valmisruoissa käytetään salmonella lihaa
kiva kun välillä laittanut lapselle välipalaksi jonkun valmispizzan jonka saa itse koulun jälkeen lämmittää, tuskin on osannut tarpeeksi kuumaksi lämmittää.
Järkyttäävää että ihan yleisesti ja tietoisesti käytetään sairasta lihaa.
http://www.ts.fi/online/kotimaa/282609.html
Kommentit (21)
Luomuliha kannattaa taas kerran
tekemistä tällä oli koko asian kanssa? Ei niin mitään.
valmispitsasi sinne mikroon laitat:) Ihmiset voisivat opetella lukemaan ja ymmärtämään lukemaansa!
n ajatus oli juuri se että lapsi ei tod.näk. kuumenna tarpeeksi jolloin salmonellakaan ei kuole.
n ajatus oli juuri se että lapsi ei tod.näk. kuumenna tarpeeksi jolloin salmonellakaan ei kuole.
Lapsesi syököön sen pitsasa, vaikka kylmänä. Voi tsiisus taas.
"Lihaa käytetään tuotteissa, jotka kuumennetaan ennen myyntiä. Kuumennus tuhoaa salmonellabakteerit."
n ajatus oli juuri se että lapsi ei tod.näk. kuumenna tarpeeksi jolloin salmonellakaan ei kuole.
Lapsesi syököön sen pitsasa, vaikka kylmänä. Voi tsiisus taas.
opetella lukemaasi
Kaikkea paskaa käytetäänkin ihmisravinnoksi ja Valvira vaan kumartaa mutta annas kun karpataan niin on viranomaiset oven takana uhkailemassa. Meneeköhän eläinten ravinnoksi tarkoitetut teurasjätteet todella eläinravinnoksi vai löytyykö nekin valmisruuista..
todellakin käytetään valmislihaan, todella usein huomaa että luunpaloja on jäänyt lihaan. kaiki suolet yms. myös hakataan valmislihoihin.
teurasjätteet
Vierailija - 28.11.11 09:16 (ID 13806528)
todellakin käytetään valmislihaan, todella usein huomaa että luunpaloja on jäänyt lihaan. kaiki suolet yms. myös hakataan valmislihoihin.
järjetöntä ja epäekologista haaskata salmonellaa sisältävä liha, kun se voidaan käyttää vallan turvallisesti ravintonakin.
Lapset saavat koulussa vain einesruokaa. Kyllä on mennyt alas suomalainen ruokatalous.
On se hyvä, että kasvisruokapäivää vastustettiin Helsingissäkin niin suurelal sydämellä, kun tuo lihateollisuus on niin herkullisen puhtoinen ala Suomessa.
On se sentään kunnia-asia syödä "lihaa" (eli sitä sössöä, johon jauhetaan kaikki vähänkään syömiseen kelpaavat ruhonosat). Eikö kouluissa voitaisi nyt sitten tutustua oikein huolella siihen, mitä koululaisten valmisruuista ja eineksistä löytyy? Mitkä ovat ne tarkat ruhonosat, jotka ruokiin jauhetaan? Millaisia bakteereja ja taudinaiheuttajia ruuista löytyy ennen kuumentamista? Miltä eläintuotteiden valmistusprosessi näyttää alusta loppuun? Millaisia eettisiä kysymyksi äsiihen liittyy?
Nämä asiat on olennaista tuoda kehittyvän sukupolven tietoisuuteen, jotta he voivat itsenäisesti muodostaa kantansa lihateollisuuteen.
mutta se kuumennetaan jolloin bakteerit kuolevat. Luuletteko tosiaan että joku teurastamo ottaisi sellaista riskiä, että kuluttajat sairastuisivat kun eivät ole kuumentaneet itse ruokaa tarpeksi?!
Vai pitäsikö ne muutama kymmenentuhatta broileria kuopata jonnekin haisemaan ja levittämään sitä salmonellaa? Teurastamolla on tarkat toimintaohjeet miten tälläiset jutut hoidetaan ja eläinlääkäri tarkkailemassa. Hygieniasta huolehditaan todella hyvin ja lihasta otetaan näytteitä.
Enemmän ihmettelen paljonko ne teidän lapset niitä eineksiä syö? Suosittelen vähentömään, ei siksi, että niistä tulisi salmonellaa, vaan ihan niitten ylimääräisten turhien kalorien, suolan yms. vuoksi.
t. teurastamolla työskentelevä
On se hyvä, että kasvisruokapäivää vastustettiin Helsingissäkin niin suurelal sydämellä, kun tuo lihateollisuus on niin herkullisen puhtoinen ala Suomessa.
