Kokit! Ex tempore lätty- tai pannaritaikina. Maitoa vain 6dl
Onnistuuko ilman leivinjauhetta? Sekin on loppu.
Kuuteen desiin munia 1 kpl ja jauhoa 3 dl?
Ripaus suolaa ja sokeria.
Kannattaako paistaa lätyiksi? Pannari tuskin onnistuu sillä meillä on vain iso uunipelti.
Kommentit (13)
niin saat enemmän lettua ja on helpompi paistaa! Sitte jauhoa, kunnes tulee sopivan paksuista taikinaa. Nostatusaineita ei tartte. Nam!
Onnistuu ilman leivinjauhetta, mutta ei tule niin pitsikuvioista.
Lapsi sanoi ohimennen treeneihin lähtiessään, että voi kun olisi pannaria kun tulen kotiin ;-)
Sanoin ettei onnistu koska maitoa on niin vähän mutta jos kuitenkin yllättäisin lapsen muutamalla letunpoikasella.
t. ap
Sitäpaitsi saat jatkettua taikinaa vedellä. Voit sulattaa voitakin sekaan.
Onnistuu ilman leivinjauhetta, mutta ei tule niin pitsikuvioista.
6 dl maitoa
2 munaa
suolaa
sokeria molempia n. 0.5 tl
voisulaa n. 20-30 g
jauhoja 3dl
tulee hyvä pannarikin, annat vaan taikinan turvota vähintään 20 min.
Ei muuta kuin taikina turpoamaan vähäksi aikaa enen paistamista!
T: vedellä jatkaja
5dl maitoa
2 munaa
3rkl voisulaa
2,5dl jauhoa
3rkl sokrua
2 tl vanilliinisokrua
1 tl suolaa
tällaisella ohjeella:
4 munaa
4dl jauhoja
7dl maitoa
1 tl suolaa
150g sulatettua rasvaa
Tulee ihan paras pannukakku! Paljon parempaa kuin se netissä oleva "maailman paras pannukakku" ohje.
Ja tuohon voi siis osan käyttä vettä jos ei maitoa ole tarpeeksi.
Laitan taikinan turpoamaan ja sopan tulelle.
Toisen lapsen kanssa lysähdämme sohvalle kohta Idolsia katsomaan ;-))
Kiitos kannustuksesta,siitä että olisin kiva äiti! Aina vähän huono omatunto, että voisin olla parempi.
ap
Tämmöisiä tilanteita varten kannattaa hankkia kaappiin kauramaitoa tai UHT-maitoa. Itse pidän kauramaitoa aina kaapissa, sillä koskaan ei tiedä milloin iskee pannarihimo. Purkki säilyy noin puolisen vuotta hyvänä ja yleensä tulee käytettyä siihen mennessä. Siitäkin hyvä, ettei tarvitse säilyttää avaamattomana jääkaapissa niin ei tarvitse mennä lomareissuilta suoraan kauppaan :)
Pannari/letut yllätyksenä kotiin tullessa on parasta mitä tiedän.
kun päälle laittaa hilloa tai sokeria niin ei oikeasti maista onko taikinassa sokeria tai ei. Turhaa piilosokeria vain.
Perunajauhoja laitoin ja hyviä tuli. Ja tosta sokerista ettei sitä tieteenkään tarvii, mutta paras ohje millä oon tehny sisälsi sokeria ja vaniljasokeria. Ja ne on sitten tosi herkua.
6 dl maitoa
4 dl jauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
3 kpl kananmunia
30 g sulaa rasvaa
Sekoitetaan ja kaadetaan uunin pannulle. 225 astetta 30 min. Tulee tosi hyvää.
Sitäpaitsi saat jatkettua taikinaa vedellä. Voit sulattaa voitakin sekaan.
Onnistuu ilman leivinjauhetta, mutta ei tule niin pitsikuvioista.