Miten spaghetin kermakastike saostetaan vehnäjauholla?
Kommentit (10)
Kuten ruskeakastike, mutta et paista jauhoja, joten kastike pysyy vaaleana.
Ei kait sitä jauholla suurusteta vaan munankeltuaisella? Siis otetaan pois levyltä ja vatkataan keltuainen sekaan. Jos ehdottomasti täytyy suurustaa.
Minä teen niin, että paistan jauhelihan pannulla ja maustan makuni mukaan.
Keitän kattilassa vettä, johon lisään lihaliemikuution. Sitten lisään suurusteen sekaan (vesi+jauhot valmiiksi sekoitettuna)
Keitän hiljalleen ja lisään joukkoon tomaattipyrettä, basilikaa, mustapippuria. Lopuksi lisään jauhelihan ja haudutan vielä hetken.
ja samoin teen, jos teen kermakastikkeen.
[quote author="Vierailija" time="10.05.2013 klo 14:08"]
Kuumennetaanko ensin pieni määrä kermaa ja siihen ripotellaan vehnäjauhot ja lisätään sitten isompaan kermamäärään vai miten päin? ap
[/quote]
Vehnäjauhot sekoitetaan kylmään nesteeseen, joka kaadetaan kuuman nesteen joukkoon.
Mä teen vaan niin, että paistan jauhelihan, ripottelen jauhoja sekaan ja lisään vettä. Sekoittelen, että suurustuu. Maustan. Jos haluaa kermaisen kastikkeen, pistää paljon kermaa.
No ei todellakaan saosteta jauhoilla!!! Kerma keitetään kasaan, se saostuu ihan itsestään kun antaa muhia!! Unohtakaa nyt jo noi jauhomössöt....
Kuumennetaanko ensin pieni määrä kermaa ja siihen ripotellaan vehnäjauhot ja lisätään sitten isompaan kermamäärään vai miten päin? ap