Mitä soijaa te laitatte sushiin, jos teette itse?
Pitäiskö sitä laimentaa vedellä, on aika voimakkaita nämä kikkomanit jne
Kommentit (7)
kaikki muut soijatuotteet ovat terveydelle vahingollisia mm. hormonaalisten vaikutusten vuoksi.
vain fermentoitu soija on terveellistä! kaikki muut soijatuotteet ovat terveydelle vahingollisia mm. hormonaalisten vaikutusten vuoksi.
Urtekramilla on aika hyvä tuote, SHOUY, Japanilainen soija. Aika raisu makuero, kun tottunut Kikkomaniin.
Hyvälaatuinen soijakastike on kuin hyvä oliiviöljy. Kaikki tuntevat extra virgin -oliiviöljyn, mutta myös soijasta on olemassa oma extra virgin -versionsa, vaikkei se sillä nimellä kuljekaan.
Tämä hienoista hienoin tóuch?u-soijakastike saadaan ensimmäisestä siivilöinnistä ja väriltään se on vaalea. Korkean laadun takia sitä käytetään lähinnä dippeihin eikä niinkään ruuanvalmistukseen. Viimeksi mainitussa käytetään l?och?u-soijakastiketta, joka on väriltään tummempi ja jonka on annettu fermentoitua kauemmin. L?och?un maku kehittyy vielä kuumentaessa, joten se on oivallinen nimenomaan ruuanlaitossa.
Nykyisin monet valmistajat käyttävät kuitenkin vaihtoehtoisia menetelmiä kuten hydrolyysia. Siinä soijapapuja keitetään suolahapossa, joka on neutralisoitu natriumkarbonaattiliuoksella ja johon on sekoitettu siirappia tummemman värin aikaan saamiseksi. Tällä menetelmällä valmistusaika putoaa vain muutamaan päivään, mutta näin tehtyä soijakastiketta voi tuskin verratakaan perinteisellä tavalla valmistettuun.
Nykyään tais olla japanilainen soija Euroshopperin vai oliko Pirkan valikoimissa, ei siis tarvii laimentaa sellaista hypertujua (kiinalaista?) soijaa!