Mikä liha sitten on eettisesti paras valinta?
Kalkkunaketjun innoittamana: jos lihan haluaa kuuluvan ruokavalioon, mikä on eettisesti paras tai edes kohtalainen valinta? (Kun jätetään kasvisyönti pois vaihtoehdoista).
Kana ja kalkkuna kait pahimmat, muttei naudassa ja siassakaan kehumista? Porot ja lampaat mm. kastroidaan ilman nukutusta, sitäkään ei haluaisi tukea? Riista on kallista ja ongelmana saatavuus. Kalaa ei jaksa joka päivä syödä etenkin kun perheessä sille allergisia. Olisi edes luomuliha vaihtoehtona, mutta sitä löytyy kaupoista aniharvoin.
Kommentit (9)
Joku kerran elinaikana koettu kastrointi ei paljon paina vaakakupissa, kun toisella puolella on vapaus liikkua vapaasti ja lajityypillisesti ympäri vuoden. Pitää suhteuttaa eläimen kärsimykset sen elämän hyviin puoeliin eikä tuijottaa vain niitä.
Tai sitten ampua itse metsästä tai syödä vain luonnollisesti kuolleita :)
Oltais ihan valmiita maksamaan enemmän. :/ Ei hirveästi mieltä ylennä ostaa jotain tanskalaisessa possutehtaassa kitunutta kinkkua.
Vierailija:
Oltais ihan valmiita maksamaan enemmän. :/ Ei hirveästi mieltä ylennä ostaa jotain tanskalaisessa possutehtaassa kitunutta kinkkua.
vaan vaatikaa kauppiaitanne tilaamaan luomulihaa eri muodoissaan valikoimiin (ja sitten ostakaa sitä myös, ettei jää kauppialle käsiin mätänemään..)!
Appi on innokas metsämies. Riistaa saa halvemmallakin kuin Hgin Kauppahalleista!
Haulikko kourassa keskuspuistoon? Ei ole oikein realistinen vaihtoehto helsinkiläiselle, jota metsästys ei kiinnosta pätkääkään.
Vierailija:
Kyllä mikä tahansa suomalainen liha on eettistä.
sadat siat tukehtuu omiin kaasuihinsa, kun niitä hoitaviin koneisiin tulee joku pikkuvika, eikä isännällä ole tapana käydä edes päivittäin niitä katsomassa.
menkää näitten liha keskustelujen kans sinne eläinaktivistien sivuille. ketä monen lapsen äitiä kiinnostaa nyt yhet kalkkunat ja niitten kuljetukset. ja jotku lihat.. kuhan saa murkinaa rinnann alle ja hengissä selviää tässä elämässä niin mulle on ihan sama miten se eläin on kuletettu sinne teurastamolle.