Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kasvisruokaan lisää energiaa?

Vierailija
27.06.2012 |

millä saisin kasvisruokaani lisää energiaa, paino meinaa laskea, kun aloitin kasvisruokavalion... auttakaapa kokeneemmat kasvissyöjät

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makukin paranee

Vierailija
2/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vai syötkö maitotuotteita? Juustoilla ja hapanmaitotuotteilla esimerkiksi saa kaloreita lisää. Kaloripitoisia kasviksia ovat avokado ja pähkinät, kookoskermallakin saa rasvaa lisää. Syö pähkinöitä kourallinen aamuin illoin ja sekoita salaatteihin siemeniä. Käytä reippaasti kasviöljyä salaatin joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pastaa tomaattikastikkeella tai jollakin sienikastikkeella, kasviswokkeja jne.



leipää, raejuustoa, rahkaa, smootieita

Vierailija
4/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitanko sitä rasvaa ihan vaan lusikalla ruuan valmistusvaiheessa vai valmiiseen annokseen. pähkinät on hyvä idea. Syön siis myös maitotuotteita!



Kiitos kaikille vastanneille!!!!!!!

Vierailija
5/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistathan pitää huolen ruokavaliosi yleisestä ravintoaineiden saannista! Kasvikset ovat terveellisiä, mutta täysipainoinen terveellinen ravinto sisältää proteiinia, valkuaista, hiilareita... Haet energiaa ruokavalioosi? Oliskiko pavut, herneet, linssit, soija tarpeellinen lisä?

Vierailija
6/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

...mitään lihotusruokaa kyllä ole. Proteiinipitoista kylläkin.



Öljyä kannattaa käyttää ruoanlaitossa paljon (rypsiöljy on rasvahappokoostumukseltaan selkeästi parasta, tosin vegaanin kannattaa käyttää jonkin verran muitakin öljyjä, vaihdellen, esim eri pähkinäöljyjä), siitä saa parhaiten energiaa ja rasvahappojen saanti ilman lihaa on muuten pienempää.



Siemenet, pähkinät ja kookoskerma olivat hyvä vinkki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja opettele lisää kasvisruokia. Ruokavaliosi monipuolistuu. Kasvisruokailijan pitäisi osata koostaa ruokansa oikein, että varmasti saa kaikki tarvittavat ravintoaineet.

Vierailija
8/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

en osaa esim. käyttää tofua ollenkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

rypsiöljy on rasvahappokoostumukseltaan selkeästi parasta

Ei muuten ole. Rypsiöljyssä on liikaa omega6-rasvahappoja suhteessa omega3-rasvahappoihin. Oliiviöljy on yleisesti käytetyistä öljyistä optimaalisin.

Hampunsiemenissä on myös loistava rasvahappojen lähde, en tiedä saako hefua (hampputofua) oikein mistään, mutta noita siemeniä kannattaa syödä, ja hamppuöljykin on terveellistä.

Vierailija
10/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta kannattaisi panostaa siihen että jos syöt nyt kaksi lämmintä ruokaa päivässä niin ainakin toiseen laitat myös kunnon proteiinilisän. Eli joko kourallinen pähkinöitä tai tofusilppua sen kasvissosekeiton kanssa tai sitten laitat pastakastikkeeseen kikherneitä/tofua/jotain. Noilla tölkkipapujen ja maustetun tofun lisäämisillä pääsee helpoiten alkuun proteiinipitoisuuden kasvattamisessa kasvisruoassa, sitten myöhemmin voit perehtyä itse idättämiseen ja papujen keittämiseen kotona ja seitanin tekoon jne. Aamupalalle voi lisätä (soija)jugurttia ja niitä pähkinöitä tai siemeniä. Kaupoista löytyy myös hyviä siemen- ja pähkinälevitteitä joilla saa nopeasti lisäproteiinia leivän päälle tai puuroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitapa nyt jotain mielellään suomenkielellä aukeavaa todistetta meille, miksi oliiviöljy olisi parasta.

Vierailija
12/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kookosrasvaa, kookosmaitoa, kookoskermaa, avokadoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitapa nyt jotain mielellään suomenkielellä aukeavaa todistetta meille, miksi oliiviöljy olisi parasta.

Oliiviöljyssä nyt vain on parempi rasvahappokoostumus kuin rypsiöljyssä. Rypsiöljyn liika omega6 syö omega3:n terveyshyötyjä, oliiviöljyssä näiden suhde on tasapainossa. Liika omega6:n saanti ylläpitää mm. tulehdustiloja elimistössä.

