Oletko koskaan syönyt naurista?ev
Kommentit (9)
Äiti kasvatti kasvimaalla nauristkin.
Jos puhutaan siitä juureksesta, niin kyllähän sa maalla kasvaneelle on tullut tutuksi! Ja hyvää on! Palasina, raastettuna ja jältettynä (puukolla vuollaan mehukasta jältettä) tuoreena, naurishaudikkaina uunissa hitaasti kypsytettyinä voin kanssa (onnistuu muuten mikrossakin, kääritään voipaperiin ja kypsennetään), keitossa ja kukossa (suolainen leivonnainen, jossa naurissiivuja, sianlihaa, suolaa taikinakuoressa). Siis erittäin maukas ja monikäyttöinen juures =)
en oo ikinä maistanu, kuin porkkanaa, vai kuin esim lanttua (pitääkö siis keittää, kuoria...??)
Vastasin jo tuolla "Juures?" otsikolla käyttövinkkejä! Tosiaankin pitää kyllä kuoria, paitsi noihin haudikkaisiin. Samantapainen juures kuin lanttukin, ohuempi kuori vain ja monesti nauriit ovat todella makeita, tosin voivat olla voimakkaankin makuisia - en tiedä, johtuuko lajista vai kesän kasvuoloista. Taitaa olla varmempi kasvamaan kuin lanttu? Olet ehkä kuullut kaskinauriista? Ennen taisi olla tapana tuoressa kaskessa kasvattaa nauriita - en tiedä, että kasvoiko siellä jotenkin erityisen hyvin, oliko kasvuolot suotuisat. Jostakin olen lukenut, että kaskinauriit kylvettiin siemenet sylkemällä kaskeen ja käsittääkseni kasvoivat siellä vähän "sikin sokin".
kuinka voi olla joku niin, että ei ole syönyt naurista? Jos siis esimerkiksi koulunsa käynyt Suomessa.
Nauris on sen verran kallista, ettei sitä kouluruokiin laiteta... Haluaisin maistaa, mutta en raaski ostaa. :(
Itse yritin viime vuonna kasvattaa, mutta ei onnistunut.
tarjolla. Siis niitä uusia naurisnippuja, jotka ovat tosi hyviä. Vanha nauris onkin sitten vähän eri juttu.
esim jonkun lihan lisukkeena uunijuureksia. Laitetaan siis uunissa lanttu-, nauris-, porkkana- ja punajuurikuutioita. Nam!
Aikuisena joskus torilta ostanut.