Pika-apua!!! Lisätäänkö karjalanpaistiin vesi kiehuvana vai kylmänä?
Kommentit (10)
Laitan yleensä kiehuvaa, niin ei mene turhaa energiaa veden lämmittämiseen uunissa.
Sulkeeko kiehuva vesi lihan kudokset...
Sulkeeko kiehuva vesi lihan kudokset...
No ehkäpä se pannulla paistaminen sulkee ne kudokset.
kylmänä jos ei ole kiire,
kuumana jos on kiire
en paista lihoja ensin. Tosin alkuun laitan hyvin kuumaan uuniin (275) niin, että pinnalla olevat lihat hiukan ruskistuu. Sitä puolisen tuntia, välillä kääntelen lihoja, sitten lämpö alas ja monta tuntia lisää paistamista.
Pelkkää vettä, lihaa, suolaa, ja riittävästi uunia.
Karjalaisen mummoni ohjeilla olen tehnyt, ja varmaan kääntyisi haudassa jos uskaltaisin tehdä toisella tavalla ;)
kylmänä jos ei ole kiire,
kuumana jos on kiire
Kannattaa tehdä muuta ruokaa, jos ei ole aikaa rauhassa hauduttaa :)
Ruskista lihat pannulla.
viimeisen lihaerän jälkeen täytä pannu vedellä ja odota, että vesi kiehahtaa (samalla lastalla irrotellen pannusta "makuja" veteen).
Kaada vedet samaan vuokaan missä lihat.
Jos vesi ei riitä, lisää hanasta vettä.
ja tämä myös karjalainen mummo joka kaikenlisäksi teki 40 vuotta töitä kokkina =)
Ruskista lihat pannulla.
viimeisen lihaerän jälkeen täytä pannu vedellä ja odota, että vesi kiehahtaa (samalla lastalla irrotellen pannusta "makuja" veteen).
Kaada vedet samaan vuokaan missä lihat.
Jos vesi ei riitä, lisää hanasta vettä.ja tämä myös karjalainen mummo joka kaikenlisäksi teki 40 vuotta töitä kokkina =)
Tosin mummoni ei ollut kokki, vaan pitoemäntä ja ravintolanpitäjä.
karjalanpaistilihaa
tomaattimurskaa
lihaliemikuutio
sipuli
porkkanaa
neilikkaa
maustepippuria
mustapippuria
laakerinlehteä
kanelitanko
tähtianista
sahramia
En sano, ettei tuo voisi olla hyvää, mutta aika kaukana Karjalasta ollaan ;)
ja 3h uunissa