Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on hyvä ja helppo, ei ällömakea kermakakun täyte?

Vierailija
16.04.2012 |

Pitäis leipoa lapsen synttäreille kakku. Jotenkuten osaan pohjan tehdä, ja pursottaa kyllä kermat päälle (:D) mutta mitä ihmettä mä lykkään sinne kerroksien väliin... muutakuin kermaa? Mielellään jotain yksinkertaista ja raikasta.



Onko jotain hyvää hilloa suositella? tai jotain levitettä? Mitä? Tai jotain muuta? Help!



Mä oon leipomishommissa ihan uusavuton, jauhopeukalo keskellä kämmentä.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista maitorahkaa, vaikka kuningatarmarjasekoitusta pakkasesta (tai mansikkaa tai ihan mitä tahansa) ja vatkaan pari desiä kermaa sekaan, sekoitan rahkaksi ja jos on liian löysää pistän vähän liivatetta jämäköittämään. Saa just niin makeeta kun haluaa kun säätää itse sokerin määrän rahkaan.

Vierailija
2/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista maitorahkaa, vaikka kuningatarmarjasekoitusta pakkasesta (tai mansikkaa tai ihan mitä tahansa) ja vatkaan pari desiä kermaa sekaan, sekoitan rahkaksi ja jos on liian löysää pistän vähän liivatetta jämäköittämään. Saa just niin makeeta kun haluaa kun säätää itse sokerin määrän rahkaan.

yli ymmärryksen :D

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja laitoin väliin Lemon Curdia, se on semmoista hillon tapaista sitruunatahnaa. Se on makeaa mutta raikasta, eikä ollenkaan hapanta mitä sitruuna yleensä on. ja tuli muuten tosi hyvää kakkua!

Vierailija
4/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makeuttamaton omenasose, jos tuntuu liian happamelle, niin voi lisätä vähän sokeria. Sitten tosiaan joku kermarahka.

Vierailija
5/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista maitorahkaa, vaikka kuningatarmarjasekoitusta pakkasesta (tai mansikkaa tai ihan mitä tahansa) ja vatkaan pari desiä kermaa sekaan, sekoitan rahkaksi ja jos on liian löysää pistän vähän liivatetta jämäköittämään. Saa just niin makeeta kun haluaa kun säätää itse sokerin määrän rahkaan.

yli ymmärryksen :D

ap

Jämäkäksi niin yleensä sitä liivatetta ei tarvi:)

Yleensä teen suhteella

1purkki maitorahkaa

1½dl kermaa vatkattuna jämäkäksi

2-3dl jotain marjoja pakkasesta

sokeria maun mukaan

Pitäis onnistua:) Liivatepaketeissa on takana ihan rautalangasta väännetyt ohjeet myös niitten käyttöön:)

Vierailija
6/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja laitoin väliin Lemon Curdia, se on semmoista hillon tapaista sitruunatahnaa. Se on makeaa mutta raikasta, eikä ollenkaan hapanta mitä sitruuna yleensä on. ja tuli muuten tosi hyvää kakkua!

vaikka rahkaan ja kermavaahtoon ja lätkis sitten pelkästään tätä seosta kerrosten väliin? Vai kaipaisko vielä jotain, jos niin mitä?

ps. mistä tollasta lemon curdia löytää, pienistä perusruokakaupoistakin?

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma-rahka on hyvää, sitä näkyy saavan valmiinakin kaupasta (valion maustettu rahka valkoinen). Ja jos olet tumpelo leipomisessa, niin banaaniviipaleet on helppoja, samoin vauvojen hedelmäsoseet. Tai säilykemandariinit. Mutta hilloja älä laita, ne on ällömakeita kaikki!

Vierailija
8/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista maitorahkaa, vaikka kuningatarmarjasekoitusta pakkasesta (tai mansikkaa tai ihan mitä tahansa) ja vatkaan pari desiä kermaa sekaan, sekoitan rahkaksi ja jos on liian löysää pistän vähän liivatetta jämäköittämään. Saa just niin makeeta kun haluaa kun säätää itse sokerin määrän rahkaan.


mansikkarahkaa kakkujen täytteeksi, enkä käytä liivatetta. Täytyy vaan vatkata kerma kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen Blå Bandin Vanhan Ajan Vaniljakastikkeesta kakuntäytettä pakkauksen ohjeen mukaan (1 pussi kastikejauhetta+2,5 dl maitoa) ja sekoitan sen 2 dl:n vaahdotettua kermaa.



Kostutan kakkupohjan omenatuoremehulla ja laitan kerman kanssa täytteksi kirpeähköä omenasosetta (kotitekoista tai Meritalon omenahilloa)

Vierailija
10/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä yleensä aina hillona Dronningholmin boysenmarjahillo ja sitten murskattua säilykepääsynää toisessa kerrosvälissä. Kermavaahdon kanssa.



Jos jaksat ja sulla on pakastemansikoita, keitä niistä itse hyytelösokerin kanssa hillo. Tosi hyvää.



Myös säilykekirsikoista tulee hyvä, kirpeä hillo kakun väliin.



Päärynöiden lisäksi raikkautta tuo säilykemandariininlohkot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

enköhän mä näillä jotakin saa aikaiseksi.



ap

Vierailija
12/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että paljon kakkuja leiponeena, en itse oikein enää välitä rahka täytteistä. Maistuu ihan että ois jotain jugurttia/ valmisrahkaa tungettu väliin. Tai sit vaan oon niin kyllästynyt tohon iän ikuiseen rahkatäytteeseen. Myös tulee ihan hyvää jos laittaa esim kermaa,vadelmia/mansikkaa ja sulattaa valkosuklaata sinne vaahtoon ja se myös jämäköittää sitä massaa. Ja vaniljiakreemijauheella tai vaniljakastikejauheella saa kermasta jämäkämpää. Mutta siis suosittelen sitä lemon curdia+kermaa mitä eilen laitoin kakkuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jos olet ihan avuton, niin osta se kakku mielummin kuin että tarjoat jotain sinnepäin olevaa tekelettä.

Vierailija
14/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on kermavaahto ja vadelmahillo johon sekoitettu 2pss pakastevadelmia (muista kuumentaa ensin). Raikas eikä liian makea. :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös sitruunakiisseli on hyvää. Kinuskipäällinen.

Vierailija
16/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miehen sisko tunkee aina rahkaa kakkujen väliin. Yök. Ennemmin kermavaahtoa, johon ei laita niin paljon sokeria.



Veikkaan, että kakusta tulee aika mauton, jos et mitään hillontapaista siihen laita. Mutta valitse joku ei-niin-makea hillo tai sitten kuten joku sanoi, keitä itse marjahyytelö.



Banaania ei ainakaan, siitä tulee ällön imelä kakku.

Vierailija
17/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on pelkkää sokeria!



Lapset tuskin tykkää sitrustahnoista ja kiisseleistä. Aikuiset voi tykätä.

Vierailija
18/18 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on pelkkää sokeria!

Lapset tuskin tykkää sitrustahnoista ja kiisseleistä. Aikuiset voi tykätä.


Kannattaako kommentoida jos ei tiedä mistään mitään?

Sitruunatahna on hillomaista makeaa muttei äklöä, vaan raikasta. Ja syöväthän lapset kiisseliä päiväkodissakin?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi kuusi