Riisin ja veden suhde keitettäessä
Pussissa ei mitään ohjetta. Fifty fifty vai vettä enemmän?
Kommentit (7)
Vettä pienissä erissä kypsennyksen aikana, niin että ei tarvi kaataa ylimääräistä vettä lopussa pois. Minusta riisistä lähtee paljon makua jos keittää väljässä vedessä ja sitten kaataa veden pois.
Esim. basmatiriisin keitän niin, että laitan suhteessa 2,5 dl kylmää vettä ja 1 dl riisiä. Kummatkin kattilaan, suolaa joukkoon ja vasta sitten levy päälle.
Annan kiehahtaa, jonka jälkeen laitan levyn ykköselle tai kakkoselle. Keitän viisi minuuttia, jonka jälkeen laitan levyn pois päältä ja annan riisin hautua ja imeä itseensä lopun veden. Tulee juuri hyvää tällä kaavalla!
Paras:
2 dl riisiä, 4 dl vettä jne...eli 2 kertaa enemmän vettä kuin riisiä. Ja aina kuumaa vettä ja kun kiehuu niin hautumaan ykkösellä. Suolasta ja esim kanaliemstä makua. meille maistuu näin!
Normaaliriisin voi keittää runsaassa vedessä ja siivilöidä.