Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millaista on 65-asteiseksi kypsennetty liha?

Vierailija
15.05.2007 |

Joka paikassa sanotaan, että liha pitäisi kypsentää läpikotaisin yli 65-asteiseksi niin mahdollinen toksoplasmoosi kuolee.



Osaisiko joku ruoanlaittotaituri sanoa, millaista on 65-asteiseksi kypsennetty liha väriltään?



Olen raskaana ja minulla testattiin verestä, etten ole sairastanut toksoplasmoosia. Mietityttää vähän kun tänäänkin söin lihapullia, jotka olivat sisältä vaaleanpunertavia.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos puhutaan porsaanlihasta se tulisi nauttia aina kypsennettynä trikiinivaaran vuoksi ja silloin sisälämpötila on 75 astetta



Naudanliha on kypsää jo matalammassa lämpötilassa

verinen 51

puolikypsä 60

kypsä 70 astetta



Lihaan laitetaan uuniissa paistettaessa paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja sitä seuraillaan paiston aikana.



Naudan liha on kypsänäkin punertavaa ja ylikypsät on harmaita.



Lihapyöryköissä on yleensä nautaa ja sikaa joten niiden kuuluisi olla kauttaaltaan tasaisen harmaita. Suurtalouksissa pyörykät kypsennetään yleeensä puolivalmisteista (raakapakasteista) kiertoilmauunissa ja ne vedetään kypsiksi, todetaan halkaisemalla pyörykkä ja katsomalla kypsyysaste, keskeltä pakkia otettuun pyörykkään voi luotaa, reunoilla kypsyvät nopeammin.







Vierailija
2/4 |
15.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

söit ilmeisesti työpaikkalounaan.



Aina asiakas voi valittaa jos saa epäkelpoa ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli hyvä tieto tuo, että suurtalouksissa käytetään yleensä raakapakastetta. Pakastaminen tuhoaa toksoplasmoosin, eli päättelen, ettei vaaraa ole?



Kävin lounaalla ravintolassa kesken työpäivän. Yleensä pyörykät ovat olleet pienempiä. Nyt varmaan eivät olleet ihan niin kypsiä kun olivat isompia.



Eivät ne niin raakoja olleet, että olisin välttämättä kiinnittänyt asiaan huomiota, ellen olisi raskaana.

Vierailija
4/4 |
15.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos joku iso ketju on todennäköistä että olivat puolivalmisteita



Kysymällä asia selviää kun käyt siellä ensi kerralla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi neljä