Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Karppauksesta.

Vierailija
13.01.2010 |

Kertokaas kokeneemmat ja tietävämmät aloittelijalle vastaus muutamaan kysymykseen. Olen nyt muutaman päivän "hyväkarpannut" eli jättänyt vaalean viljan ja perunan sekä ylimääräisen sokerin pois ruokavaliosta ja mukavasti sujuu. Muutama asia silti askarruttaa:



Mitkä ruoka-aineet ovat ehdottoman kiellettyjä? Mieheni sanoi, että esim. porkkanassa on paljon hiilareita. Ja hedelmissä luonnollisesti myös. Voiko niitä siis syödä?



Jos käytän jotakin valmispussikastiketta, jossa on minimaalinen määrä vehnäjauhoa, kaatuuko maailma?



Valuuko kaikki ponnistukset tyhjiin, jos joskus viikonloppuna sorrun syömään pitsaa?



Entäpä juomapuoli? Onko olemassa mitään juomaa, jota voin nauttia lasin tai kaksi hyvällä omatunnolla viikonloppuisin? Kuiva viini esim?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja siihen satkuun tietysti voi kuulua paljonkin erilaisia juttuja, kuten hedelmiä tai ruisleipää.



Keitetty porkkana on käytännössä yhtä paha kuin peruna, siksi porkkana kannattaa vetää raakana, jos sen välttämättä haluaa sisällyttää ruokavalioon. Raakana porkkana sulaa aika hitaasti, joten se on keitettyä parempi vaihtoehto.



Itse olen huomannut, että helpompaa suunnilleen pitäytyä valitsemassaan ruokavaliossa, kuin vetää esim. sitä pitsaa tai vaikka karkkia viikonloppuisin. Kovasta hiilarikuormasta seuraa itselleni hiilarikrapulaksi nimittämäni olotila. Ei siis tunnu seuraavana aamuna kropassa hyvältä. Mutta mikään ei käytännössä satunnaisia herkutteluja estä, sillä pitemmällä tähtäimeillä niiden hyvien ruokapäivien määrä on valtaisa ja herkkupäivien osuus vain murto-osa niistä.



Viikonloppujuomana käytän itse silloin tällöin punaviiniä. Joku light-siiderikin voi käydä. Katso siiderien tuoteselosteet, hiilarimäärissä on varmasti eroja, etsi paras.

Vierailija
2/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että pitää tarkasti laskea jokaisesta suupalasta saamansa hiilarimäärä? Kuulostaa monimutkaiselta.. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa tuijotella tuoteselosteita ja laskea hiilareita.. Äh, taidan yrittää vaan jättää mahdollisimman paljon ylimääräisiä sokereita ja herkkuja pois ja luottaa siihen, että se riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön myös porkkanoita, tomaatteja ja vähän hedelmiäkin, vaikka niissä onkin aika paljon hiilihydraattia.



Sellainen, joka haluaa aloittaa tiukasti tai pudottaa painoaan, yleensä välttää noita ja valitsee tilalle vähähiilihydraattisempia.



Karppauksessa jokaisen pitää valita oma linjansa, tunnustella oloaan ja syödä siten, että on hyvä olla.



PS. Olen karpannut puolitoistavuotta enkä ole koskaan laskenut mitään. Tuoteselosteita kyllä opettelin lukemaan.



PS. 2 Herkuttelen pitsalla vaikka kuinka usein, tosin teen seen karppaukseen sopivampana versiona. Käy osoitteessa karppaus.info ja lue sieltä satoja ihania reseptejä!

Vierailija
4/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten metwurstin ja kerman syönti laihduttaa?

Vierailija
5/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

katsokaa vaikka minua : )



Ideana on se, että todellinen syypää ylipainoon on sokeri, laajemmin sanottuna hiilihydraatit. Ruokavalioon on sadan viime vuoden aikana hiipinyt tolkuton keko sokeria, isot pulleat leivät ja pullat, ämpärikaupalla pastaa ja perunaa - ja tuon tilalta moni vanha hyvä ruoka-aine on jäänyt koristeen asemaan.



Karppauksessa kai tuo jätetään pois ja sapuskat koostetaan kasviksista (paljon!), kananmunista, lihasta, kalasta ym. ja rasvasta. Rasva pitää nälkää (ruokailuväli on helposti esim. neljä viisi tuntia) ja siinä on myös paljon olennaisen tärkeitä rasvahappoja, jotka tekevät hyvää mm. iholle ja tuhannelle muulle asialle.



Sokeriaineenvaihdunta pysyy tasaisena eikä tule myöskään verensokerinromahduksia, jotka saavat ihmisen luulemaan että on nälkä.



Lisäksi vielä yleensä syödään melko puhdasta ruokaa, siis niitä ihan perusaineksia, eikä kaupoissa yleisesti myytäviä muunnettuja, väännettyjä, lisättyjä ja karsittuja sekoituksia.

Vierailija
6/6 |
13.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

asiasta. Olen tosin aikonut ottaa rennosti eli jätin pois vain perunat ja viljat (rukiinkin). Sokeria en kovin paljon syö muutenkaan. Tällä tavalla aloittelen.