Kiire! Pitääkö parsakaali aina keittää vai voiko sen myös paistaa kypsäksi???
Kommentit (10)
en varsinaisesti paista, mutta öljyä pannulle ja miedolla lämmöllä kypsähköksi, ihan sairaaaaan hyvää
ei takuulla ole kiehauttaminen parasta!
Voita pannulle, pilkotut parsakaalit (ja m,itkä tahansa kasvikset) pannulle, muutaman minuutin kuumennus ja se on siinä. Myllystä pyöräytys suolaa. Juhlapäivänä tilkkanen kermaa.
Liian kypsäksi paistaminen pilaa tuotteet.
ei ole tullu mieleenkään että se olisi pakko jotenkin prosessoida. Kaalta, lanttua ja porkkanaakin ihan raakana.
Perunaa en kyllä ole vielä taipunu järsimään.
Siis joo, kyllä tykkään niistä myös muhennoksissa ja keitettynäkin.
Miksi ihmeessä ei voisi paistaa? :o
Parsakaalta syödään meillä yleensä wokeissa, joskus harvoin myös piirakoissa. Keitetty parsakaali kuulostaa jotenkin... vetiseltä ja mauttomalta.
[quote author="Vierailija" time="07.09.2013 klo 08:53"]
Miksi ihmeessä ei voisi paistaa? :o
Parsakaalta syödään meillä yleensä wokeissa, joskus harvoin myös piirakoissa. Keitetty parsakaali kuulostaa jotenkin... vetiseltä ja mauttomalta.
[/quote]
Myös parsakaalin voi keittää al dente, samoin maustamista kannattaa kokeilla. Ei ole ruoka-aineen vika jos kokki on tumpelo....
En ole koskaan keittänyt tai paistanut. Parsakaalista nypitään sellaisia 4-6 cm kokoisia nuppuja, laitetaan yhdelle ruokalautaselle ja vajaa puoli desiä vettä. Mikroon kuvun alle 4-5 minuuttia ja höyry kypsentää. Keittämällä tuhoat kaikki vitamiini, paistamalla paljon muutakin.
Höyryttäessä tai paistaessa kannattaa ensin laittaa pannulle/ kattilaan kypsymään siivutetut varret. Ne vaativat vähän pidemmän kypsymisajan kuin nuput, mutta hirveää haaskuuta on heittää ne pois!
Kyllä voi paista! Voita, valkosipulia, suolaa ja pippuria... nam!
Kaali, kaalia ...
Mutta raakana, keitettynä, höyrytettynä tai paistettuna, kullekin makunsa mukaan.
Pitäisi olla pieniksi pilkottu ja riittävästi höyryä, jotta pannulla kypsyisi.