Mikä tossa vispipuuron tekemisessä on niin vaikeaa?
Miten onnistuisin saamaan sellaista ihanaa kuohkeaa puuroa, jossa kuitenkin ne ryynit "näkyvät ja tuntuvat"? Tuo on vaan tuollaista lientä...
Kommentit (4)
ja ihan tavallisella monitoimikoneella vatkasin. Jos olisin jäähdyttänyt huolellisesti, ilmestyisikö ne ryynit tosiaan näkyviin?
En kyllä muista kotonanikaan saaneeni "kunnon" vispipuuroa, vaikka äitini onkin keittäkä, joten ehkä tuo osaamattomuus on sukuvika..
ap
ja ihan tavallisella monitoimikoneella vatkasin. Jos olisin jäähdyttänyt huolellisesti, ilmestyisikö ne ryynit tosiaan näkyviin?
En kyllä muista kotonanikaan saaneeni "kunnon" vispipuuroa, vaikka äitini onkin keittäkä, joten ehkä tuo osaamattomuus on sukuvika..
ap
Aloitan siis vatkaamisen usein vaikka puuro on vielä vähän lämmintä, mutta kattila on tiskialtaassa kylmässä vesihauteessa ja vatkaan (ihan tavallisella sähkövatkaimella) varmaan 15 min täydellä teholla (turbonappi pohjassa). Puuro vaalenee ja kuohkeutuu vähitellen. Muista myös, että puuro "paksuuntuu" vanhetessaan. Esim. illalla tehty puuro on aamulla yleensä tosi kiinteää, eli parhaimmillaan. :)
vatkaamalla ensin lämpöisenä hiukkasen, sitten jäähdyttämällä kylmäksi, en kyllä ihan jääkaappilämpöön oo jaksanut odottaa, huoneenlämmössä tai viileässä vedessä oon jäähdyttänyt ja sitten vispaamalla loppuun asti. Ja todellakin sähkövatkaimella!! Monitoimikoneella jos tarkoitat semmoista leikkurisysteemiä, ei se vatkaa!
kuohkeaksi, täytyy kauan vatkata joa oikein kuohkeaa haluaa