Apuja kanakastikkeeseen :)
Olen jo pilkkonut kanafileet ja aikomus oli täräyttää pastan kaveriksi kastike. Huomasin kuitenkin, että kerma on loppunut, ja kermaviiliäkään ei ole.
Turkkilaista jugurttia löytyisi, ostin sen joskus. Voiko sitä käyttää, meneekö ihan metikköön?
Kommentit (4)
Meillä kaikkien suurinta herkkua kun kanakastikkeen tekee vehnäjauhoon ja veteen, eivät syö kermaan tehtyä. Suosittelen kokeilemaan.
useinkin kanakastikkeen ilman mitään kermoja tms.
Ruskistan vaan kanat, lisään jauhot ja kyspytän ne. Sitten lisätään vesi. Pakkasesta laitan jotain maissia tms mikä ikinä maistuukaan ja kaapista löytyy.
Ihan hyvää tuolee noikin ja ei tule kermasta ylimääräisiä kaloreita ruokaan.
Se turkkilainen jogurtti käy kanssa, mutta lisää ihan lopussa vasta ettei juoksetu.
Meillä on aina kaapissa tuota turkkilaista/kreikkalaista jugurttia, ja olen korvannut sillä ruuanlaitossa ja leivonnassa joskus ainakin kerman, ruokakerman, kermaviilin, ranskankerman, smetanan ja rahkan. Eihän se samalta maistu kuin nuo "oikeat" tuotteet, mutta juuri tuon kaltaisissa tilanteissa käy oikein hyvin. Ovatpa jotkut "hätäratkaisut" olleet niinkin toimivia, että ovat päässeet vakiokäyttöön.
Ja jugurtista saa ihania intialaistyyppisiä kastikkeita, nam!
Laita sitä kastikkeeksi, joukkoon sipulia ja valkosipulia ja joko currytahnaa, jos sulla on sellaista tai ihan vaan currya. Syömme tätä yleensä riisin kanssa, mutta menee varmaan pastankin kanssa.