No miten mä oppisin tekemään monipuolisempaa kotiruokaa? Auttakaa nyt!
Kommentit (9)
Eli kun oikeesti haluaisin kyllä tehdä, mutta tuntuu että samat nopeesti väännetyt pöperöt pyörivät päivästä toiseen... Miten saisin tehtyä ravintorikkaampaa? Poika on 1,8kk ja ei oikein tuoreista kasviksista pidä (on kovia tai " sitkeitä" , vaikea syödä, paitsi tomaatti ja kurkku), mutta syö kyllä keitettyä jonkun verran ruoassa. Tuntuu, ettei mielikuvitus riitä monipuolisiin ruokiin. Sit jos katsoo jotain reseptejä ni joka toisessa on tyyliin " lisää teelusikallinen kookosmaitoa tms. erikoisuutta" ja niitä taas ei tule kaupasta ostettua kun jäävät sit pyörimään kaappien perälle. Tai johonkin tarvii teelusikallisen jotain ja tuote myydään tyyliin puolenkilon paketeissa ja säilyy aavaamisen jälkeen tyyliin päivän ja näin lähtee roskiin.. Joo oon varmaan tosi tyhmä mut jos nyt joku osais antaa jotain vinkkejä..
ap
kyllä osaan tehdä jos on ohjeet ja jonkun verran sovellankin..
no aina tuntuu olevan jauhelihasta ja kanasta eri variaatioita.. jauhelihakastike (sekin taas tosi terveellisesti perinteisesti jauhoista ja voista) tai sit pastakastike, jossa tomaattimurskaa. keittoja jauhelihakeitto, makkarakeitto tai nakkikeitto. kanasta pastakastike tai joku sweet and sour-hässäkkä, johon lisään kasviksia. lihamureke ja muusi. kalapuikkoja ja joskus jotain possukastiketta jne.. mutta siis aina tuntuu et vaan samat pyörii. Peruna, riisi ja makaronit... ja sit jotain kinkkukiusauksia tai makaronilaatikoita teen. niin no nakkikastike ja makkarakastike tuntuu olevan pojan herkkua (niitä ei kyllä kovin usein ole). tässä nyt jotain esimerkkejä...
ap
tee isompi satsi kerrallaan ja pakasta osa annospakkauksiin. Näin saat käytettyä kaikki raaka-aineet eikä tarvitse heittää mitään pois. Sitten vaan kaivelet pakastimesta valmista ruokaa kun et jaksa kokkailla.
Reseptejä on maailma pullollaan, katso vaikka netistä: esim. pirkka-lehden sivuilla on reseptihaku.
Jos sulla on joku hyväksi havaittu resepti, muuntele sitä vähän, esim. lisää erilaisia kasviksia. Esim. jauhelihakastike muuttuu ihan erilaiseksi kun sinne pilkkoo vaikka paprikaa, tai punajuurta tai sieniä.
siis nettisivuilla, samaten kannattaa investoida johonkin peruskeittokirjaan. Marttaliitolla on myös ihana keittokirja - ja kokkauskursseja. Samaten niitä on useissa työväenopistoissa.
ja siksi ruokalista on vähän ankea. Kokeile jotain keittoja ja pataruokia, johon pistät myös kasviksia ja juureksia. Pienet lapset eivät usein piittaa niin salaateista yms.
jääkaapin oveen ruokalajeja, joista kaikki tykkäävät. Aina kun tuli mieleen joku hyvä, lisäsin sen listaan. Sitten kun ei keksinyt mitään mitä laittaisi, vilkuilin sieltä. Yleensä aina joku nappasi. Se lista on vieläkin mulla, siinä on ehkä n. 50 hyvää ruokalajia.
Tiedän tunteen kun on kotona ja tuntuu että ei mitään muuta teekään kun laita ruokaa. Ei aina jaksa keksiä vaihtelua.
esimerkikis kastikkeeseen porkkanaa yms ja vaikka laitat survojaan niin ei ole kokkareita
Pilkkokaa. paistakaa rypsiöljyssä pannulla. Mausteeksi yrttimausteita, vähän suolaa/soijaa ja mustapippuria. Sitten napaan.
Ei vaadi paljoa mielikuvitusta ja on terveellistä.
Tämä esim perunan tilalle.
Mitä teillä yleensä syödään?