Karppaus lisännyt kasvisten syömistä
Hahaa, kaikki jotka olette vasoitn totuutta väittäneet karppauksen lisäävän lihankulutusta, mitäs tästä sanotte? Karppaus ei ole lisännyt lihan kulutusta.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011112314807919_ru.shtml
Ja päinvastoin kun annetaan ymmärtää, lisääntyneen hiilihydraatitietoisen ruokailun, siis karppaamisen yleistyessä on myös kasvisten kulutus lisääntynyt. Tätähän teille o n yritetty lukemattomia kertoja selittää, karpit eivät lisää lihankulutusta vaan rasvan ja karppien ruokavalioon kuuluu runsaasti kasviksia.
Kommentit (30)
kiitos kansanterveysvalistuksen alkaen Pohjois-Karjala-projektista. Karppauksen lisääntyessä, paradoksaalista kyllä, myös pullan syönti on lisääntynyt ; )
johon vastaajat ovat vastanneet mutulla. Olisi mielenkiintoista nähdä esim. makeisten todellisen myynnin vertailu muutaman vuoden ajalta. Makeiset luulisi olevan se ensimmäinen tuoteryhmä, jossa karppaus näkyisi.
Ei kai aikuset syö juurikaan karkkia? En minä ainakaan syönyt kuin joskus, ehkä kerran kk:ssa yhden suklaapatukan. Pullaa söin muutaman kerran viikossa. Nyt kun karppaan syön edelleen suklaata, mutta tummaa. Pullaa en ole syönyt kuin joskus juhlissa, olisinko viimeksi pari kuukautta sitten.
Ennenkin söin runsaasti kasviksia lähinnä salaattina, mutta nyt kun en syö pottuja tai pastaa niin tottakai kasvisten kulutus on kasvanut, koska korvaan potut yms muilla kasviksilla. Esim. kukka- ja parsakaalta, paprikaa ja kesäkurpitsaa menee melkoisia määriä.
Eiköhän pullanpuperrus ja karkinsyönti liity ihan tähän viime vuosikymmenien trendiin, että herkutellaan joka päivä kun se ennen kuului vain juuri juhlahetkiin ja lapsilla karkkipäivään. Samon mässytetään lihaa ja leikkeleitä mielettömiä määriä. Itse en karpatessakaan syö kuin yhden liha-aterian päivässä, lisäksi kalaa, kananmunia, maitotuotteita. Liha on aina luomua tai sitten riistaa. Leikkeleitä meillä ei syö kukaan. Voita ja kermaa kyllä menee paljon enemmän kuin ennen.
peruna, riisi ja pasta vaihtui erilaisiin kasvishöystöihin ja wokkeihin, kasviksia kuluu hurjat määrät. Yritämme syödä kauden mukaan mitä tarjolla on, mutta myös salaatteja runsaasti. Nämä kelpaa myös lapsille joten perunaa on ehkä kerran kuukaudessa (kanttarellikastikkeen tai graavilohen kanssa ehdottomasti!)
Lihankäyttöön ei tullut muutosta koska olemme aina syöneet paljon lihaa sekä kalaa, munien käyttö on lisääntynyt koska korvaan aamiaisleivän 1 kananmunalla. Juustojen syönti on lisääntynyt hieman, tosin kohtuuttomat hinnat hillitsee niiden syöntiä:(
Meillä on käytetty voita, kermaa ja oliiviöljyä aina ruuanlaitossa. Lapset käyttävät oivariinia leivällä kun on pehmeämpi levittää.
Kasvisten syönti lisääntyy yhtäaikaa karppauksen lisääntymisen kanssa. Karppaus lisää kasvistensyöntiä. Pullansyönti lisääntyy vt-lahkon joukossa, karpit kun pullaa ei syö.
ihan virallisterveelliseen ruokavalioon. Siis jos sitä noudattaa oikein.
ihan virallisterveelliseen ruokavalioon. Siis jos sitä noudattaa oikein.
Mutta kun sitä ei noudateta. Onkojärkeä antaa suosituksia, joita kukaan ei voi noudattaa. Ja sitten kun syö kasviksia, se on yhtäkkiä väärin. Pottua ei saa hylätä.
karppaajat sitten paljon kasviksia? Ainakin Hesarissa oli taannoin juttu espollaisperheestä, jossa taapeotkin karppasi ja perheessä kului lähemmäs 50 häkkikanan munaa kuussa. Myös pekonia ja muuta lihaa ostivat jutun mukaan hirveitä määriä.
Me syödään ihan tavallisesti ja kasviksia ostetaan paljon. En tiennyt, että ollaan joten trendikkäitä tässäkin asiassa. Perusjuttu mielestäni kaikilla ruokavalioilla.
Mutta kun sitä ei noudateta. Onkojärkeä antaa suosituksia, joita kukaan ei voi noudattaa. Ja sitten kun syö kasviksia, se on yhtäkkiä väärin. Pottua ei saa hylätä.
Miksi vt-suosituksia olisi yhtään sen vaikeampi noudattaa kuin karppaushumpuukia? Jos sinulla on syömishäiriö, älä ajattele, että kaikilla muillakin on.
Missähän kohtaa VT-ruokavaliossa muuten kasvisten syöminen on väärin?
Miksi vt-suosituksia olisi yhtään sen vaikeampi noudattaa kuin karppaushumpuukia? Jos sinulla on syömishäiriö, älä ajattele, että kaikilla muillakin on. Missähän kohtaa VT-ruokavaliossa muuten kasvisten syöminen on väärin?
