastetta, ripaus chiliä, merisuolaa ja mustapippuria, sekä murennettua vaaleaa leipää, kananmunaa ja loraus punaviiniä.
Tomaattikastike: tuoreita tomaatteja, tomaattipyreetä, oliiviöljyä, sipulia ja valkosipulia, porkkanaa, tuoreita herkkusieniä, tuoretta basilikaa ja persiljaa, chiliä, ripaus sokeria, punaviiniä ja kermaa.
Nyt lihapullat hautuu tuolla kattilassa ja täällä on taivaallinen tuoksu. Kohta laitan spagethit kiehumaan, ja tarjoan lisäksi salaatinlehtiä, viinirypäleitä ja vihreitä oliiveja.
Maistuisiko?
Kommentit (29)
Minun makuuni liikaa hifistelyä yrteillä ym. Tavalliset rehelliset suomalaiset lihapullat, potut ja kunnon sekasalaatti, niin kylläpä kupu täyttyy. Tosin tarjoaisin tämän menyyn ehkä mieluummin päivällisellä. Lounaalla joku kasvissosekeitto hyvän leivän ja leikkeleiden kanssa maistuisi. Pottumuussi olisi tietysti vielä parempaa, mutta tähän aikaan tämän vuoden perunoista pyrkii tulemaan tapettiliisteriä. Mutta sitten syssymmällä...
P.S. se on sitten spaghetti!
Maistuisi, vaikka vähän turhan tuhti lounas olisi minulle.
Maistuisi toki. Rehellinen mielipide: hienostelet. Sulla on huono itsetunto kun haet täältä kehuja. Ja sulla on liikaa aikaa, kun ehdit niperrellä tuollaista ;) mutta tottakai maistuis. Kuulostaa herkulliselle ja terveelliselle.
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:00"]
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[/quote]
Olen tottunut kirjoittamaan sen spagethi :)
En hienostele, näin olen oppinut tämän aikanaan tekemään! Minulla on aikaa tänään, koska meillä on lapsenvahti lasten kanssa ulkona jotta minä saisin välillä hengähtää ;)
ap
OT, taidatte tykätä tomaatista paljon :D
Olet selkeästi yrittänyt nähdä vaivaa ja käyttää hyviä raaka-aineita, mikä on hyvä. Kuitenkin sama safka tehtävissä ihan yhtä hyvin pienemmillä raaka-aineilla. Jos annat kastikkeen hautua pitkään, ei tarvitse lisätä sokeria, maut pyöristyvät itsestään. Sokeri on vähän sellainen huijaus ja oikotie. Lihapulliin ei tarvitsisi myöskään laittaa leivänmuruja ja kananmunia, ne huonontavat rakennetta ennen kuin parantavat. Lihapulliin riittää kunnon suola. Se sitoo lihan proteiinit niin, että pullat pysyvät kasassa. Taikinassa punaviinin (vetistä
) voi korvata ihan hyvin balsamicolla. Herkkusienet olisin jättänyt myös pois, liikaa meininkiä pannulla.
Kuitenkin ehdottomasti plussaa, että jaksat tehdä ruokaa.
t: kokki
Hyvältähän tuo kuulostaa.
Meillä on aina "mummon lihapulliin" laitettu kananmunia ja liotettua vaaleaa leipää. Niistä tulee ihanan muhevia ja mummomaisia.
Mutta tuollaisista välimerellisistä jättäisin ne kyllä pois.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:02"]
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:00"]
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[/quote]
Olen tottunut kirjoittamaan sen spagethi :)
[/quote]
Mitäs jos totuttelet kirjoittamaan oikein? Kuulostaa typerältä tuollainen kikkailu.
Meillä tänään lounaaksi salaattia (savustettua lohta, rucolaa, omia kirsikkatomaatteja, sitruunaäljyllä maustettuja krutonkeja, punasipulia, kurkkua)
Juomana vichy.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:02"]
OT, taidatte tykätä tomaatista paljon :D
[/quote]
Kyllä, mutta sitä tuli liikaa kerralla kasviuoneesta nyt, pakko laittaa joka paikkaan :D
ap
Rehellinen mielipide: ärsyttävää hienostelua, ja itse tykkään enemmän vähän kotimaisemmasta versiosta samasta ruokalajista.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:00"]
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[/quote]
Suomeksi spagetti, italiaksi spaghetti. Se h-kirjain on ns. kovettava h, jota ilman sana äännettäisiin spadsetti. Ja mitä tähän lounaaseen tulee, niin valitsisin lihapullien seuraksi jotain muuta pastaa. Esimerkiksi simpukkapastaa eli gnocchia (lausutaan njokki).
Miksi te ajattelette, että hienostelen? Sanoi, että olen näin sen tottunut tekemään. En osaa suomalaista versiota, eikä kaupan pullat maistu hyvältä. Onko erilailla tekeminen hienostelua?
Kokin vinkeistä kiitos.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:02"]
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:00"]
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[/quote]
Olen tottunut kirjoittamaan sen spagethi :)
ap
[/quote]
Tavoittelet ilmeisesti englanninkielistä nimitystä spaghetti, kirjaimet ovat vain lipsahtaneet vähän väärään järjestykseen :). Suomeksi kirjoitettaessa kyllä noin ylipäätään kannattaa käyttää suomenkielisiä sanoja.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:21"]
[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 11:00"]
Ja se kirjoitetaan spagetti, ei spagethi.
[/quote]
Suomeksi spagetti, italiaksi spaghetti. Se h-kirjain on ns. kovettava h, jota ilman sana äännettäisiin spadsetti. Ja mitä tähän lounaaseen tulee, niin valitsisin lihapullien seuraksi jotain muuta pastaa. Esimerkiksi simpukkapastaa eli gnocchia (lausutaan njokki).
[/quote]
Totta, mutta kaikki muu loppu (ei gnocchia, ei tuoretta edes pakkasessa, eikä jaksa nyt kaikkea tehdä) :D
ap
Tuoreet raaka-aineet ja yrtit kuullostavat hyvältä! Itse en ole käyttänyt viiniä ruoanlaitossa, koska en tykkää siitä muutenkaan, mutta kastikkeeseen varmasti sopii. Vielä jos söisin lihaa niin varmasti maistuisi! Jotenkin ihanaa, että käytät vapaahetkesi hyvän ruoan laittamiseen :)