Neuvokaa tumpeloa piparkakkutalon rakentelussa!
Hei!
Saako piparkakkutalon kasattua valmissokerikourrutteella? Veikkaan, ettei sokerinsulattaminen onnistu tältä tumpelolta...
Kommentit (7)
Sokerin sulattaminen on kyllä tosi helppoa - sokeria kattilaan pari desiä ja sokeri sulaa itsekseen miedolla lämmöllä noin 5 minuutissa.
Taidan kokeilla ensin sillä kourrutteella... Kiitos sokerinsulatusohjeesta! Jos ei pysy kasassa kuorrutteella, niin sitten sokerinsulatteluun. En ole tosiaan koskaan tehnyt piparkakkutaloa, eikä ollut mitään käsitystä kokoamisvaiheesta ;)
t: ap
nimim. kaksi muumitaloa kasattuna
Tuota valkoista kuorrutetta voi tehdä itse tomusokerista, vedestä ja kananmunanvalkuaisesta, jolloin pitää paremmin kuin tuo valkuainen on mukana.
Riippuu piparkakkutalosta, pitääkö sokerikuorrute sen kasassa. Muumitalojen kanssa (=sen verran korkeita) vedin varman päälle ja liimailin sulatetulla sokerilla, mutta tuntui vähän näpeissä.. taas.
Palovammojen pelossa mietinkin turvallisempaa rakentamisvaihtoehtoa :D Muumitalon kasaamista en edes uskalla harkita! Ihan jokin perusmalli ja jos talo ei ala näyttää talolta, vaihtuvat piirustukset ns. piparkakkupurkiksi, jonka sisään voi laittaa vaikka karkkeja. Näillä leivontataidoilla ei auta asettaa turhan suuria tavoitteita :D
t:ap
Muumitalon sillä kasasin toissapäivänä. Hetken kestää kuivua, mutta sitten pitää kyllä oikein hyvin. Liian kauan ei kannata pitää tuubia kuumassa vedessä, silloin kuorrutteesta tulee niin juoksevaa että kuivuu hitaammin. Sen verran vain pehmität että jaksat pusertaa kuorrutteen ulos.
vähän lämmittää sitä vesihauteessa ensin sitä tuubia