Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

8 kk vanha jauheliha

Vierailija
28.06.2011 |

Kaivelin pakastinta ja löysin sieltä 10.10.2010 vanhaksi menneen jauhelihapaketin. Oli aivan tönkkö-jäässä, kansi ehjänä. Kauppaan en ehtinyt, kun perhe alkoi jo kotiutua reissuistaan. Siispä päätin tehdä siitä ruokaa.



Hetken harkinnan jälkeen päätin tehdä siitä lasagnetten. Avasin paketin. Tuoksui vähän vanhalle lihalle. Ei suoranaisesti pilaantuneelle, oli vähän harmaa pinnalta. Ensin sulatin jauhelihan ja sitten ruskistin sen perusteellisesti paistinpannulla, meni vähän tummiksi kikkareiksi jo. Sitten aineet ja nesteet, annoin porista 20 minuuttia kasarissa. Sitten vuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin, lämpö +180 ja annoin olla siellä 50 minuuttia.



Nyt perhe on syönyt, saas nähdä onko jollain illalla vatsatautia...

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
27.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai nuo miksikään mene pakastimessa. Itse söin viime kesänä peuraa jonka oli vaarin veli kaatanut, en tiedä miten vanhaa oli, mutta kyseinen mies lähti autuaimmille maille 1999. Ei edes maistunut vanhalle, ainoastaan oli tosi suolaista.

Vierailija
2/4 |
28.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos kerran maistui, niin kyllä pitäisivät säilyä terveenä, ei ainkaan tuosta sairastu. Hyvin kypsennetty ja laitettu. Minäkin joskus käytän vanhoja lihoja, mutta juuri tuo taito tehdä siitä sellaista, ettei vanhuus maistu, se on menestyksen salaisuus... :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
28.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja pahaa makua, eikä terveysriskiä

"LIHAN SÄILYMINEN PAKASTIMESSA

K: Löysin pakastimesta n.11 kk vanhan paketin marinoitua possun fileeleikettä. Tainnut jäädä viime juhannuksesta... Voiko sitä syödä tänä juhannuksena?

V: Jos pakastin ja siellä ollut liha eivät ole päässeet sulamaan, niin lihan voi käyttää. Lihassa on voinut tapahtua esimerkiksi pakkaskuvumista, mutta siitä ei oe terveydellistä haittaa. Sianlihalle suositusaika pakastimessa on 3-6 kk."

http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nettikokki/Sailonta_ja_sailytys

Vierailija
4/4 |
28.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai kukaan nykyään syö noin vanhaa lihaa. Ennen oli kai pakko, paappa kertoi juttuja aikoinaan, että syksyllä kaadettua hirveä piti riittää maaliskuulle asti, muuta ruokaa ei ollut. Eikä silloin ollut pakastimia