Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kauanko grillaan lohifilettä?

Vierailija
13.07.2011 |

Noin kilon pala.Olen jo maustanut sen suolalla ja sitruunapippurilla ja nyt se lepää foliossa.

Uunissa olen laittanut ja paistanut lohifilettä aikasemmin, mutaa ei koskaan ennen grillissä.

Eli suurinpiirtein miten kauan?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa katsastaa 45 min kohdalla, että miltä lohi näyttää.

Vierailija
2/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla on aina wokilla (kaasu) niin että muutama minuutti per puoli ja katon sitten kun ei ole enää rosee. jokusen kerran käännän. en laita folioon, vaan ihan sellaisenaan grillaantumaan. sitten virrat pois ja suolaa ja yrttiä päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kilon lohi kestää muutenkin kauemmin kuin pienempi ja ohuempi filee. Itse laitan lohen myös folioon, enkä suoraan grilliin. Pysyy myös grilli puhtaampana.

mulla on aina wokilla (kaasu) niin että muutama minuutti per puoli ja katon sitten kun ei ole enää rosee. jokusen kerran käännän. en laita folioon, vaan ihan sellaisenaan grillaantumaan. sitten virrat pois ja suolaa ja yrttiä päälle.

Vierailija
4/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on ihan sama grillaako vai tekeekö uunissa. Grillissä ihanaa on juuri se pinta, joka tulee, kun grillaa ilman foliota!



Kilon lohta saa grillata puolisen tuntia, max. Olettaen siis, että grillissä on tarpeeksi tehoa ja paistoalue on niin laaja, että kala lämpenee hyvin myös reunoilta. Lohi kypsyy tosi nopeasti verrattuna punaiseen lihaan, luullisesta lihasta puhumattakaan.

Vierailija
5/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tällaiset vastaukset ovat yhtä tyhjän kanssa...

Kilon lohi foliossa vaatii enemmän aikaa grillissä kuin ilman foliota. Sama se on muuten uunin kanssa: foliossa paistettu kala kestää vähän kauemmin kuin ilman foliota paistettu.

Ja ilman foliota kalasta tulee kuivempi ja pinta ruskistuu myös uunissa, joten samantapainen "pinta" uunissakin saavutetaan, ainakin grillivastuksella. Se on sitten pelkkä makuasia, tykkääkö mehukkaasta, foliossa kypsytetystä lohesta, vai kuivemmaksi grillatusta lohesta.

on ihan sama grillaako vai tekeekö uunissa. Grillissä ihanaa on juuri se pinta, joka tulee, kun grillaa ilman foliota! Kilon lohta saa grillata puolisen tuntia, max. Olettaen siis, että grillissä on tarpeeksi tehoa ja paistoalue on niin laaja, että kala lämpenee hyvin myös reunoilta. Lohi kypsyy tosi nopeasti verrattuna punaiseen lihaan, luullisesta lihasta puhumattakaan.

Vierailija
6/6 |
13.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa ehdottomasti grillata grillifolio-alusella ja vain yhdeltä puolelta, nahka alaspäin. Muutoin kala hajoaa paloiksi, kyse kun kuitenkin on kilon kokoisesta fileestä. Muistaa vaan öljytä nahkapuolen ihan varmuuden vuoksi, niin irtoaa sitten paremmin alusesta. Ei tietty ole pakollista.



Aika taas riippuu aivan kaasugrillin tehoista. Kannattaa varmaan paistumisen aikana testailla kalan kypsyyttä. Meillä menee lohifileen kanssa hieman alle puoli tuntia, melko miedolla lämmöllä. Kala jatkaa kypsymistä vielä hetkisen paistamisen jälkeenkin.