Tässä linkit fineliin:

Oliiviöljy: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=536&lang=fi

Rypsiöljy: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=535&lang=fi

Vierailija
14/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitapa nyt jotain mielellään suomenkielellä aukeavaa todistetta meille, miksi oliiviöljy olisi parasta.

Oliiviöljyssä nyt vain on parempi rasvahappokoostumus kuin rypsiöljyssä. Rypsiöljyn liika omega6 syö omega3:n terveyshyötyjä, oliiviöljyssä näiden suhde on tasapainossa. Liika omega6:n saanti ylläpitää mm. tulehdustiloja elimistössä.

Tässä linkit fineliin:

Oliiviöljy: <a href="http://www.fineli.fi/food.php?foodid=536&lang=fi" alt="http://www.fineli.fi/food.php?foodid=536&lang=fi">http://www.fineli.fi/food.php?foodid=536&lang=fi</a&gt;

Rypsiöljy: <a href="http://www.fineli.fi/food.php?foodid=535&lang=fi" alt="http://www.fineli.fi/food.php?foodid=535&lang=fi">http://www.fineli.fi/food.php?foodid=535&lang=fi</a&gt;

vaikka hyvin olikin kirjoitettu, niin voin lisätä vielä, että ne vähätkin omega-3 rasvahapot ovat rypsiöljyssä liian lyhytketjuisia, että ei sitä ihmisraukan elimistö pysty edes käyttämään hyödyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pastaa tomaattikastikkeella tai jollakin sienikastikkeella, kasviswokkeja jne.

leipää, raejuustoa, rahkaa, smootieita

...kuin tasapainoiselta kasvisruokavaliolta!

Itselläni kävi itse asiassa päin vastoin, kun jätin lihan pois ruokavaliosta: paino kääntyi nousuun. Olin saanut proteiinini pitkälti vähärasvaisesta kanasta ym., mutta kasvissyöjänä aloin suosia juustoja ja muutenkin rasvaisempia tuotteita.

Mutta asiaan: tutustu nyt hyvä ihminen kunnolla hyviin proteiinin ja energianlähteisiin, ettet sairastuta itseäsi köyhällä ruokavaliolla! Raejuusto/rahka ei riitä proteiiniksi. Ota säännöllisesti ruokavalioosi:

- papuja, herneitä, linssejä (tee keittoja, kastikkeita, tahnoja...)

- pähkinöitä ja siemeniä (esim. niihin salaatteihin otat tavaksi lisätä paahdettuja pähkinöitä/siemeniä ihan joka kerta)

- soijaa, tofua (kastikkeita, paistoksia, pihvejä, mitä tahansa!)

- juustoja (muutenkin kuin leivän päällä)

Pelkkä tomaattikastike ei pastan kanssa riitä; opettele tekemään soijarouheesta proteiinipitoinen soija-tomaattikastike. Soijarouhetta voit muutenkin käyttää samalla tavoin kuin aiemmin jauhelihaa. Tofua kannattaa myös opetella käyttämään. Jos oikein haluat hifistellä, koeta tehdä seitania, siitä saa hyvinkin "lihaisia" ruokia ja vaihtelua viikko-ohjelmaan.

Opettele tekemään pavuista, herneistä ja avokadosta erilaisia tahnoja leivän päälle. Esim. kikherneistä ja valkosipulista on helppo surrauttaa hummus (Ruohonjuuresta tms. käyt hakemassa tahinia, seesaminsiementahnaa, jota voit käyttää muihinkin tahnoihin kuin hummukseen). Hummus on tosi hyvää, ja siitä saat varmasti energiaa. Olen tehnyt vastaavaa tahnaa myös kidneypavuista.

Vierailija
16/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä syödään usein paistettua halloumia. Salaatin tai kasvisten kanssa. Fetaa, raejuustoa, pähkinöitä, kidneypavuista pihvejä, kikhernecurrya, kukkakaali-hernecurrya. Turkkilaista jugurttia pähkinöiden ja hunajan kanssa, erilaisia smoothieita mihin tunkee esim. mantelijauhetta.



Lukekaa kirjoja, tutkikaa nettiä :)

Vierailija
17/17 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistelen, etteivät ole kaikkein suositeltavimpia ruoanlaittoon, vaikka ihanteellisia ovatkin esim. salaatin päälle tai pastan joukkoon valutettuina. Rypsi sen sijaan soveltui paremmin ruoanlaittoon, ellen ihan erehdy.