Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Piparkakkutaloa koottu ja sormet paloi...mikäs parempi

Vierailija
11.12.2005 |

Ekaa kertaa liimailin piparkakkutalon oisa kuumalla sokerilla ja voi ärsytys miten hankalaa. Yksi sormi ja toinen kämmen hellänä, kiitos ei enempää, neuvokaa joku kätevämpi kiinnitysaine!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin meillä joka vuosi kasataan piparitalo ja pysyy kasassa kuin liisterillä tehty!

Vierailija
2/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vastausta kysymykseen, vaan neuvo siitä, miten pitää tehdä. Olet varmaan ärsyttävä " neuvoessas" lapsias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pomada nimeä käytetään ravintola- ja lepomokielessä.



-4- (muistaakseni)



Sillä ei muuten pala sormet ellei ole ihan peukalo keskellä kämmentä =)

Vierailija
4/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaa ihan oma ketju siitä, miten teillä hommat hoidetaan

Vierailija
5/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritin vain kertoa ap:lle, että jos joku pitelee sitä taloa, voi toinen kaataa sitä juttua ja sormet eivät pala?



11

Vierailija
6/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

hmm. kummankohan roolin antaisin meidän 2-vuotialle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mennyt mulla jakeluun, mihin siis kaadatte?

Vierailija
8/8 |
11.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis talon osathan KASTETAAN sulatettuun sokeriin, ei sitä sokeria mihinkään kaadeta :O



Ensin pitää olla hyvä suunnitelma, mitkä osat ja missä järjestyksessä. Suosittelen seuraavaa järjestystä:



Talon pitkä sivuseinä (kastetaan sokeriin vain seinän alaosa)

Talon pääty (alaosa ja jo pystyssä olevaan seinään kiinni tuleva sivu)

Toinen pitkä sivuseinä (sama kuin ed.)

Toinen pääty (alaosa ja molemmat sivut)



Katon kiinnitys:

Lusikalla reilusti sokeria päätyjen yläosaan. Pidä tarpeeksi kauan kattoa paikoillaan. Liimaa toinen kattopala kastamalla liitossivu kokonaan sokeriin ja laittamalla taas lusikalla sokeria päätyjen yläosaan. Pidä katto-osia kiinni toisissaan tarpeeksi kauan.



Osat kannattaa muuten koristella ja kuivattaa ennen kokoamista! Varmista jo ennen paistamista, että seinät ja muut osat ovat suoria!



Paras ja nopeasti kuivuva kuorrutus syntyy seuraavasti:



2 kananmunanvalkuaista

1 pkt tomusokeria

sitruunanmehua tarpeen mukaan



- vatkaa valkuaiset kevyesti

- lisää joukkoon tomusokeri

- lisää sitruunamehua sen verran, että saat kiinteän, mutta notkean kuorrutteen

- ota kuorrutteesta haluamasi määrä toiseen astiaan ja värjää elintarvikevärillä (tai useammallakin)



Kuorrutus on helpoin pursottaa esim. minigrip-pussista, josta kulma on leikattu pois (leikkaa pois todella pieni pala!!) Kahiseva muovipussi ei sovellu pursotukseen (hajoaa helposti ja siinä ei ole terävää kulmaa)



Kuorrutus kestää muovipussissa pidempäänkin (jos laitat pussin solmuun tai kiinnität suun kuminauhalla) eli voit käyttää sitä pipareiden koristeluun aina tarvittaessa.



Huom! ÄLÄ KOSKAAN LAITA KUORRUTETTUJA PIPAREITA TAI PIPARITALOA VIILEÄÄN JA KOSTEAAN (esim. kellari, kuisti, jääkaappi, kylmiö...)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän kahdeksan