Miksi juustokakun pinta halkeili sen jälkeen
kun otin pois uunista? Annoin siis jäähtyä vuokassa.
Kommentit (7)
En ole koskaan tehny paistettavaa juustokakkua.ap
Minusta juustokakusta ei tule hyvää jos siinä on munia ja rahkaa ja ne aiheuttaakin myös sen pinnan halkeamisen.
Rahkakakut, piirakat yms ovat eri asia kuin juustokakku, mulle.
-2-
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24161-juustokakku-mansikkakastikkee…
viimeisesta Pirkasta. No kai se syödyksi tulee kuitenkin :) ap
ja yhtään ei halkeillut pinnasta ja tosi hyvää oli :) Vähän kyllä sovelsi täytettä, kun rahkapullia oli tehnyt edellisenä päivänä ja sitä täytettä oli jäänyt reilusti yli - käytti sen siis tuohon ja ainesosien suhteet ei varmaankaan menneet ihan ohjeen mukaan.
pitää ottaa pois uunista niin, että se on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt, eli ei saa kypsyä liikaa. Pitää siis jäädä hieman kosteaksi siksi, että jäähtyessään vielä jähmettyy lisää, joten voi siksi haljeta. Eli hieman ennemmin pois uunista ensi kerralla. Halkeamakohdan voit muuten peittää vaikkapa jollain hyydykekuorrutteella tms.
Minusta juustokakusta ei tule hyvää jos siinä on munia ja rahkaa ja ne aiheuttaakin myös sen pinnan halkeamisen.
Rahkakakut, piirakat yms ovat eri asia kuin juustokakku, mulle.-2-
<a href="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24161-juustokakku-mansikkakastikkee…" alt="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24161-juustokakku-mansikkakastikkee…">http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24161-juustokakku-mansikkakastikkee…;
Paljon munia jne?
Se johtuu juurikin siitä koostumuksesta, itse en tykkää yhtään kys juustokakkuversiosta, ei ole hyvää.