Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MIKSI täytekakkupohja lässähtää aina?

Vierailija
10.04.2009 |

Kahdella eri ohjeella olen yrittänyt tehdä ja tulos on aina sama; uunissa komea kakku mutta lässähtää pois otettaessa :(

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun katsoin niin täti sanoi että jos PAISTAA LIIKAA niin pohja lätsähtää.

sekä toinen oli iso syy, että kun jauhot laitetaan, ei enää vatkata vaan sekoitetaan joukkoon.

Vierailija
2/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

nykyään paistan kakkupohjan 175 asteessa. Kuuden munan kakkupohja uunissa tunnin ajan. Monissa kakkuohjeissa lukee, et 200 astetta, mutta kokeileppa ens kerralla alempaa lämpötilaa ja pidempää paistoaikaa. Ainaskin meillä toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja ei ole ikinä lässähtänyt :)

Vierailija
4/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kunnon vaahto munista ja sokerista ja sit varovasti kuivat aineet joukkoon!

Vierailija
5/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vatkaa huoneenlämpöiset (tulee kuohkeampi vaahto) kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja siivilöi ne varovasti munasokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ennen kun otat pohjan pois, testaa tikulla että on keskeltä kypsä. Paistamisen aikana ei uunin vieressä kannata hyppiä, pohja voi lässähtää.



Pohja:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta



Ja eiku leipomaan!

Vierailija
6/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei ole kiertoilmauunia paistoaika on n.40 minuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vatkaa huoneenlämpöiset (tulee kuohkeampi vaahto) kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Vierailija
8/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen paistanut kakut aina 175 asteessa joten siitä ei voi olla kyse. Leivinjauhetta olen laittanut kukkurallisen lusikallisen eli tuo voisi olla syypää.

Huoneenlämpöisiä munia olen käyttänyt, siivilöinyt jauhot sekaan ja käännellyt varovaisesti jne. Mutta, mutta käyttämissäni ohjeissa perunajauhoa on yhtä paljon kuin jauhoa eli onkohan suhteessa liikaa?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli jos oikein huonosti on asiat, niin voi johtua siitä. Itsekin siis ihmettelin, että miten en enää saa kakkupohjaa onnistumaan, vaikka kuinka teen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Vatkaan ja vatkaan, nostelen jauhot varovasti sekaan, ei liikaa leivinjauhetta, ei paukutella uunin vieressä. Silti aina lätsähti. Kunnes kävin leipomassa äitini luona... Upea pohja. Kuten vanhassa asunnossa... Uuni siis pitäisi vaihtaa.

Vierailija
10/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuloksena huipputasainen kakku, eikä varmasti lässähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

on edellisiltä vastaajilta jäänyt mainitsematta: uunin luukkua ei saa aukoa ensimmäisen puolen tunnin aikana! Plus vielä tää hyppimis ym muu jutut. Tysi rauha kakulle ettei kuohkeus lässähdä!

Vierailija
12/12 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kumoa kakku pois vuuasta sokeroidulle leivinpaperille heti uunista oton jälkeen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän yhdeksän