Millaista on 65-asteiseksi kypsennetty liha?
Joka paikassa sanotaan, että liha pitäisi kypsentää läpikotaisin yli 65-asteiseksi niin mahdollinen toksoplasmoosi kuolee.
Osaisiko joku ruoanlaittotaituri sanoa, millaista on 65-asteiseksi kypsennetty liha väriltään?
Olen raskaana ja minulla testattiin verestä, etten ole sairastanut toksoplasmoosia. Mietityttää vähän kun tänäänkin söin lihapullia, jotka olivat sisältä vaaleanpunertavia.
Kommentit (4)
söit ilmeisesti työpaikkalounaan.
Aina asiakas voi valittaa jos saa epäkelpoa ruokaa.
Oli hyvä tieto tuo, että suurtalouksissa käytetään yleensä raakapakastetta. Pakastaminen tuhoaa toksoplasmoosin, eli päättelen, ettei vaaraa ole?
Kävin lounaalla ravintolassa kesken työpäivän. Yleensä pyörykät ovat olleet pienempiä. Nyt varmaan eivät olleet ihan niin kypsiä kun olivat isompia.
Eivät ne niin raakoja olleet, että olisin välttämättä kiinnittänyt asiaan huomiota, ellen olisi raskaana.
jos joku iso ketju on todennäköistä että olivat puolivalmisteita
Kysymällä asia selviää kun käyt siellä ensi kerralla.
Jos puhutaan porsaanlihasta se tulisi nauttia aina kypsennettynä trikiinivaaran vuoksi ja silloin sisälämpötila on 75 astetta
Naudanliha on kypsää jo matalammassa lämpötilassa
verinen 51
puolikypsä 60
kypsä 70 astetta
Lihaan laitetaan uuniissa paistettaessa paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja sitä seuraillaan paiston aikana.
Naudan liha on kypsänäkin punertavaa ja ylikypsät on harmaita.
Lihapyöryköissä on yleensä nautaa ja sikaa joten niiden kuuluisi olla kauttaaltaan tasaisen harmaita. Suurtalouksissa pyörykät kypsennetään yleeensä puolivalmisteista (raakapakasteista) kiertoilmauunissa ja ne vedetään kypsiksi, todetaan halkaisemalla pyörykkä ja katsomalla kypsyysaste, keskeltä pakkia otettuun pyörykkään voi luotaa, reunoilla kypsyvät nopeammin.