Aina sanotaan, että ne jotka ovat alkaneet karpata eivät ole noudattaneet vt-suosituksia vaan syöneet roskaa. Lisäksi kun otetaan puheeksi ylipaino ja II-tyypin diabetes ja todetaan noiden lisääntyneen huimasti juuri vt-suositusten ja vähärasvaisuuden aikakaudella, vastaan väittäkät selittävät etteivät sairastuneet ole suosityuksia noudattaneet. Siis lihavat ja karpit eivät pysty noudattamaan vt-suosituksia ja siksi ovat lihavia ja karppeja. Idioottiväitteitä. Kasvisten syöminen on väärin silloin kun se liittyy karppaukseen, eihän pyhää pottua ja jumalaista täysjyvää (pahempaa kuin sokeri) saa jättää pois ja korvata vihanneksilla. Kuolema tulee 3-5 vuoden kuluessa, kertoi Uusitupa.
Lisäksi kun otetaan puheeksi ylipaino ja II-tyypin diabetes ja todetaan noiden lisääntyneen huimasti juuri vt-suositusten ja vähärasvaisuuden aikakaudella, vastaan väittäkät selittävät etteivät sairastuneet ole suosityuksia noudattaneet. Siis lihavat ja karpit eivät pysty noudattamaan vt-suosituksia ja siksi ovat lihavia ja karppeja. Idioottiväitteitä. Kasvisten syöminen on väärin silloin kun se liittyy karppaukseen, eihän pyhää pottua ja jumalaista täysjyvää (pahempaa kuin sokeri) saa jättää pois ja korvata vihanneksilla. Kuolema tulee 3-5 vuoden kuluessa, kertoi Uusitupa.
Minulle ja hyvin monelle muulle hoikalle, terveelle ihmiselle vt-suositusten noudattaminen ei ole millään tavalla vaikeaa.
Lihan syönti on yli kaksinkertaistunut ja esim. juustojen syönti moninkertaistunut muutamassa kymmenessä vuodessa. Syitä diabeteksen ja elintasosairauksien lisääntymiseen kannattaa etsiä sieltä.
Kuka on sanonut ja missä, että kasvisten syönti on väärin silloin kun se liittyy karppaukseen? Uusitupako? Laitapa linkki.
Juuri oli toisen iltapäivälehden sivuilla juttu, missä asiantuntija voivotteli kun lapsillekin syötetään lihan lisäksi _vain_ kasviksia, niin se oli huono juttu. Vinoutuu käsitys ruoasta, kuulemma. En jaksa hakea linkkiä, etsi itse.
Tästä ollaan huolissaan maassa missä on paljon muksuja jotka ei suostu vihanneksia syömään ja jossa aikuisetkin kirkkain silmin väittää että jokapäiväinen salaatin ja vihannesten syönti on vaivalloista ja kallista. Ei tutkimusta, perustuu omaan empiiriseen tutkimukseeni.
Kyllä mä tuosta jutusta sain käsityksen että kyllä se kasvisten syönti on väärin silloin kun se liittyy karppaukseen.
Juttu oli kuluttajakyselystä
No tää nyt on ihan paskaaaaaa...
Ei tutkimusta, perustuu omaan empiiriseen tutkimukseeni.
Siis ei virallista tutkimusta, ...
hyväkarppeja. Munia menee minulla 30/kk ja miehellä n 16 (syö vain viikonloppuisin). Leipänä vain ruisleipää. Pekonia ehkä kerran kuussa viikonloppuna, mielummin laitan juustoa tai kinkkua munakkaaseeni.
Miehen verenpainelääkkeet lopetettiin tarpeettomina ja DB2 lääkkeet puolitettiin 6kk karppauksen alun jälkeen.
karppaajat sitten paljon kasviksia? Ainakin Hesarissa oli taannoin juttu espollaisperheestä, jossa taapeotkin karppasi ja perheessä kului lähemmäs 50 häkkikanan munaa kuussa. Myös pekonia ja muuta lihaa ostivat jutun mukaan hirveitä määriä. Me syödään ihan tavallisesti ja kasviksia ostetaan paljon. En tiennyt, että ollaan joten trendikkäitä tässäkin asiassa. Perusjuttu mielestäni kaikilla ruokavalioilla.
mulla on se käsitys että jotkut ihmiset on hyvin herkkiä munille, toisin sanoen munien syönti nostaa kolesterolia. Kannattaa käydä mittauttamassa omat arvot aina silloin tällöin jos syö niitä paljon.
Lihan syönti on yli kaksinkertaistunut ja esim. juustojen syönti moninkertaistunut muutamassa kymmenessä vuodessa. Syitä diabeteksen ja elintasosairauksien lisääntymiseen kannattaa etsiä sieltä.
Suomalaiset syövät tosi vähän lihaa, ihan itäeuroopan tasolla ollaan. Juustot ovat suurimmalta osaltaan olleet rasvattomia kumijuustoja, joten ei nyt ihan osunut väitteesi. Teknorasvat ja hiilarihöttö, jota ihmiset vastoin suosituksia vetävät poskeensa. Leivästä 57% on vehnäleipää, joten siinä niitä suosituksia noudatetaan.
munien syönti nostaa kolesterolia
Ihmisen elimistön kaikki kolesteroli on itse tuotettua, syöty kolesteroli ei vaikuta veren kolesterolin määrään.
syöty kolesteroli ei vaikuta veren kolesterolin määrään.
Kyllä syötykin kolesteroli voi vähän vaikuttaa ja yksilölliset erot ovat suuria.
Ei missään. Karppauksen kohdalla mainitaan, että lihan kulutus ei ole lisääntynyt eikä myöskään ns. karppileipien menekki. Kasvisten myynnin lisäksi mainitaan kanan myynnin lisääntyminen, mutta ei yhteydessä karppaamiseen. Kannattaa syödä niitä hiilihydraatteja, kun näköjään niiden vähyys vaikuttaa lukemisen ymmärtämiseen.