Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Saako imettävä äiti tai raskaana oleva syödä hunajaa?

Vierailija
19.01.2007 |

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alle 1-vuotiaille lapsille sitä ei saa syöttää.

Vierailija
2/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tirsk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan neuvolasta ja ravintoluennella kuulutu juttu

Vierailija
4/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunajaa ei suositella alle yksivuotiaille suoliston kehittymättömyyden vuoksi, sinun suolistosi on varmasti valmis jos olet jo äidiksi ehtinyt. Eli suositellaan. Paljon vitamiineja ja entsyymejä, ja fruktoosin takia matalampi energiasisältö kuin sokerissa.

Vierailija
5/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


Hunajaa ei suositella alle yksivuotiaille suoliston kehittymättömyyden vuoksi, sinun suolistosi on varmasti valmis jos olet jo äidiksi ehtinyt. Eli suositellaan. Paljon vitamiineja ja entsyymejä, ja fruktoosin takia matalampi energiasisältö kuin sokerissa.

Ja minusta lapsen hampaat ovat tärkeä ja oleellinen osa elämää... en ala niitä riskeeraamaan, kun kerta voin eristäytyä hunajasta

Vierailija
6/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alle 1-vuotias voi saada hunajasta bakteerin. Taisi aiheuttaa botuliinimyrkytyksen jo en väärin muista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

" Imeväisbotulismia esiintyy alle vuoden ikäisillä lapsilla. Sen ikäisten immuunijärjestelmä ei ole kehittynyt vielä riittävästi pystyäkseen tuhoamaan bakteerien itiöitä. Pohjoismaissa vuosina 1997¿1999 todetuissa imeväisbotulismitapauksissa tartunnan lähteeksi todettiin hunaja. Tämän vuoksi hunajaa ei suositella annettavaksi alle vuoden ikäisille. Suomessa hunajasta johtuneita imeväisbotulismitapauksia ei ole ollut."

Vierailija
8/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

myrkkyä hyvin pieniä määriä. Botuliinia muodostuu luonnossa melkein kaikkialla eläin- ja kasvikunnassa. Botuliini ei poistu ruuasta kuumentamalla tai pakastamalla. Määrät kuitenkin hunajassa niin pieniä, että noin 10 kiloinen ihmiskeho ei ole vaarassa, siitä 1 vuoden suositus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunajassa saattaa olla clostridium botulinum bakteerin itiöitä. Alle vuotiaan suolistossa jostain syystä nämä itiöt saattavat aktivoitua ja alkaa muodostaa botuliinimyrkkyä. Normaalisti ne vain kulkevat läpi suoliston.



Yleensä bakteerien itiömuodot ovat lepomuotoja, jotka aktivoituakseen tarvitsevat esim. kuumennuskäsittelyn. Botuliinia voi muodostua esim. säilömisvaiheessa riittämättömästi kuumennetussa säilykkeessä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kahdeksan