leivoin sämpylöitä, mikä meni vikaan :/
maistuvat hyvältä niin kuin ennekin ja ovat sisältä pehmeitä MUTTA ulkokuori kiven kova, miksi?
miten kauna taikinaa pitää kohottaa liinan alla ennen leipomista?
ennen olen aina onnistunut, nyt en ymmärrä mitä tein väärin. ja vähän nolottaakin, leivoin sämpylät vieraille jotka olin kutsunut syömään... sitten kävin äkkiä lähikaupassa.
Kommentit (4)
jos oli liian kova kuumuus? Pinta ehti paistua ennen sisusta.
Tai huonosti kohotettu?
ja samoin siinä vaiheessa kun sämpylät pellillä odottamassa uuniin menoa.
Saat sämpylät pehmeiksi (jos taikina tehty oikein ja kohotusta edes jonkin verran) laittamalla ne muovipussiin.
Minä oon aina HALUNNU sämpylöihin kovan ulkokuoren, mutten oo onnistunu.
Mun mielestä kuoren pitääki olla rapea tuoreessa sämpylässä, harmi vaan ku se rapeus katoaa ku sämpylä jäähtyy.