Lue keskustelun säännöt.
Paras lihamureke!!
31.01.2013 |
Enpäs tiedä, miksi olen karttanut lihamurekkeen tekemistä, vaikka nopeampaa kuin lihapullat ja yhtä hyvää. jotenkin viimeksi tuli niin mautonta ja epäilyttävän näköistä, että kysynkin nyt teiltä parhaita reseptejä. ELi minulla on 700g jauhelihaa... Laittaisinko sekaan yhden pussin ranskalaista sipulikeittoa, pari munaa.. mitä vielä? kermaviiliä?
Kommentit (3)
laitoin korppujauhoa, mausteita kunnolla, vähän fetaa murusina, kananmunan ja täytteeksi keitettyö kananmunaa. Nam.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
laitoin korppujauhoa, mausteita kunnolla, vähän fetaa murusina, kananmunan ja täytteeksi keitettyö kananmunaa. Nam.
näin minä teen lihamurekkeen:
paketillinen jauhelihaa (ei paistijauhelihaa, joku vähän rasvaisempi)
hienoksi hakattu sipuli
murusiksi nypitty (graham tai monivilja)sämpylänpuolikas tai vaalean leivän pala
lähes teelusikallinen rouhittua mustapippuria
suolaa
muutama oksa mitä yrttejä saattuu olemaan (persiljaa, timjamia, salviaa, vähän rosmariinia, meiramikin käy, mutta ei yhtäaikaa rosmariinin kanssa)
sekä noin desin loraus joko olutta tai punaviiniä
sekoitetaan taikinaksi. Tässä ei siis ole akanamunaa, mutta voi sitä laittaa, jos haluaa varmistaa kasassa pysymisen.
Puolet levitetään murekkeen pohjaksi, sen päälle keskellä täytteet vanaksi ja sitten loput kanneksi päälle.