Vähärasvainen ruoka voi pahentaa diabetestä
Tälläistä tällä kertaa uutisoi Duodecim.
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/05/vaharasvainen_ruok…
Tuossa taittiin unohtaa vain mainita se oletettava syy. Vähärasvainen ruoka on usein runsas hiilihydraattista. Kaikkihan tietävät jo mitä runsaat hiilihydraatit, erityisesti ns nopeat hiilarit tekevät verensokerille, siksi niitä vt:lläkin jo kehotetaan välttämään. Aletaanko nyt sitten suositella normaalirasvaista ruokaa keski-ikäisille naisille?
Kommentit (6)
samaa mieltä karppien kanssa. En menisi karppien lailla toiseen ääripäähän, mutta ei ole mitään järkeä syödä jotain rasvatonta jugurttia jossa on hirveästi sokeria tms.
Puuttui kokonaan tieto siitä, että mikä oli rasvan e% osuus kaloreista tuossa tutkimuksessa.
Uutisessa ei vaan kerrottu onko kyseessä ykköstyypin vai kakkostyypin diabetes. Mutta käsittääkseni käiteltävänä on kakkostyyppi.
Puuttui kokonaan tieto siitä, että mikä oli rasvan e% osuus kaloreista tuossa tutkimuksessa.
Taatusti alle 30%. Eikös vähärasvaiset syö vielä virallisia suosituksiakin vähärasvaisemmin? Rasvakin on todennäköisesti ollut jotain kasvisrasvaa. Muuten taas todella huonosti uutisoitu. Onko Duodecim todella noin epätarkka yleensäkin vai vain rasva-asioissa?
jouduin käymään ravitsemusterapeutilla raskausdiabeteksen vuoksi ja yllätyin kuinka iso määrä se kasvirasvan määrä on joka päivässä pitäisi syödä.
Eläinrasvaahan tulee aika helposti, mutta meikäläinen joutuu kyllä jo miettimään missä sen kasvirasvan saa käytettyä.