Miksi snapsit (esim kossu) pistetään pakkaseen?
Meillä on puolisoni kanssa kiista siitä, miksi kossu tms kirkas viina toisinaan pistetään pakastimeen jäähtymään ennen tarjoilua. Minun mielestäni siksi, että kylmänä viina ei maistuisi niin paljon. Kertokaa omat näkemyksenne, niin päästään yksimielisyyteen!!
Kommentit (12)
Snapsilasit pidetään pakkasessa ja siihen kylmään lasiin kaadetaan pakastimessa ollut kossu.
En voisi kuvitella juovani lämmintä snapsia.
Snapsi otetaan kerralla ja kylmänä se toimii.
Toinen juttu on sitten se, että snapsithan on oikeasti järkyttävän pahoja ja jääkylmänä maistuu vähemmän kamalalta.
Maistakaas nameja akvaviitteja.
pikkuhiljaa pakastimessa. joten ei kannata pitkään siellä säilyttää tai laimistuu =)
Tai jos häviäiski niin ei se 38 kossu oo kuukauden päästä kuitenkaan kymmen volttinen ;)
Viikko sitten pistin pullon pakastimeen ja enää sitä ei siellä ole.
Viikko sitten pistin pullon pakastimeen ja enää sitä ei siellä ole.
Ja kai se on jotenki semmonen vähän "laitetumman" olonenki sillon. Tai jotain.
Sit ku vielä pakastaa ne snapsilasit niin avot!! =D Ja siis ne lasit ja kossun voi ihan säilyttää siellä pakkasessa niin on aina valmis.
olisi se kamala juoda taskulämmintä kossua. Minkä on miehesi selitys? Minä olen kanssasi samaa mieltä.
oli aika epämääräinen. Hänen mielestään juoman lämpötila ei vaikuta viinan maistumiseen, minun mielestäni kylmyys nimenomaan tasoittaa pahaa viinan makua,
Ap
Vähän sama juttu, kuin että valkoviini tarjoillaan viileämpänä kuin punaviini, ja punkkukin viileämpänä kuin huoneenlämpöisenä. Snapsin maku on huomattavasti parempi jääkylmänä.
Kun snapsilasi kaadetaan piripintaan täyteen, niin jääkylmää viinaa mahtuu siihen enemmän. Olikohan se Marskin ryyppy, joka kuuluu tarjoilla näin. Lämmetessään juoma alkaa valua reunan yli, ja olisi siis siihen mennessä jo pitänyt juoda pois. Ja lasin pitää olla huoneen lämpöinen. Jos se lasikin on siellä pakkasessa, niin sekin laajenee lämmetessään. Joku Mannerheimin aikainen juttu siis, jolloin upseereille kuului x annosta viinaa päivässä tai viikossa ja se piti sitten saada keploteltua mahdollisimman suureksi.
Toinen juttu on sitten se, että snapsithan on oikeasti järkyttävän pahoja ja jääkylmänä maistuu vähemmän kamalalta. Tällöin se lasikin kannattaa olla kylmä, jotta jäähtyy mahdollismman hitaasti.