Sis mikä kova juusto ostoskoriin raskaana ollessa??!!!!
Mikä merkki käy? Valion KAIKKI emmenthalit, joita luulin juuri superturvallisiksi valinnoiksi, eivät ole pastoröityjä, vaan terminoituja, eivätkä siis ilmeisesti turvallisia.Terveysneuvonnasta ei ollut apua - eivät tiedä. Tuntuu, että kukaan ei oikeasti tiedä! Minne soittaisin?
Kommentit (13)
Siinä maito kuumennetaan lähes yhtä kuumaksi, kuin pastöroinnissa.
eli listeria kuolee jo valmistettaessa. Pehmeät juustot ovat asia erikseen.
ettei mitään juustoa suunnilleen uskalla syödä...
Eikö listeriariski koske vain kypsentämättömiä juustoja?
Ja siis listallahan ovat kai vain homejuustot ja tuorejuustot ja noistakin esim. Aura on valmistettu pastöroidusta maidosta.
Voin kyllä kuvitella että ne on jossain terveysneuvonnassa ihan äimänä näiden juttujen kanssa...
Ainoa vähäisen riskin sisältävä tuote on raejuusto, mutta aurat ja muut pehmeätkin juustot ovat turvallisia.
Lähde:
http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/ammattilaiset/ravitsem…
Miksi pitää keksiä jotain omia rajoituksia? Vai onko täällä joku yksi hysteerinen raskaana olija, joka on tänään tehtaillut näitä aloituksia?
Thl:n sivuilla on seikkaperäisesti selostetut raskausajan ruokavaliorajoitteet.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ravitsemustietoa/suo…
Sieltä käy selvästi ilmi, että kovissa juustoissa, mm. Edamissa ja emmentalissa listeriabakteeri ei pysty lisääntymään ja niitä on turvallista syödä.
20 vuoden päästä ei saa syödä yhtään mitään. Älä jaksa olla hysteerinen...
Olenpa onnellinen, että kaikki kolme raskauttani olivat 90-luvulla. Tupakoinnista varoitettiin ja alkoholinkäyttö oli kiellettyjen listalla. Muita rajoituksia en sitten muistakaan. Ja terveitä lapsia kuulkaa syntyi varmaan ihan samaan tahtiin kuin nykyäänkin.
Kuinkahan nuo kanssasisaret esimerkiksi Ranskassa tai Italiassa lisääntyvät, siellä kun on tapana noita juustojakin syödä. Tai japanilaiset kaiken raa´an kalan kanssa?
Täällä mietitään uskaltaako syödä Edamia tai Emmentalia. Siis hyvää päivää sentään. Ei tää kai nyt voi olla ihan totta?
mä ainaki oon syöny homejuustosta katkarapuihin sekä lakuja että salmiakki paljon!!!
Vaan ennemminkin siihen, kuka on raskaana.
Minun nuorimmaiseni on vasta 1-vuotias ja ihmeissäni seuraan tätä hysteriaa. Kuinka joku menee näin sekaisin raskaudestaan?
Meillä on Suomessa harvinaisen selvät ruokavaliorajoitukset, joita on yksinkertaista noudattaa. Jostain syystä tämä ei kaikille riitä, vaan täytyy keksiä jotain omituisia omia sääntöjä.
Olenpa onnellinen, että kaikki kolme raskauttani olivat 90-luvulla. Tupakoinnista varoitettiin ja alkoholinkäyttö oli kiellettyjen listalla. Muita rajoituksia en sitten muistakaan. Ja terveitä lapsia kuulkaa syntyi varmaan ihan samaan tahtiin kuin nykyäänkin.
Kuinkahan nuo kanssasisaret esimerkiksi Ranskassa tai Italiassa lisääntyvät, siellä kun on tapana noita juustojakin syödä. Tai japanilaiset kaiken raa´an kalan kanssa?
Täällä mietitään uskaltaako syödä Edamia tai Emmentalia. Siis hyvää päivää sentään. Ei tää kai nyt voi olla ihan totta?
Miksi ette voi noudattaa virallisia raskausajan suosituksia?
Miksi pitää keksiä jotain omia rajoituksia? Vai onko täällä joku yksi hysteerinen raskaana olija, joka on tänään tehtaillut näitä aloituksia?
.
PEHMEÄT, ULKOMAISET JUUSTOT. Eikö ne ole ne, joita ei kannata syödä?
Älkää nyt hyvät ihmiset tehkö asioista vaikeampia kuin ne ovat. Ei ole kuulkaa jättäneet THL:n ihmiset huomaamatta, että hupsista, emmentaaleja ja edameja ei voikaan syödä.
mutta eikös suurin osa Suomen listeriatapauksista ole peräisin ulkolaisista salaateista, jäävuori yms.? Harvemmin kai juustoista...
mutta eikös suurin osa Suomen listeriatapauksista ole peräisin ulkolaisista salaateista, jäävuori yms.? Harvemmin kai juustoista...
Ei kun suurin osa on peräisin vakuumipakatusta kalasta.
Siinä maito kuumennetaan lähes yhtä kuumaksi, kuin pastöroinnissa.