On se sentään kunnia-asia syödä "lihaa" (eli sitä sössöä, johon jauhetaan kaikki vähänkään syömiseen kelpaavat ruhonosat). Eikö kouluissa voitaisi nyt sitten tutustua oikein huolella siihen, mitä koululaisten valmisruuista ja eineksistä löytyy? Mitkä ovat ne tarkat ruhonosat, jotka ruokiin jauhetaan? Millaisia bakteereja ja taudinaiheuttajia ruuista löytyy ennen kuumentamista? Miltä eläintuotteiden valmistusprosessi näyttää alusta loppuun? Millaisia eettisiä kysymyksi äsiihen liittyy?
Nämä asiat on olennaista tuoda kehittyvän sukupolven tietoisuuteen, jotta he voivat itsenäisesti muodostaa kantansa lihateollisuuteen.
olisi todella sairasta meiltä ihmisiltä tuottaa eläimiä ravinnoksi vain parhaiden palojen vuoksi ja muut heitettäisiin menemään. Kyllä me voidaan syödä joka palanen mikä vaan mahdollista on.
Namnam, suomalaista laatulihaa
Vierailija - 28.11.11 10:04 (ID 13806763)
On se hyvä, että kasvisruokapäivää vastustettiin Helsingissäkin niin suurelal sydämellä, kun tuo lihateollisuus on niin herkullisen puhtoinen ala Suomessa. On se sentään kunnia-asia syödä "lihaa" (eli sitä sössöä, johon jauhetaan kaikki vähänkään syömiseen kelpaavat ruhonosat). Eikö kouluissa voitaisi nyt sitten tutustua oikein huolella siihen, mitä koululaisten valmisruuista ja eineksistä löytyy? Mitkä ovat ne tarkat ruhonosat, jotka ruokiin jauhetaan? Millaisia bakteereja ja taudinaiheuttajia ruuista löytyy ennen kuumentamista? Miltä eläintuotteiden valmistusprosessi näyttää alusta loppuun? Millaisia eettisiä kysymyksi äsiihen liittyy? Nämä asiat on olennaista tuoda kehittyvän sukupolven tietoisuuteen, jotta he voivat itsenäisesti muodostaa kantansa lihateollisuuteen.
saa useimmiten vaivakseen ulkomailta. Se, että itse olet ilmeisesti kiihkovegaani ei vissiin kiellä muita syömästä lihaa.
Okei, aletaan kaikki syömään pelkkää kasvisruokaa. Et taida ymmärtää mitä sitten kävisi?
eikä ole syöty aikoihin. Ensinnäkin siksi, koska minä haluan tietää lihan alkuperäsyyden. Salmonellaliha on totta kai kaupallisessa mielessä kannattavaa, mutta ei kiitos minun lautasella, vaikka kuinka olisi kuumennettu ja bakteerit tapettu.
Katositteko eilen sen Jamie Oliverin Amerikan ruokavallankumous- jakson? Aika karseeta katsottavaa. Jenkeissä kaikki lihajäte syötetään lihamössönä eineksissä kouluruokaan jne. Ja ihmiset ei välitä, kun on pakko saada se ruoka niin halvalla. Eikö olisi parempi syödä lihaa 2-3 kertaa viikossa ja silloin laatulihaa?
Niin kaikista syistä (terveellistä, eettistä)
ja lihaa sitten ihan vaan silloin tällöin niin kuin kehitysmaissakin eletään! Lihaa siellä syödään vaan juhlapäivinä!
Vai onko pakko ylläpitää eläinten kärsimystä ja tehotuotantoa, että kaikki saa sitä paskalihaa mättää kaksi kolme kertaa päivässä???
Kuluttajat, järki ja vastuu käteen.
vaikuttaa edes joihinkin kuluttajiin, jotka jättävät einekset sitten kaupan hyllylle!
Muistathan, että esimerkiksi raaka broileri pitää kotona kypsentää kunnolla, koska siinä saattaa olla salmonellaa.
Eli se on aina mahdollista, vaikka suomessa hyvin epätodennäköistä. Silti se pitää kypsentää kunnolla, jolloin mahdollinen salmonella kuolee.
Oikeastaan eines on siis "turvallisempaa", koska tehtaissa ne kypsennetään todellakin kunnolla ja tämän jälkeen vielä tutkitaan. Kun taas kotona on monenmoista kokkaajaa, ja ruoka ei aina välttämättä tule kypsäksi.