Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Riisin ja veden suhde keitettäessä

Vierailija
08.01.2013 |

Pussissa ei mitään ohjetta. Fifty fifty vai vettä enemmän?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
08.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normaaliriisin voi keittää runsaassa vedessä ja siivilöidä.

Vierailija
2/7 |
08.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näillä keitin tänään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
08.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä pienissä erissä kypsennyksen aikana, niin että ei tarvi kaataa ylimääräistä vettä lopussa pois. Minusta riisistä lähtee paljon makua jos keittää väljässä vedessä ja sitten kaataa veden pois.

Vierailija
6/7 |
08.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. basmatiriisin keitän niin, että laitan suhteessa 2,5 dl kylmää vettä ja 1 dl riisiä. Kummatkin kattilaan, suolaa joukkoon ja vasta sitten levy päälle.



Annan kiehahtaa, jonka jälkeen laitan levyn ykköselle tai kakkoselle. Keitän viisi minuuttia, jonka jälkeen laitan levyn pois päältä ja annan riisin hautua ja imeä itseensä lopun veden. Tulee juuri hyvää tällä kaavalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
08.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras:



2 dl riisiä, 4 dl vettä jne...eli 2 kertaa enemmän vettä kuin riisiä. Ja aina kuumaa vettä ja kun kiehuu niin hautumaan ykkösellä. Suolasta ja esim kanaliemstä makua. meille maistuu näin!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kaksi